وزير نفت كشورمان عصر امروز (چهارشنبه ) در جمع خبرنگاران حاضر در محل برگزاري اجلاس وزراي اوپك در اصفهان درباره تصميمات مهم اجلاس امروز گفت:« درباره توليد تصميم گرفته شد تا چرخه توليد رسمي 500 هزار بشكه افزايش يابد و به رييس كنفرانس اختيار داديم تا در صورتي كه در آينده نياز ببيند با مشورت با ساير اعضا بتواند در صورت بالاماندن قيمت و نياز بازار حجم توليد را 500 هزار بشكه ديگر افزايش دهد.»
به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) به اصفهان، بيژن نامدار زنگنه امروز پس از امضاي توافقنامه با همتاي اندونزيايي خود در خصوص نشست امروز اوپك در جمع خبرنگاران اظهار كرد:« سبد اوپك نيز تغيير كرد و از هفت نفتي كه قبلا بود و به خوبي بيانگر ارزش توليد نفت اوپك نبود، به 11 نفت خام افزايش يابد كه قيمت نفت اوپك را به خوبي اعلام ميكند.»
وي اظهار كرد:« تصميم بعدي اين بود كه نشست اضطراري در هفتم ژوئن داشته باشيم و فكر ميكنم امروز ما اجلاس موفقي را برگزار كرديم كه با يك وحدت نظر صحيح به نتيجه رسيديم و اميدواريم آثار آن براي ديگر اعضاي اوپك مفيد باشد.»
زنگنه در خصوص تاثير اين تصميم بر بهاي نفت گفت:« نميتوانيم اكنون در مورد قيمت صحبت كنيم، قيمت را بازار تعيين ميكند. عرضه، بخشي از عامل تعيينكننده قيمت است ولي تنها عامل نيست اكنون عوامل اقتصادي، فني و هم غيراقتصادي يعني سياسي بر بازار نفت تاثير ميگذارد، ما نميتوانيم به طور قاطع بگوييم كه چه اثري دارد بايد منتظر ماند و ديد بازار چه واكنشي نشان ميدهد.»
وزير نفت كشورمان در ادامه درباره تاثير نشست امروز بر اقتصاد كشور گفت:« هر كشوري در اوپك به دنبال منافع خودش است؛ ضمن اينكه منافع جمعي نيز حتما بايد تامين شود. ما فكر ميكنيم اگر قيمت پايداري را داشته باشيم كه هم توليد نفت با آن صرف بكند ما درآمد خوبي را ميتوانيم براي اقتصاد كشورمان تامين كنيم. در اين چند سال اخير با وحدت نظري كه در اوپك به وجود آمد، ما در واقع بالاترين قيمتهاي نفت را در طول 40 سال اخير طي شش سال اخير داشتهايم و اميدواريم بتوانيم ادامه پيدا كند كه اگر اين درآمدها به درستي خرج شود ميتواند به اقتصاد كشور كمك كند.»
وي در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار ايسنا در خصوص مذاكره درباره دبيركلي اوپك گفت:« صحبت در خصوص دبيركلي اوپك به تعويق افتاد، چون همان طور كه قبلا هم گفته بودم احتمال به اجماع رسيدن كم است از اين جهت هميشه بحث خيلي كوتاهي در جلسات درباره آن ميشود.»
وي در پاسخ به اين سوال كه بهاي نفت بايد به چه ميزان برسد تا 500 هزار بشكه ديگر وارد بازار شود؟ گفت:« ما هيچ عددي را براي اين مورد تعيين نكردهايم. بر اساس برداشتي كه رييس سازمان ميكند و تفاهمي كه كل اعضا بايد بكنند، اين ميزان افزايش وارد بازار خواهد شد.»
به گفته او در اجلاس درخصوص محدوده قيمت صحبتي شد، اما تصميمي درباره آن اتخاذ نشد.
زنگنه گفت:« آنچه ميتوانم بگويم اين است كه محدوده 22 تا 28 دلار اكنون معلق شده است.»
وزير نفت كشورمان در ادامه در خصوص اينكه تصميم امروز اوپك تا چه ميزان اقتصادي بوده است، گفت:« تا حدود بسياري اقتصادي بوده است چراكه با توجه به اينكه از شب گذشته تاكنون حدود 70 سنت افزايش يافته است پس نشان ميدهد كه تقاضاي بالاي جهاني همچنان وجود دارد. يكسري نگرانيهايي نيز براي آينده وجود دارد. بازار نگران اين است كه در آينده عرضه به ميزان كافي نباشد. بخصوص در سالهاي 2006 به بعد البته اين فرصتي است كه اعضاي اوپك بايد در طول آن سرمايهگذاريهاي لازم را انجام دهند. از اين طريق اثرگذاري اوپك نيز بر بازار نفت افزايش خواهد يافت.»
بيژن نامدار زنگنه، وزير نفت جمهوري اسلامي ايران، همچنين ساعتي قبل در آغاز نشست عمومي اجلاس اوپك تصريح كرد:« اوپك تصميم گرفته نيم ميليون بشكه نفت به سقف رسمي توليد اوپك از ابتداي ماه مي بيافزايد و اختيار افزايش 500 هزار بشكه ديگر را به رييس كنفرانس داده است تا با مشورت اعضا در پايان نشست امروز آن را تاييد كند.»
به گزارش خبرنگار ايسنا در اصفهان، وي در رابطه با اجماع بر سر اين تصميم تصريح كرد:« آن چه به تصويب رسيده است نظر همه اعضاي اوپك است و در اين مورد نظرمان با بقيه اعضا نزديك بوده است.»
وي افزود:« انتظار داريم كه بازار نفت از افزايش 500 هزار بشكهاي رضايت داشته باشد.»
وي به تلاش اوپك بر داشتن بازاري پايدار با حداقل نوسانات براي اعضا تاكيد كرد و افزود:« فراموش نكنيم كه همه ابزارهاي بازار در دست اوپك نيست و اميدوار هستيم كه قيمتها در ماههاي آينده به سمت قيمتهاي واقعي حركت كند.»
زنگنه محدودهي قيمتي 40 دلار را قيمت مناسبي از نظر ايران اعلام كرد.
وزير نفت جمهوري اسلامي ايران كشورهاي منطقه را كشورهاي مستقلي از لحاظ تصميم گيري ارزيابي كرد كه براساس منافع ملي خود تصميم ميگيرند.
به گزارش ايسنا ، وي همچنين از تاخير در انتخاب دبيركلي اوپك تا اجلاس بعدي اوپك خبر داد.
زنگنه سهم ايران را در افزايش 500 هزار بشكهاي اوپك 70 هزار بشكه اعلام كرد و افزود:« در صورتي كه ميادين سروش و نوروز تا آخر ماه مارس شروع به كار كند، توان توليدي ايران براي افزايش توليد در اوپك به 200 هزار بشكه خواهد رسيد.»
انتهاي پيام