سرانه مصرف آبزيان در كشور بسيار پايينتر از استانداردهاي جهاني ماهي داراي ارزش غذايي بالايي است
ماهي با دارا بودن 20 درصد از پروتئين و جذب 99 درصد از اين ميزان پروتئين، چربيها و اسيدهاي آمينه ضروري بدن و ويتامينها و مواد معدني مهم از نظر غذايي داراي ارزش بسيار بالايي است. به گزارش سرويس «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، سرانه مصرف آبزيان در كشور ما بسيار پايينتر از حد استاندارد جهاني است و آن هم به دليل عدم شناخت كافي از ارزشهاي غذايي اينگونه مواد پروتئيني ميباشد. از ويژگيهاي عمده گوشت آبزيان پروتئين با كيفيت بالاست و در مقايسه با گوشت مرغ، گوساله، تخممرغ، پنير كه مواد عمده تامين كننده حيواني است، گوشت ماهي از ارزش غذايي بالاتري برخوردارست. در گوشت ماهي 10 نوع اسيد آمينه ضروري براي رشد و نمو بدن موجودست. همچنين، در گوشت ماهي بافت پيوندي كمتري در مقايسه با ساير گوشتها وجود دارد و ميتوان گفت كه تقريبا همه گوشتهاي مصرف شده توسط بدن جذب ميشود. ميزان چربي موجود در ماهيها و ساير آبزيان در مقايسه با گوشت قرمز بسيار كمترست. بيشتر ماهيها كمتر از 5 درصد و صدفها كمتر از 2 درصد چربي دارند. فقط گوشت مرغ بدون پوست با ماهي قابل مقايسه است. چربي موجود در ماهي و آبزيان از نوع غير اشباع است، ولي چربي موجود در گوشت قرمز و حتي گوشت سفيد طيور عمدتا از چربيهاي اشباع شده است. در نتيجه با مصرف ماهي و آبزيان شانس ابتلا به بيماريهاي قلبي - عروقي، كلسترول و تري - گليسيريد بالا و تصلب شرائين ناشي از تجمع چربي در عروق خوني به نحو چشمگيري كاهش مييابد. در گوشت ماهي نوعي اسيد چرب موجودست كه به آن امگا - 3 گويند. چربي امگا - 3 سبب كاهش ميزان تري گليسيريدها، جلوگيري از آرتريتها (التهاب و تورم مفاصل) و ضد سرطان ميباشد. همچنين مصرف ماهي به علت در بر داشتن مواد معدني و ويتامينهاي محلول در چربي و آب مانع از بروز پوكي استخوان، افزايش رشد در كودكان، افزايش طول عمر، كاهش فشار خون، درمان بيماريهاي گواتر، سردردهاي ميگرني، بيماريهاي كليوي، كاهش سرطان پستان در زنان و خطر بيماري آلزايمر تاثير به سزايي دارد. انتهاي پيام