دههي 60 براي تمام وفاداران به دين و ميهن، دههاي فراموشنشدني است. حماسهي هشت سال شعور و شور و ايستادگي آحاد ملت فداكار، بوم و برمان را و تاريخ و هويتمان را از لوث وجود ناپاكان عنود و اجنبي، مصون و پاك ساخت.
اينك سالها پس از دفاع مقدس، هويت تاريخي ايران عزيز در معرض تعدي همان حراميان ديروز قرار گرفته است و باز نوبت يكايك ما است كه به سهم خود، حريم تاريخ، تمدن و فرهنگ ايران اسلامي را پاس داريم.
خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در اين زمينه گفتوگوهايي انجام داده است است كه در پي ميآيد:
آصفي در گفتوگو با ايسنا:
”نشنال جئوگرافيك“ خطاي خود در تحريف نام خليج فارس را جبران كند
در نشستي كه نمايندگان كشورمان با مسؤولان مؤسسه نشنال جئوگرافيك در دفتر نمايندگي جمهوري اسلامي ايران در نيويورك داشتند تأكيد شد كه خطاي فاحش اين مؤسسه در تحريف نام خليج فارس بايد جبران شود.
حميدرضا آصفي، سخنگوي وزارت امور خارجه در گفتوگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) همچنين اظهار داشت: آخرين نشستي كه با مسؤولان اين نشريه داشتيم ديروز صورت گرفت و درباره چگونگي جبران اين خطا بحثهايي صورت گرفت.
وي با اشاره به گفتوگوهاي وزارت خارجه با اين مؤسسه افزود كه مسوولان اين موسسه تأكيد كردند كه سوءنيتي نداشتهاند و درصدد اصلاح آن هستند.
آصفي تأكيد كرد كه از مجراي حقوقي و سياسي وزارت امور خارجه اقدامات لازم را در خصوص اين تحريف نام انجام داده است.
وي همچنين در خصوص اظهارات روز گذشته رييس كميته دفاعي مجلس در خصوص اقدام به تصويب طرحي از سوي مجلس در واكنش به تكرار موارد مشابه خطايي كه در خصوص نام خليج فارس رخ داد، گفت: ما از هر طرح و هر اقدامي كه منجر به تأمين منافع ملي و حقوق مردم شود؛ چه در سطح مجلس و چه در جاهاي ديگر، استقبال و از آن حمايت ميكنيم.
معاون حقوقي رييسجمهور:
شيوخ عرب براي فرار ازسكوت در قبال جنايات اشغالگران منطقه،عمل نابخردانه تحريف نام خليج فارس را پيش گرفتهاند
معاون حقوقي - پارلماني رييسجمهور، تاكيد كرد: اقدام اخير شيوخ عرب در تحريف نام خليج فارس نميتواند واقعيتهاي تاريخي را تغيير دهد.
حجتالاسلاموالمسلمين مجيد انصاري، در گفتوگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، با تاكيد بر ضرورت دفاع از هويت تاريخي ايران افزود: نام خليج فارس قبل از اينكه بسياري از كشورهاي حاشيهاي اين خليج وجود خارجي و هويت تاريخي داشته باشند به اين نام مشهور بود. لذا اقدام اخير سران كشورهاي عرب در شرايطي كه مردم مظلوم و به خصوص عربها تحت ظلم مضاعف رژيم صهيونيستي قرار گرفته و توسط اين رژيم اشغال شده و در كشوري نظير عراق اشغالگران، مردم و نواميس آنها را مورد تعرض قرار ميدهند مفهومي جز فرافكني ندارد.
وي با بيان اينكه شيوخ عرب براي فرار از افكار عمومي مردم كشورهاي متبوع خود و منطقه در برابر سكوتشان در قبال اوضاع عراق و فلسطين اقداماتي نظير تحريف نام خليج فارس را پيش گرفتهاند اين عمل را نابخردانه عنوان كرد و گفت: احتمالا اين كشورها تحت تاثير شيطنتهاي دشمنان منطقه و جهان اسلام اين حركات را در پيش گرفتهاند.
انصاري با بيتاثير برشمردن اين نوع تصميمگيريها در مقابل واقعيت انكارناپذير تاريخي خليج فارس، گفت: به سران كشورهاي منطقه توصيه ميكنم بيش از اين در جهت خدمت به اهداف دشمنان منطقه و مسلمانان قدم برندارند و به جاي طرح اين مباحث انحرافي به فكر حفظ حرمت و منافع مردم كشورهاي خود و جهان اسلام باشند.
معاون حقوقي - پارلماني رييس جمهور، بسيج هماهنگ جهان اسلام براي مقابلهي جدي با اشغالگران را مورد تاكيد قرار داد و گفت: كشورهاي منطقه مطمئن باشند جمهوري اسلامي به عنوان عضو نيرومند و با انگيزهي جهان اسلام در خدمت آرمان كليهي مسلمانان خواهد بود.
وي با تاكيد بر اينكه حوادث امروز منطقه مستقل از يكديگر نيست، به جريان حمله به اردوگاه فلسطينيان، انفجارهاي مهيب و اقدامات تروريستي در شهرهاي مقدس عراق و تصميم اخير شوراي همكاري خليج فارس اشاره كرد و گفت: مايهي تاسف است كه اين شورا به جاي تشكيل جلسهي فوقالعاده براي بررسي وضعيت مردم مظلوم عراق و انتخاب راهكار مناسب جهت مواجهي با طرح خاورميانهي بزرگ آمريكا حرفهاي كهنهي استعمارگران را تكرار ميكنند.
معاون حقوقي - پارلماني رييس جمهور، با اشاره به اين كه شروع مجدد بحثها دربارهي تحريف نام خليج فارس و مالكيت ايران بر جزاير سه گانه از چاپ يك نقشه در يك نشريهي غربي آغاز شد، گفت: اين علامتي است كه نشان ميدهد دشمنان (غربيها) آتشافروزي و اختلافافكني را براي هموارسازي راه استعمارگرانهي خود در پيش گرفتهاند.
يدالله اسلامي:
برخي سردمداران كشورهاي عربي حاشيه خليج فارس منشا بسياري از عقب ماندگي ها و بدبختي هاي كشورهاي اسلامي و منطقه هستند
يدالله اسلامي تصريح كرد كه بسياري از مشكلات موجود در منطقه از جمله بروز جنگها و كشتارها در كشورهايي چون فلسطين و گستاخي هاي رژيم صهيونيستي از مواضع سردمداران بسياري از كشورهاي عربي ناشي شده است.
دبير مجمع نمايندگان ادوار مجلس شوراي اسلامي در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) افزود: برخي سردمداران كشورهاي عربي حاشيه خليج فارس منشا بسياري از عقب ماندگي ها و بدبختي هاي كشورهاي اسلامي و منطقه هستند، همان كساني كه در جنگ صدام عليه ايران از صدام حمايت كردند، ادعاي ناسيوناليسم عربي سر دادند و با توجه به اين ادعا اجازه دادند كه صدام هر جنايتي كه ميخواهد انجام دهد. آنها اكنون نيز با غفلت از اتفاقاتي كه در فلسطين و فلوجه و نجف و كربلا رخ ميدهد، ادعاهاي كذبي را دربارهي ايران و خليج فارس مطرح ميكنند.
اسلامي تاكيد كرد كه طبق شواهد مسلم تاريخي، جزاير سهگانه متعلق به ايران بوده و حتي قبل از اينكه كشورهاي عربي در سال 1922 با تحتالحمايگي انگلستان ايجاد شوند، اين جزاير توسط ايران اداره ميشده است
اما سردمداران كشورهاي عربي با چشمپوشي از شواهد تاريخي، ادعاهاي اينچنيني را مطرح ميكنند .
اسلامي با بيان اينكه بخشي از مسائل ايجادشده نيز به ضعف ديپلماسي ما در برخورد با اين كشورها برميگردد تاكيد كرد: تلاش بيشتر ما در مجامع بينالمللي با توجه به مدارك و شواهد مسلم كه در اختيار است، توطئه ها و ادعاهاي بي ربط اين شيوخ عربي بازي خورده كشورهاي حاشيه خليج فارس را منتفي خواهد كرد.
دهقان:
بسياري از شيخ نشينها دست پرورده آمريكا و انگليساند
اين شيخ نشينهاهمواره نقش منحرف كننده ازمسايل اساسي را بازي كردهاند
دكتر دهقان گفت: بسياري از شيخ نشينها دست پروردهي خود آمريكا و انگليس هستند و تنها اسمشان كشور است.
دكتر محمد دهقان، استاد دانشگاه در گفتوگو با خبرنگار سياسي ـ خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در خصوص نقش برخي شيخ نشينهاي خليج فارس در گسترش ناامني در منطقه و باز شدن پاي بيگانگان به اين منطقه اظهار داشت: شيخ نشينهاي خليج فارس در هيچ موردي نميتوانند تعيين كننده باشند؛ چرا كه نه نمايندگي جهان عرب را دارند و نه نمايندگي مسلمانان را؛ جمعيت فرهنگي و ميليوني جهان عرب در مصر و سوريه و لبنان و آن مناطق است و متاسفانه در مقابل شيخ نشينهايي كه از لحاظ جمعيتي همگي زير نيم ميليون جمعيت دارند و از لحاظ تاريخي هم قدمتي ندارند و به لحاظ جغرافيايي هم برخيهاي آنها به اندازهيي كوچكاند كه در نقشهها نميتوان پيدايشان كرد؛ ولي دست نشاندههايي هستند كه مسايلي را طرح ميكنند.
اين استاد دانشگاه با بيان اين كه ما از اين استخوانهاي لاي زخم در جاهاي ديگر هم داريم گفت: به هر حال هر چند كه نام اين مناطق كشور است، ولي هرگز داراي ويژگيهاي يك كشور نيستند؛ استقلال عمل، جمعيت، سرزمين، حكومت و حاكميت كه ملاكهاي دولتهاي مدرن است را به واقع ندارند و برخي به پايگاه آمريكا در منطقه تبديل شدهاند. ولي واقعيت اين است كه اينها به هيچ وجه نميتوانند ملاك باشند؛ مخصوصا براي كشورهايي داراي سابقهي طولاني تاريخي چون ايران.
دهقان در خصوص نقش برخي از شيخ نشينهاي وابسته به غرب در تضعيف نقش سازمانهاي بينالمللي اسلامي افزود: اين كشورها در هيچ امري تعيين كننده نيستند و كشورهاي جهان اسلام كشورهاي ميليوني با سوابق طولاني چون ايران، مصر، مالزي، اندونزي و غيره هستند؛ حال اين كه رسانهيي داشته باشند و تحت تاثير حمايتهاي غرب نظراتشان را اعلام كنند، خيلي تاثيري ندارد و هر چند در حد رسانهيي تاثيرگذار است، ولي از آنجا كه اين شيخ نشينها به هيچ وجه نمايندگي ميليوني جهان اسلام يا جهان عرب را برعهده ندارند، نميتوانند تاثيري بر سازمانهاي بينالمللي اسلامي يا امثال آن هم داشته باشند.
وي تاكيد كرد: در واقع اينها كوچكتر از آن هستند كه بخواهند كاري از پيش ببرند و تاثيرشان هم به همان ميزان جايگاهشان بر نقشههاست.
دهقان در خصوص طرح مسايل بي اهميت و حاشيهيي با وجود مسايل مهم و اساسي جهان اسلام از جمله فلسطين و عراق اظهار داشت: اين كشورها همواره نقش منحرف كننده از مسايل اساسي را بازي كردهاند و چنانچه دقت نماييد درخواهيد يافت كه از حدود 56 سال پس از تشكيل رژيم صهيونيستي هرگاه جهان اسلام يا جهان عرب قصد تمركز بر مسايل اساسي چون صهيونيزم را داشتهاند اين كشورها با طرح مسايلي بياهميت افكار را منحرف كردهاند.
وي ادامه داد: طي 25 سال گذشته نيز بارها شاهد بودهايم كه در اوج مسالهي انتفاضه و درگيريها در فلسطين يا عراق كه دغدغههايي اصلي جهان اسلام بودهاند، اينها مسايلي چون مالكيت سه جزيره ايراني را مطرح و همهي افكار را منحرف ساختهاند.
اين استاد دانشگاه در پايان با بيان اين كه چنين مسالهاي تعجب آور نيست، گفت: وقتي اصل نظامي دست نشانده باشد، طبيعي است كه به هنگام تمركز ميليونها ذهن بر مسالهاي، ماجرايي ديگر را مطرح كنند.
ويسي:
طرح مسايل ارضي در خليج فارس بيش از آن كه به ايران آسيبي بزند به كشورهايي آسيب خواهد زد كه عمر سياسي كوتاهي دارند
ويسي با اشاره به برخي شيخ نشينان حوزه خليج فارس گفت: متاسفانه برخي از اين بازيگرها حضور نيروهاي بيگانه در منطقه را تشويق ميكنند؛ در حالي كه بهترين مكانيزم براي پايدار ساختن همكاري خود كشورهاي منطقه و دستيابي به راه حلهاي منطقهيي براي چالشهايي منطقهيي است.
مراد ويسي، روزنامه نگار در گفتوگو با خبرنگار سياسي ـ خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در خصوص نقش برخي شيخ نشينهاي خليج فارس در ناامني و بي ثباتي منطقه و باز شدن پاي بيگانگان به اين بخش اظهار داشت: تجربهي دخالت آمريكا در عراق نشان ميدهد كه اين نوع دخالتها بيشتر سبب گسترش ناامني و بيثباتي ميشود تا امنيت منطقه؛ چرا كه پس از حملهي آمريكا به عراق شاهد گسترش ناامنيها در منطقهايم و حتي اين حمله باعث احياي القاعده و گستردهتر شدن فعاليتهاي آنان شده است.
اين روزنامه نگار در تحليل مسالهي حضور بيگانگان در منطقه از نظر شيخ نشينان گفت: بهتر است اين جريان را چنين تحليل كنيم كه در اين كشورها از مسايل منطقهيي درك ناقصي است و اين درك است كه آنان را به خطا واميدارد و بايد اظهار اميدواري كنيم اين درك نادرست تصحيح شود.
وي دربارهي نقش اين شيخ نشينان با توجه با رابطه آنها با كشورهاي سلطه گر در تضعيف نقش سازمانهاي بينالمللي اسلامي و مسلمانان افزود: به هر حال وضعيت موجود به دليل اين كه كشورهاي اسلامي راهبردهاي سياسي - امنيتي متفاوتي دارند، متاسفانه سبب شده كه در منطقه شاهد تفاوت اقدامات امنيتي آنها باشيم كه اين بحث خود به خود موقعيت كشورهاي اسلامي را در برابر كشورهاي غيراسلامي تضعيف كرده است.
ويسي دربارهي بيتوجهي شيخ نشينها به مسايل اصلي جهان اسلام از جمله فلسطين و عراق و پرداختن به مباحثي از قبيل موضوع جزاير سه گانه ايراني گفت: اتفاقا برخي كشورهاي منطقه عمدا چنين مباحثي را مطرح ميكنند تا بر رخدادهاي اصلي چشم بپوشند؛ يعني اگر ميخواستند و ميتوانستند دفاع كنند يا كاري از پيش ببرند، پيش از اين اقدام ميكردند.
وي افزود: اين كشورها در اصل ميخواهند موضع گيري نكنند و با اين اقداماتشان هم ذهنها را از مسالهي اصلي منحرف ميكنند و هم به كساني كه در پي ناامني در عراق هستند، ياري ميرسانند.
ويسي خاطر نشان كرد: به هر حال طرح مسايل ارضي در خليج فارس بيش از آن كه به ايران آسيبي بزند به كشورهايي آسيب خواهد زد كه عمر سياسي كوتاهي دارند و تاريخ سياسيشان هم بسيار كوتاه است و مباحثي از قبيل تحريف نام خليج فارس يا بحث جزاير سه گانه ايراني بيش از اين كه ايران را آسيب پذير سازد، اين دست كشورها را آسيب پذير خواهد كرد.
وي افزود: از طرف ديگر اين واقعيت هم وجود دارد كه برخي از اين كشورها احساس ميكنند شرايط بينالمللي به نفع ايران نيست و سعي در سو استفاده از اين موقعيت ميكنند كه تجربه نشان داده كه ايران حتي در سختترين شرايط هم در مورد مسايل ارضي و تماميت ارضياش بسيار سختگير و مقاوم است.
اين روزنامه نگار با اشاره به اين كه چنانچه تاريخ را بنگريم درخواهيم يافت كه پيش از قرن 19 هيچ كشوري در حاشيهي خليج فارس وجود نداشته است، ادامه داد: كشورهايي كه اكنون در خليج فارس برخي مسايل را مطرح ميكنند سابقهي سياسي لازم براي طرح چنين مباحثي را ندارند و عمرشان به چنين مباحثي قد نميدهد.
سعيد شريعتي:
تقويت پايههاي مشروعيت داخلي ازتعدي بيگانگان جلوگيري ميكند
بايدتلاش جدي ديپلماتيك دردفاع از منافع سرزميني صورت گيرد
عضو شوراي مركزي جبهه مشاركت ايران اسلامي تاكيد كرد: آنچه كه در مورد خليج فارس روي داده، نه تنها بحثي تاريخي و تمدني بلكه در ارتباط مستقيم با منافع و امنيت ملي كشور است.
سعيد شريعتي در گفتوگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، افزود: در واكنش به چنين تعرضاتي به منافع و امنيت ملي، تنها بيانيه، مصاحبه و موضعگيريهاي رسانهاي كفايت نميكند و بايد اقدامات ديپلماتيك جدي بينالمللي براي حفظ منافع سرزميني و ارضي صورت گيرد.
وي با تاكيد بر اينكه بايد علت دستدرازي همسايگان به آنچه كه به گواه تاريخ و اسناد بينالمللي از آن كشور ماست، ريشهيابي شود، اظهارداشت: به نظر ميرسد دستگاه ديپلماسي كه موظف به پاسداري از منافع و امنيت ملي در گفتوگو و مجامع بينالمللي است، ضعف داشته است.
رييس كميتهي اطلاعرساني جبهه مشاركت، پشتوانهي مردمي حاكميت را بسيار مهم دانست و افزود: چنانچه بخواهيم از هرگونه تعرض و تعدي بيگانگان به منافع و امنيت ملي خود جلوگيري كنيم، بايد حكومتي مقتدر داشته باشيم. اقتدار چنين حكومتي به پيوند مستحكم دولت و ملت است كه اگر اين پيوند ضعيف باشد دندان طمع بيگانگان براي كسب امتيازات تيز ميشود.
شريعتي با انتقاد نسبت به نحوهي برگزاري انتخابات مجلس هفتم، گفت: عرصهي انتخابات، اصليترين جايگاه نمايش اقتدار (پيوند مستحكم دولت ـ ملت) هر حكومتي است كه ميتواند مشروعيت خود را در آن به اثبات رساند.
عضو شوراي مركزي جبهه مشاركت بر همين اساس، تاكيد مقام معظم رهبري بر مشاركت حداكثري مردم را ناشي از تحليل صحيح ايشان از موقعيت سياسي و بينالمللي ايران در منطقه خواند و نسبت به اينكه عدهاي براي رسيدن به اهداف جناحي و گروهي، اين اصل اساسي را قرباني خواست خود مبني بر يكدست كردن حكومت و دولت كنند ابراز نگراني كرد و افزود: در اين صورت، كشور مجبور به پرداخت هزينه خواهد شد كه دود آن بيش از همه به چشم ملت خواهد رفت.
مجتهدزاده:
ما ايرانيها بايد در اين رابطه دقت بسياري به كار ببريم
شيخكهاي ابوظبي و قطر و شاهك اردن، فرمانبر دونالد رامسفلد هستند
دكتر مجتهدزاده گفت: شيخكهاي ابوظبي و قطر و شاهك اردن، فرمانبرداري مستقيم از دونالد رامسفلد دارند.
پيروز مجتهد زاده، استاد دانشگاه و رييس موسسه يوروسويك لندن در گفتوگو با خبرنگار سياسي ـ خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) افزود: بيشتر كشورهاي عربي در خليج فارس سرگرم يك زندگي محترمانه و اين هستند كه در محيطي خالي از تهديد، اهانت و تجاوز بيگانه به زندگي بپردازند و در همكاري با ديگر ملل منطقه آينده خوبي براي خود و مردم خود تامين كنند؛ در اين ميان فقط دو شيخ نشين ابوظبي و شيخ نشين قطر از اين قاعده مستثني هستند.
وي ادامه داد: همان طور كه همگان امروز شاهدند، اين دو اولا در كاروان پيشرفت به طرف توسعه سياسي و دموكراسي در منطقه خليج فارس مطلقا حضور ندارند؛ در حاليكه كشورهايي مانند كويت، بحرين، عربستان سعودي و عمان اقدامات گستردهاي را براي توسعه سياسي، و رفتن به طرف دموكراسي و مردم سالاري در پيش گرفتهاند. اما در دو شيخ نشين ابوظبي و قطر مطلقا كوچكترين اقدامي در اين زمينهها نميشود؛ اما هر آنچه از توطئه ضد منطقهاي، ضد عربي و ضد اسلامي است از آنها ميبينيم.
مجتهد زاده خاطر نشان كرد: ما شاهديم كه ابوظبي نه تنها از تاريخ تشكيل امارات متحده عربي در سال 1971 عليرغم نص صريح قانون آن كشور حكومت را غصب كرده است و عليرغم نص صريح قانون اساسي كه ميگويد رياست جمهوري بايد در ميان روساي هر يك از امارت هفت گانه براي يك دوره پنج ساله دور بزند، نه تنها پشت رياست جمهوري را آل نهيان در انحصار نگه داشت، بلكه حتي همه پستهاي كليدي امارات را به فرزندان خود و حتي كودكان شير خواره سپرد.
اين استاد دانشگاه گفت: امروز پس از فوت شيخ امارات عليرغم نص صريح قانون اساسي اين كشور نائب رييس كه شيخ دبي است را مجبور به استعفا كردند تا اين پست همچنان به وارث شيخ آل نهيان برسد و امروز پسر او نايب رياست جمهور را بر عهده گرفته است.
مجتهد زاده با اشاره به اينكه اين رژيم فرمانبرداري مستقيم از رامسفلد، تحريكات رامسفلدي عليه همكاري و برادري ايراني - عربي در خليج فارس دارد، گفت: اين شيخ نشين چه پسر و چه پدرش كه فوت كرده، از وقتي كه رامسفلد توطئه تفرقه بيندازد و حكومت بكن بين ايرانيان و عربها را آغاز كرد، ديديم كه مساله جزاير ادعايي غير قانوني و بيپايه و اساس نسبت به جراير تنب و ابوموسي را بهانه و وسيله قرار داده و ضربات مهلكي به كمك شيخ قطر به همكاري ايراني و عربي كه از حدود 12 سال پيش در منطقه خليج فارس آغاز شده بود و صلح و امنيت و شك آوري را در اين منطقه سبب شده بود، وارد كرده است.
وي افزود: امروز ميبينيم كه اين توطئه به تحريك رامسفلد آنچنان گسترش پيدا ميكند كه بحث تحريف نام خليج فارس از طريق پول دادن به نشريات و موسسات آمريكايي آنچنان دامن زده ميشود كه تقريبا همه مسايل حياتي كه امروز در عراق ميگذرد را تحتالشعاع قرار داده است.
مجتهد زاده تصريح كرد: امروز ميبينيم شاهك اردن با يك تلفن رامسفلد حركت ميكند و بدون هيچ گونه دليل، سابقه و مشكلي كه ممكن است در روابط ايران با اردن وجود داشته باشد زبان ميگشايد و هر آنچه ناسزا و شايسته وجود خود اوست، نثار ايران ميكند.
مجتهد زاده در خصوص وابستگي اين كشورها به غربيها و بيتوجهيشان به مساله فلسطين و عراق و تضعيف نهادها و سازمانهاي اسلامي گفت: از وقتيكه ادعاي غير قانوني نسبت به جزاير ايراني و اين توطئه تغيير نام خليج فارس توسط اين دو شيخك در خليج فارس آغاز شده است، همه چيز را تحتالشعاع قرار دادهاند و مسايل مهم ديگري مانند فلسطين و عراق را فراموش كردهاند.
وي تاكيد كرد: ما ايرانيها بايد در اين رابطه دقت بسياري به كار ببريم كه مبادا در پاسخ به اين توطئهها آنچنان حرارت زده و احساساتي شويم كه منطق را از دست بدهيم و وضعيتي به وجود آوريم كه اين وضعيت به يك بحث جديد در عرب ستيزي تبديل شود كه اين كار مطلقا رد ميشود و دولت نبايد رسما وارد اين بحثها شود؛ چرا كه هدف اين توطئهها اين است كه دولت ايران هم عكسالعمل مشابهي انجام دهد تا آتشهاي تفرقه اسلامي زبانهي بيشتري بكشد.
وي افزود: اما به اين معني نيست كه وزارت خارجه ما در برابر تهاجم نظامي عليه آب و خاك ما هيچ نگويد و اعتراض نكند. اين كار يك خطاي بزرگ است كه بايد جبران شود و اگر جبران نشود، آيندهمان را به كلي در منطقه از دست دادهايم.
اين استاد دانشگاه يادآور شد: بايد نگاه كنيم كه مطلقا اكثريت قاطع عربها داخل اين توطئه نيستند و اين توطئه به شيخ ابوظبي و شيخ قطر محدود است و امروز بدون هيچ دليلي و منطقي شاهك اردن هم خودش را وارد اين برنامه كرده است.
رييس موسسه يوروسويك لندن با اشاره به اينكه دستور شاه اردن براي امروز از طرف رامسفلد همين است، گفت: به خصوص اينكه عبدالله اردني از بحران هويت رنج ميكشد و ميخواهد در برخورد با اينگونه مسايل جنجالي برپا كند تا به عربها ثابت كند كه او انگليسي نيست و او هم عرب است و با داشتن يك چنين عقده رواني و يك اين چنين بحران هويتي كافي است كه او يك تلفن از رامسفلد دريافت كند و به حركت در آيد و زبان بگشايد به آن چيزهايي كه فقط و فقط شايسته خود اوست.
مجتهدزاده تاكيد كرد: بايد در اين برخوردها صفوف توطئه گران و عوامل و پادوهاي توطئه غربي را با حساب اكثريت قاطع عرب جدا كنيم؛ چرا كه آنها ميبينند فقط در سايه تفرقه ايراني - عربي بوده است كه آريل شارون توانسته همه اميال شيطاني خودش را عليه فلسطين پيش ببرد و ميبينند كه هدف اين توطئههاي ضد ايراني ايجاد آتش جنجال بين ايران و كشورهاي عربي است تا باقيمانده سياستهاي تجاوزكارانه در منطقه را به خوبي پيش ببرند، لاجرم سر نقطه و اصلي همه اين توطئههاي جديد در دستور كار رامسفلد پيدا ميشود.
نماينده كرج:
ناسيوناليسم عربي بايد در مقابل رژيم صهيونيستي و اشغالگران عراق واكنش نشان دهد
عضو هيات رييسه كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي، گفت: استعمار همواره با بيان واژههايي مثل عرب و عجم، شيعه و سني و غيره، مطامع خود را جستجو كرده است.
فاطمه آجرلو، نمايندهي مردم كرج در خانهي ملت، در گفتوگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به نقش شيوخ عرب در عقبماندگي خاورميانه اظهار داشت: از آنجا كه بيشترين مراكز نفتخيز بدست عربهاست و گردانندگان اصلي آن عربها ميباشند و در عين حال اكثريت در اوپك را تشكيل ميدهند لذا ميتوانند در بازيهايي كه در خاورميانه صورت ميگيرد، تاثيرگذار باشند.
اين نمايندهي مجلس شوراي اسلامي، با اشاره به سقوط دولت عثماني، خاطر نشان كرد: به نفع استعمار و غرب نيست كه كشورهاي مسلمان و عرب در تعامل باشند، و در عين حال براي تاثيرگذاري و قدرتمداري مجبورند كه اين رابطهي مسالمتآميز را بهم بزنند.
آجرلو معتقد است كه اينگونه كشورها هر چقدر كه توانستند ميان كشورهاي مسلمان و عرب تفرقه بياندازند، به همان ميزان هم بيشتر به اهداف خود رسيدند و به اين دليل است كه هر بار استراتژي ويژه و جديدي را به كار ميبرند تا اين ارتباط را كاهش و يا از بين ببرند.
عضو هيات رييسه كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي، تاكيد كرد كه ايران بايد با نوعي ديپلماسي قوي، دارايي و تماميت ارضي خود را حفظ كند. در عين اينكه قطع ارتباط با ديگر كشورها به نفع جهان اسلام نيست.
اين نمايندهي مجلس شوراي اسلامي، در خصوص نوع دفاع عرب از منافعش و تاثيري كه بحث ناسيوناليست عرب در آن دارد، گفت: اگر عرب بخواهد قدرت و دفاع خود را نشان دهد در مقابل اسرائيل و عراق بايد حس ناسيوناليستي قوي داشته باشد، آنقدر كه هيچكس نتواند به آن تجاوز كند.
وي افزود: البته بحث ناسيوناليسم عربي مسئلهاي است كه در برابر فارس بودن ما زمينه را براي جبههگيري فراهم كرده است.
آجرلو تاكيد كرد: اگر از بالا و حول محور خردورزي مسايل بررسي شود، طبيعتا كفر و مسلمان در دو جبههي متفاوتند در عين اينكه بحث اين دو با مسايل ديگر متفاوت است.
نمايندهي مردم كرج در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به مواضع حضرت امام (ره) بيان كرد: حضرت امام (ره) در مقابل كساني كه دوست و همپيمان آمريكا بودند، موضع مشخصي داشتند و از دوستي با آنها پرهيز ميكردند.
نماينده جيرفت:
شيوخ عرب، سربازان بييونيفرم و ستون پنجم استعمار در منطقه هستند
مدعيان بحث ناسيوناليسم عرب، دروغگويان تاريخند
عضو كميسيون حقوقي و قضايي گفت: مدعيان بحث ناسيوناليسم عرب دروغگويان تاريخي نام دارند، چرا كه اگر راست ميگويند آيا قومي عربتر و با سابقهتر از قوم فلسطين در تاريخ وجود دارد؟ آيا كساني كه حرف از ناسيوناليسم عرب ميزنند عراقيها را عرب نميدانند؟
حجتالاسلاموالمسلمين علي زادسر، عضو كميسيون حقوقي و قضايي مجلس شوراي اسلامي در گفتوگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در خصوص نقش شيوخ عرب در عقب ماندگي خاورميانه و بيثباتي و ناامني منطقه و بازكردن پاي بيگانگان به خاورميانه گفت: اين افراد دست پروردهي استعمار هستند، يعني از چند سال قبل كه مطالعه كنيم نقش كليدي بريتانيا و انگلستان فعلي در جاي جاي كشورهاي اسلامي خصوصا كشورهاي حاشيهي خليج فارس و حتي سرزمين حجاز به وضوح در تاريخ ثبت شده و در اين راستا كساني به ظاهر در سرزمينها و كشورهاي عربي و اسلامي متولد شدهاند، اما تحت تربيت دايههاي خبره حرفهايي و مجرب انگليسي بزرگ شدهاند.
نماينده جيرفت با بيان اين كه شيوخ حاشيهنشين خليج فارس و سردمداران بسياري از كشورهاي به اصطلاح اسلامي منطقه تربيت شدگان سياستهاي استعماري انگليس هستند، تصريح كرد: اكنون همين نقش بعد از افول استعمار انگليس به آمريكا رسيده است. بديهي است كه استعمار و غرب با هر گونه پيشرفت مادي، معنوي و اخلاقي تمام جوامع به خصوص خاورميانه كه 70 درصد منابع مختلف مهم جهان را در اختيار دارد، مخالف است.
وي تصريح كرد: آنها براي غارت اين منابع خدادادي كشورهاي اسلامي و كشورهاي منطقه با شدت تمام با پيشرفت اين كشورها مخالف بوده و هستند و تمام وجود خود را مصروف عقب نگه داشتهشدگان كشورهاي اسلامي، كشورها و منطقه و حاشيه خليج فارس ميكنند و عوامل آنها نيز كساني هستند كه به ظاهر زبان عربي دارند، اما تفكر، منطق و تربيت آنها انگليسي و آمريكايي است.
عضو كميسيون حقوقي و قضايي ادامه داد: پاي آمريكا به تازگي در منطقه باز نشده است. آمريكا دراينجا حاكم مطلق بوده، منتهي بنابر مصالحي كه محققان و پژوهشگران آنها تشخيص ميدادند؛ كيفيت و سبك حكومت آنها در منطقه به شكل كمكهاي متعدد و كشورهاي قطعه قطعه به اسمهاي مختلف نشان داده شده است. ايران زمان شاه مخلوع يكي از ايالات متحده آمريكا بوده و شكي در اين امر نيست و در حال حاضر اكثر كشورهاي عربي جز ايالتهاي غير رسمي آمريكا هستند، ولي اين كه عنوان ميشود شيوخ عرب عامل باز شدن پاي آمريكا به منطقه هستند را تعبير درستي نميدانم. در واقع بايد دلايل سياسي حكومت كردن آمريكا و غارت منابع 70 درصدي جهان كه در خاورميانه تعبيه شده را بررسي كرد.
زادسر در ادامه تصريح كرد: شيوخ عرب سربازان بييونيفرم آمريكا و استعمار هستند. آنها عامل بوده و از آمريكا دستور ميگيرند و اجرا ميكنند و هويت آنها به طور كلي آمريكايي است. اگر چه به ظاهر دم از اسلام ميزنند و لباس عربي ميپوشند. در حقيقت به آنها بايد لقب خائنين وطنفروش و ستون 5 آمريكا درمنطقه داد و اكثر حكام كشورهاي حاشيه خليج فارس به خيانت خود واقف بوده، اما ناگزيرند اين خيانت را مرتكب شوند، چون مامورند.
وي به بحث ناسيوناليسم عرب اشاره و خاطرنشان كرد: مدعيان بحث ناسيوناليسم عرب دروغگويان تاريخي نام دارند، چرا كه اگر راست ميگويند آيا قومي عربتر و با سابقهتر از قوم فلسطين در تاريخ وجود دارد؟ آيا كساني كه حرف از ناسيوناليسم عرب ميزنند عراقيها را عرب ميدانند؟ اين كه آنها در اين شرايط خاص حرف از ناسيوناليسم عربي به زبان ميرانند؛ باز هم ديكتهايي است كه براي آنها نوشتهاند و ناگزيرند آن را بخوانند.
اين نمايندهي مجلس به موضع حضرت امام (ره) در زمان حيات خود در مورد قضايايي كه براي ايران مطرح ميكردند، اشاره كرد و افزود: امام (ره) اعتقاد راسخ به ملتها داشتند و ملتها را هميشه خطاب قرار ميدادند. امام از سردمداران حكومتهاي كشورهاي اسلامي نااميد بودند و هميشه مخاطب ايشان، مردم بودند همان گونه كه اكنون نيز مخاطب مقام معظم رهبري، بازهم مردم مسلمان منطقه است و علت اين كه آمريكا در كشورهاي اسلامي تغيير سياست داده يا ناگزير شده خود مستقيم به اشغال كشورهاي اسلامي روي آورد به آگاه شدن مردم منطقه و احساس خطري كه آمريكا از اين ناحيه كرده، برميگردد.
وي در پايان گفت: آمريكا ناگزير است به نوعي جلو اين آگاهي را بگيرد و اين آگاهي هم از بركت انقلاب اسلامي كه موسس و بنيانگذار آن حضرت امام (ره) بوده، است.
مسعود دهنمكي:
شيوخ وابسته منطقه، با ادعاي ارضي و تحريف نام خليج فارس در راستاي منافع بيگانگان حركت ميكنند
به اعتقاد مديرمسوول هفتهنامه صبح دوكوهه، دنياگرايي و قدرتطلبي روزافزون برخي شيوخ عرب، ريسك خطرپذيري را براي آنها كم كرده، لذا اگر پاي دفاع از منافع ملي امت اسلامي به ميان آيد، حاضر به معامله ميشوند.
مسعود دهنمكي، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دربارهي نقش برخي از شيوخ عرب در منطقه و تاثير آنها در بازكردن پاي بيگانگان ضمن بيان مطلب فوق خاطرنشان كرد: فقدان جايگاه مردمي كشورهاي شيخنشين و حاشيهي خليج فارس و اتكاي آنها به نوعي اقتدارگرايي دروني باعث شده كه مطالبات سياسي و سرنوشت آنها در حاشيه قرار گيرد.
وي با بيان اينكه به دليل لزوم حفظ نوعي ثبات داخلي و تامين منابع و منافع مالي دولتهاي غربي در بازار نفت اين روند تا قبل از پيروزي انقلاب اسلامي ادامه داشت، افزود: بعد از پيروزي انقلاب اسلامي با ايجاد نوعي خيزش عمومي و بالارفتن آگاهيهاي سياسي، اجتماعي حتي در بين اعراب و امت اسلامي آستانهي مشروعيت و مقبوليت اين حكام پايين آمد.
اين روزنامهنگار با اعتقاد به اينكه از آن مقطع به بعد اين شيوخ براي جبران تهديدها و براي ماندن در قدرت به جلب حمايت خارجي دست زدند، خاطرنشان كرد: اين حكام و شيوخ تا جايي كه امكان داشت با سياستهاي اقتدارگرايانه و يا با جلب حمايت خارجي سعي ميكردند منافع خود را تامين كنند.
مديرمسوول هفتهنامه صبح دوكوهه، استفاده از عبارت مجعول به جاي نام خليج فارس، تاكيد اخير برخي كشورها و محافل عربي در اين خصوص و ادعا در خصوص جزاير ايراني را نيز در راستاي منافع بيگانگان ارزيابي كرد و گفت: اين اقدامات در حالي صورت ميگيرد كه اين شيوخ وابسته، از سويي شعار ناسيوناليسم عربي سر ميدهند و از سوي ديگر چشمهاي خود را در برابر جنايات اشغالگران در فلوجه، كربلا، نجف و نيز فلسطين اشغالي بستهاند.
دهنمكي در پايان با بيان اينكه اگر تهديدي متوجه اين حكام شود در حد شعار و با صدور بيانيه ممكن است همگرايي آنها را شاهد باشيم، افزود: اين شيوخ وقتي پاي دفاع از منافع امت اسلامي به ميان ميآيد هرگز اقدام موثري صورت نميدهند.
انتهاي پيام