در پي مشاهده مواردي از وبا در كشور وزارت بهداشت شيوه صحيح ضدعفوني سبزيجات را تشريح شد

مدير دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت با بيان اينكه مصرف سبزيجات آلوده راهي براي انتقال وباست در ادامه شيوه صحيح ضدعفوني سبزيجات را تشريح كرد. دكتر ربابه شيخ الاسلام در گفت‌وگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، با اشاره به سه مرحله‌اي بودن ضد عفوني سبزيجات خام گفت:‌ به محض ورود سبزي به منزل ريشه و گل آن بايد جدا و از قراردادن آن بر روي ميز آشپزخانه اكيدا خودداري تا مانع از انتشار آلودگي به محيط منزل شود. پس از پاك كردن، سبزي بايد چند دقيقه‌اي در ظرف محتوي آب قرار داده تا گل و تخم انگل ته نشين شود سبزيجات بايد از روي آب برداشته و در صافي قرار داده شوند. وي افزود: در مرحله بعد بايستي 2 قطره مايع ظرفشويي به داخل ظرف ريخته كه به اين مرحله شست‌وشوي تخم انگل اطلاق مي‌شود كه سبزي بايد به مدت 8 دقيقه در ظرف حاوي مايع ظرفشويي باقي بماند. دكتر شيخ‌الاسلام با اشاره به مرحله سوم شست‌وشوي سبزي ادامه داد: اين مرحله سبزي كاملا ضد عفوني مي‌شود كه به اين منظور سبزي بايد به مدت 8 دقيقه در آب حاوي پركلرين قرار گيرد تا ميكروب موجود در آن كشته شود. مدير دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت با اشاره به خاصيت ضد سرطاني ميوه و سبزيجات در پايان اظهار كرد: با توجه به بروز وبا در كشور مناسب‌تر آن است كه سبزيجاتي نظير كرفس، هويج، قارچ، فلفل دلمه‌اي تفت داده شده و به مصرف برسند تا درجه حرارت به كار گرفته سبب از بين بردن عوامل ميكروبي و انگلي شود. سپس براي طعم بخشي با افزودن كمي رب انار آن را مصرف كنند. انتهاي پيام
  • شنبه/ ۱۵ مرداد ۱۳۸۴ / ۰۹:۳۴
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 8405-06153
  • خبرنگار : 71216