فرزند شهيد بهشتي كه به همراه جمعي ديگر از اساتيد دانشگاه و نخبگان طي نامهاي از مهندس ميرحسين موسوي درخواست حضور و نامزدي در انتخابات كرده ، و از همكاران دانشگاهي وي است، معتقد است اگر شرايط فراهم شود، مهندس موسوي از زير بار مسؤوليت رياستجمهوري شانه خالي نخواهد كرد.
دكتر سيدعليرضا بهشتي در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در اين باره كه پس از طرح زودهنگام درخواست از موسوي براي كانديداتوري از سوي برخي احزاب، و اعلام اين كه وي در انتخابات كانديدا نميشود، اين تصور شده كه هر چه تلاش شود ايشان به صحنه نخواهند آمد، گفت: اين تصوير منطبق با واقعيت نيست، موسوي هيچ گاه براي نيامدن، صحبت رسمي نكرد و اعلام هم نكرد.
موسوي براي رياستجمهوري اقتضائاتي مد نظر دارد تا رئيس جمهور بتواند مقتدرانه عمل كند. اين اقتضائات كاملا در چارچوب قانون اساسي است. به اعتقاد وي رييس جمهور مقتدر به عنوان يكي از اركان نظام به اقتدار اجزاي ديگر هم كمك خواهد كرد و براي تحقق انتظارات و توقعاتي كه شهروندان از رييس جمهور دارند، اختيارات قانوني حداقلي وجود دارد.
وي تأكيد كرد: آقاي موسوي تصميم براي ورود يا عدم ورود را تصميمي اقتضايي مي دانند و ايشان نگفته است كه به هيچ وجه وارد انتخابات نميشود. اگر شرايط فراهم شود ، ايشان وارد صحنه خواهد شد و شانه از زير اين بار خالي نخواهد كرد.
دكتر بهشتي ، در پاسخ به علت درخواست او و هفتاد و پنج نفر از اعضاي هيات علمي دانشگاه هاي مختلف براي حضور مهندس موسوي در انتخابات، به تشريح وضعيت فعلي كشورمان پرداخت و گفت: اولا با وجود همهي تلاشها و همهي تبليغاتي كه از سوي ستادهاي انتخاباتي و رسانه ها انجام شدهاست، نظرسنجيها وضعيت مطلوبي از مشاركت مردم در انتخابات نشان نمي دهند. ثانيا، نابساماني هاي موجود در عرصه هاي گوناگون حيات اجتماعي، كه بنوبه خود در زندگي فردي شهروندان نيز تاثير گذار بوده است، نياز به يك عزم ملي و فراجناحي را يك ضرورت فوري ساخته است تا ركود، نوميدي و بي تفاوتي نسبت به سرنوشت كشور را از دلها و جانها بزدايد .
از سوي ديگر، شرايط خاص بينالمللي و وضعيت خاص منطقه و معادلات بينالمللي ويژهاي را اين روزها شاهديم كه در نتيجه آن حلقهي فشار ديپلماتيك بر جمهوري اسلامي در زمينهي فعاليتهاي هستهاي و مانند آن در حال تنگتر شدن است.
مجموعة اين شرايط، اين انگيزه را در گروههاي مختلف ايجاد كرده كه بدون توجه به منافع گروهي يا شخصي خاصي و صرفا با در نظر گرفتن منافع ملي، از ميرحسين موسوي براي حضور دعوت كنند.
بهشتي تأكيد كرد: در جامعهي ما اقبال به موسوي بسيار بالاست. موفقيت هاي ايشان در دوران نخست وزيري در خاطر همگان باقي مانده. روزآمد بودن دانش وي ، ارتباطش با محافل و شخصيتهاي علمي ، حضور در دانشگاه و ارتباطش با نسل جوان و دانشگاهي، موقعيتي را براي ايشان به وجود آورده است كه با مسايل جامعه ما از نزديك آشنا باشد. همچنين تماس مستقيم با اقشار گوناگون جامعه، فروتني وپرهيز از كسب قدرت و شهرت، دغدغهي كمك به اقشار محروم و مردم به هنگام قبول مسئوليت از ويژگيهايي است كه ما را بر آن داشت تا دوباره به سراغ او برويم. مهندس موسوي بر خلاف برخي سياستمداران كه در محافل و جلسات و حلقات خود محبوس شدهاند، دغدغهي ملي و فراجناحي دارد.
تواناييهاي ايشان در مديريت، تجربههايي كه در كارهاي اجرايي داشتهاند و آشنايي ايشان با سازوكارهاي درون حكومت از ويژگي هاي ديگري است كه در حد بالايي در ايشان سراغ داريم.
به گفتهي وي، موسوي معتقد است كه در چارچوب نظام مي شود كار كرد و ظرفيت هاي استفاده نشده بسياري هست كه بايد فعال كرد. كساني كه خواهان بازگشت ايشان هستند به اين نتيجه رسيدهاند كه معيارهاي لازم براي رياست جمهوري در حد بسيار بالايي در مهندس موسوي موجود است.
وي برخي ابهاماتي كه در ديدگاه هاي مهندس موسوي در عرصه سياست خارجي و سياست اقتصادي را ناشي از علت شرايط خاص زماني دردوره تصدي پست نخستوزيري دانسته و مي گويد: شرايط دههي اول انقلاب در دو بعد سياست خارجي و اقتصادي شرايط خاصي بود و مواضعي كه از سوي حضرت امام در آن زمان مورد تأكيد بود، مورد تأييد بسياري از چهرههايي بود كه هم اكنون ممكن است به آن سياستها انتقاد داشته باشند.
بهشتي با قابل بررسي بودن برخي از انتقادها به خط مشي دولت مهندس موسوي گفت: تحليل هاي علمي نشان مي دهد بسياري از اتهاماتي كه وارد مي شود غيرواقعي است . كاهش بسيار چشمگير درآمد نفتي ، بودجهاي كه در جهت جنگ صرف مي شد و وضعيت ويژه اي كه در عرصة ديپلماتيك داشتيم، همه و همه دست به دست هم داده بود و عرصه را بر مديريت كلان كشور تنگ كرده بود. با وجود اين ، دولت موسوي از اين حيث كه توانست امكانات رفاهي محدود را عادلانه عرضه كند و به دام بدهي خارجي نلغزد، دو امتياز بزرگ براي خود كسب كرد. هيچكس بر اين باور نيست كه در شرايط غيرجنگي، سياست گذاري جنگي بر عرصه اقتصاد كشورحاكم كند.
در عرصة روابط بين الملل هم ايشان به گسترش روابط با تكيه بر اقتدار ملي و در جهت عزتمندي كشور در منطقه و جهان اعتقاد دارند.
وي تأكيد كرد: تأكيد موسوي در سخنرانيهايش بر اقتدار و عزت ملي، با در نظر گرفتن اهميت اين سرمايهي مردمي است.
بديهي است اگر آقاي مهندس موسوي قصد ورود به عرصة انتخابات داشته باشند از ايشان انتظار مي رود مواضع و برنامه هاي خود را با صراحت و شفافيت براي مردم تشريح كنند.
انتهاي پيام