مشاور امور جوانان دولت خاتمي در گفت‌وگو با ايسنا: خاتمي با سپردن مسووليت به جوانان آغازگر نگاه جدي به آنان بود در صورت تصويب با «باران» همكاري مي‌كنيم

«احسان دلاويز» از هفده سالگي با دولت خاتمي به عنوان مشاور در امور جوانان همكاري ‌كرده است.

او اين حضور را گواهي بر آغازگري سيدمحمد خاتمي در نگاه جدي و احترام به جوانان در سپردن مسووليت به آنان مي‌داند.

دلاويز پس از هفت سال همكاري با دولت خاتمي، اكنون در سن 24 سالگي پس از طي مسووليت‌هايي از جمله مشاور عالي سازمان ملي جوانان، مشاور وزارت آموزش و پرورش و رييس كميته جوانان اين وزارتخانه هم‌چنان فعال است و طرح 100 صفحه‌اي برنامه‌ي عمل در حوزه‌ي جوانان را به دولت احمدي‌نژاد نيز ارائه كرده.

او هم‌چنين مي‌گويد كه دو طرحش يعني صندوق جوانان و بومي كردن دانشگاه‌ها در دولت جديد هم به تصويب رسيده است.

اين مشاور جوان خاتمي با بيان اين‌كه رييس‌جمهور سابق از تمام توانش در حوزه‌ي جوانان استفاده كرد و بيشترين حضورش در دستگاه‌ها مربوط به سازمان ملي جوانان بوده اظهار مي‌كند: امروز هم پس از پايان دولت با خاتمي هم در موسسه‌ي گفت‌وگوي فرهنگ‌ها و تمدن‌ها و هم در بنياد «باران» بناي همكاري دارد و تشكيل باشگاه جوانان را به صورت غيردولتي و با هدايت بنياد باران و در صورت تاييد نهايي از سوي خاتمي دنبال خواهد كرد.

وي در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درباره‌ي همكاريش با دولت خاتمي گفت: از سال 76 با نظرات آقاي خاتمي و شعارهايشان در حوزه‌ي جوانان و هم‌چنين علاقه‌مندي ايشان به فعال كردن حوزه‌ي جوانان كشور و دستگاه‌ها براي حمايت از جوانان آشنا شدم. در آن زمان من دانش‌آموز بودم و طرح‌هايي را به صورت نامه براي آقاي خاتمي ارسال مي‌كردم. بعد از اينكه تعداد اين طرح‌ها زياد شد و آقاي خاتمي مرتب آنها را پيگيري مي‌كرد و بعضا هم پاسخ مي‌داد از سوي دفتر ايشان از من دعوت شد و ملاقاتي با آقاي خاتمي داشتم. من هم به صورت حضوري طرح‌ها و برنامه‌هايم را به ايشان دادم.

مشاور امور جوانان دولت خاتمي، ادامه داد: با وجود اينكه من هم‌چنان دانش‌آموز بودم و هفده سال بيشتر نداشتم آقاي خاتمي با علاقه‌مندي فراوان از من خواستند كه در حوزه‌ي جوانان به دولت ايشان كمك كنم و من را به آقاي مظفر، وزير وقت آموزش و پرورش معرفي كردند كه در حوزه‌ي جوانان در دولت ايشان مشغول به كار شدم.

دلاويز بيشترين فعاليت‌هايش را در آن زمان در حوزه‌ي آموزش و پرورش عنوان كرد و گفت: در همان زمان هم كميته‌ي مشورتي را در وزارت آموزش و پرورش تشكيل دادم كه اين كميته بيشتر به مسائل حوزه‌ي سازمان دانش‌آموزي، شوراهاي دانش‌آموزي، مجلس دانش‌آموزي و مسائل مربوط به پرسش مهر مي‌پرداخت و از نخبگان دانش‌آموزي در اين زمينه‌ها استفاده مي‌شد.

مشاور امور جوانان دولت خاتمي در ادامه گفت‌وگويش با ايسنا تصريح كرد: با تشكيل مجلس دانش‌آموزي اعضاي هيات رييسه‌ي مجالس دانش‌آموزي و سه دوره‌ي گذشته‌ي آن به عنوان مشاوران جوان وزير آموزش و پرورش منصوب شدند؛ گرچه استفاده از مشاوران جوان صرفا به آموزش و پرورش مربوط نمي‌شد بلكه در فرمانداري‌ها، استانداري‌ها و هم‌چنين برخي از وزرا مشاور جوان داشتند؛ از جمله مرحوم دادمان از مشاوران جوان استفاده مي‌كرد.

احسان دلاويز كه به عنوان مشاور امور جوانان با سازمان ملي جوانان همكاري داشت به شوراي مشاوران جوان در اين سازمان اشاره كرد و گفت: در اين شورا از هر قشري يك نماينده حضور داشتند. از ورزشكاران آقايان عليرضا دبير و هادي ساعي، از هنرمندان آقاي پژمان بازغي و به نمايندگي از دانشجويان فعال كشور خانم سميه توحيدلو. هم‌چنين از سربازان جوان، اقشار ضعيف، نويسندگان و دانش‌آموزان در اين شورا فعال بودند. هم‌چنين رييس دبيرخانه‌ي مجلس دانش‌آموزي نيز عضو اين شورا بود و به نمايندگي از نخبگان جوان آقاي عليرضا رستگار به عنوان مشاوران امور نخبگان حضور داشتند.

وي با تاكيد بر اينكه خاتمي بحث مشاور جوان را با نظراتش نهادينه كرد، تصريح كرد: من به عنوان مشاور امور جوانان در كنار دولت آقاي خاتمي حدود هفت سال فعاليت داشتم و در همين مدت حدود هفتاد طرح در حوزه‌ي جوانان ارايه دادم كه مصوب شوراي عالي جوانان، شوراي عالي انقلاب فرهنگي، مجلس ششم و سازمان ملي جوانان و دستگاه‌هاي مربوط به حوزه‌ي جوانان بود.

دلاويز در ادامه گفت: اميدوارم كه مشاوران جوان آقاي احمدي‌نژاد مجموعا بتوانند طرح‌هايي بدهند كه مصوب دولت شود و در حوزه‌ي جوانان كار كنند.

دلاويز با تاكيد بر اينكه نگاه خاتمي به جواناني كه در دولتش فعاليت مي‌كردند و طرح مي‌دادند متفاوت بود، تصريح كرد: طرح‌هاي ما بدون هيچ مانعي و با حمايت جدي آقاي خاتمي در دستگاه‌هاي ذيربط مطرح مي‌شد و با حمايت ايشان به تصويب مي‌رسيد. ما اميدواريم اين روند در دولت آقاي احمدي‌نژاد هم ادامه يابد.

اين مشاور جوان دولت خاتمي، او را آغازگر اين راه و نگاه جدي و احترام به جوانان و سپردن مسووليت به آنان نه در شعار كه در عمل معرفي كرد و گفت: همكاري من با دولت خاتمي خود گواهي بر اين قضيه است و از روز اول پا به پا در حوزه‌ي جوانان در خدمت دولت آقاي خاتمي بودم و كار ما رسميت داشت. هر چند كه بر اساس ضوابط حكم مشاور رييس جمهور براي افراد زير 25 سال زده نمي‌شود اما بنا به دستور آقاي خاتمي از سوي اطرافيان ايشان حكم مشاور دولت براي من خورده بود و كارم رسميت داشت. محل استقرارم نيز سازمان ملي جوانان بود و در بسياري از جلسات به خصوص جلسات شوراي طرح و برنامه و شورايعالي جوانان نظرات جمع را متحول مي‌كردم و نظرات من و آقاي رستگار كه مشاور امور نخبگان جوان بود به شدت مورد استقبال قرار مي‌گرفت و در اين حوزه تاثيرگذار بود.

وي يادآور شد: هيچ طرح و ايده‌اي نبود كه در اين مدت ارائه دهم و آقاي خاتمي آن را رد كند؛ بلكه به شدت از طرح‌ها و برنامه‌ها حمايت مي‌كردند و آنها را به مسوولان ذيربط و دستگاه‌هاي مربوط ارجاع مي‌دادند.

دلاويز از جمله‌ي اين طرح‌ها را تشكيل مجلس جوانان دانش‌آموز، شوراهاي دانش‌آموزي، سازمان دانش‌آموزي در حوزه‌ي آموزش و پرورش و هم‌چنين طرح منشور ملي حقوق جوانان و برنامه‌ي ملي جوانان در حوزه‌ي سازمان ملي جوانان برشمرد و ادامه داد: در مجلس ششم هم طرح تسهيلات در امور خدمت سربازي پسران، مطرح و طرح‌هايي چون بنياد امور نخبگان جوان و سازمان داوطلبان جوان از سوي مشاوران جوان به دولت خاتمي ارايه شد و ايشان هم به دستگاه‌هاي مربوط مي‌سپردند و اجرا مي‌شد. يادم هست روزي كه پيشنهاد چت‌كردن با جوانان را در روز تولدشان دادم خيلي استقبال كردند و اين امر موجب شد همه مديران دستگاههاي امور جوانان اين حركت را اجرا و از طريق اينترنت با جوانان گفت‌وگو كنند.

وي يادآور شد: به خاطر نگاهي كه آقاي خاتمي داشتند دولت ايشان هم توجه ويژه‌اي به امور جوانان مي‌كردند و اين نگاه را مي‌پذيرفتند و مشاوران جوان را بسيار جدي و رسمي در ميان خود پذيرا بودند و از طرح‌هاي آنها استقبال مي‌كردند.

دلاويز از گروهي كه مدعي شده‌اند خاتمي در امور جوانان از خود آنها بهره‌اي نبرده است انتقاد كرده و گفت: كم‌انصاف نباشيم. چون آقاي خاتمي خيلي اهل جنجالي‌كردن اين نگاه ملي خود در حوزه جوانان نبودند نبايد فضا را در آستانه روز جوان به مسير ديگري برگردانيم.

مشاور امور جوانان دولت خاتمي، يادآور شد: من مجموعا هفت سال در اين حوزه فعاليت كردم و الان هم به صورت غير دولتي مشغول فعاليت هستم و اخيرا هم طرح برنامه‌ي عمل در حوزه‌ي جوانان را كه حدود صد صفحه بود از طريق دوستان به آقاي احمدي‌نژاد تقديم كردم و از روزي كه دولت‌شان شروع به فعاليت كرد دو طرح صندوق جوانان و بومي كردن دانشگاه‌ها به تصويب و اجراي دولت و شوراي عالي انقلاب فرهنگي رسيده است. هم‌چنين طرح‌هايي در حوزه‌ي اشتغال، ازدواج و مسكن جوانان ارائه دادند كه ظاهرا مورد استقبال قرار گرفته است و قرار است به زودي روي آنها كار شود. از سوي دفتر رييس‌جمهور از من دعوت شده است كه راجع به طرح‌هايم بيشتر صحبت كنم و در خدمت دولت جديد هم باشم. گرچه لازمه اين همكاري توجه ويژه به خواست و مطالبات واقعي نسل جوان است نه فاصله‌گرفتن از آزاديخواهي و ايده‌آل‌طلبي آنان.

نويسنده كتاب جوانان و گفت‌وگوي تمدنها درباره‌ي همكاريش با موسسه‌ي گفت‌وگوي تمدن‌ها و فرهنگ‌ها و هم‌چنين بنياد باران كه از سوي سيد محمد خاتمي ثبت شده است نيز به ايسنا گفت: از من دعوت شده است كه در هر دو مورد فعاليت كنم و هم‌چنين دوستان جوانم را گردهم آورم و نگذارم كه پراكنده شوند و از پتانسيل دولت آقاي خاتمي هم‌چنان استفاده شود. همچنين بحث تشكيل باشگاه جوانان را به صورت غير دولتي و با هدايت بنياد باران دنبال مي‌كنيم و پيشنهاد نهايي اين طرح در حال آماده‌شدن براي ارائه به جناب آقاي خاتمي است.

مشاور امور جوانان دولت خاتمي، در پايان تاكيد كرد: خاتمي تمام توان ممكن را براي حوزه‌ي جوانان به كار گرفت و بيشترين حضورش در دستگاه‌ها مربوط به سازمان ملي جوانان بود و بيشترين مصوباتش هم به سازمان جوانان برمي‌گشت. بيشترين ملاقات‌هاي عمومي و خصوصي ايشان با جوانان به ويژه جوانان برگزيده و موفق در عرصه‌هاي مختلف بود.

گفت‌وگو از خبرنگار ايسنا: مريم آريايي

انتهاي پيام

  • سه‌شنبه/ ۲۲ شهریور ۱۳۸۴ / ۱۰:۰۵
  • دسته‌بندی: سیاسی2
  • کد خبر: 8406-09449
  • خبرنگار :