كوله پشتي بهترين وسيله حمل كتاب كارشناس مسؤول بهداشت مدارس: لباس دانش‌آموزان آزاد و راحت باشد والدين دانش‌آموزان مقطع راهنمايي به بهداشت روان آنها توجه كنند

يك كارشناس مسؤول بهداشت مدارس «كوله‌پشتي» را به دليل اعمال فشار دوطرفه مناسب‌ترين وسيله حمل كتاب دانش‌آموزان اعلام كرد و گفت: فشار يك طرفه سبب بد شكلي‌هايي بر روي ستون مهره‌ها مي‌شود.

كبري كمالي‌فرد در گفت‌وگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، با توصيه به دانش‌آموزان كه در دوران مدرسه، كتب درسي همان روز را با خود به مدرسه ببرند، گفت: والدين دانش‌آموزان كلاس‌هاي پايين نيز از شب قبل وسايل كودكانشان را چك كنند تا فرزندانشان مطابق برنامه درسي، كتاب با خود ببرند.

وي در ارتباط با كفش مناسب دانش‌آموزان گفت: كفش بسيار تخت و بدون پاشنه سبب وارد آمدن فشار به مهره‌هاي كمر كودك مي‌شود درعين حال كفش نبايد بيش از حد داراي پاشنه باشد.

كمالي‌فرد افزود: لباس دانش‌آموزان بايد آزاد و راحت باشد و در انتخاب رنگ آن نيز دقت شده و مطابق فرم مدرسه باشد.

وي بر آمادگي دانش‌آموزان براي ورود به مقطع تحصيلي جديد تاكيد و يادآور شد: والدين دانش‌آموزان مقطع راهنمايي به دليل قرار گرفتن فرزندانشان در سن بلوغ بايد آمادگي‌هاي لازم را كسب كنند كه بدانند چگونه بايد با فرزند خود رفتار كنند.

وي با تاكيد بر اين كه والدين دانش‌آموزان مقطع راهنمايي بايد به بهداشت روان نوجوانان خود توجه كنند، تصريح كرد: صحبت كردن والدين در دوران راهنمايي بايد از حالت امر و نهي خارج شود تا فرزندان مشكلات را با والدين به راحتي درميان گذاشته و به بيراهه نروند؛ همچنين اين حساسيت براي دانش‌آموزان مقطع متوسطه نيز وجود دارد.

وي با اشاره به اهميت صرف صبحانه توسط دانش‌آموزان خاطرنشان كرد: والدين بايد ميان وعده غذايي مدرسه را بايد در منزل تهيه كنند تا دانش‌آموزان از بوفه‌هاي مدارس خريد نكنند چرا كه كودك گرسنه‌اي كه صبحانه ميل نكرده حاضر به خوردن هر ماده غذايي حتي چيپس و پفك است كه اين تنقلات جلوي اشتهاي كودك را براي صرف ناهار خواهد گرفت.

به گفته اين كارشناس مسؤول بهداشت مدارس، كودك گرسنه‌اي كه صبحانه را صرف نكرده تمايلي به گوش كردن درس در كلاس ندارد و عموما احساس ضعف، خستگي و بي‌حالي دارد.

وي در خصوص ايمن‌سازي كودكان در سنين مدرسه گفت: تزريق واكسن توام (كزاز و ديفتري) در سنين 16ـ14 سال، واكسن MMR (سرخك، سرخجه، اوريون) و ثلاث (ديفتري، كزاز، سياه‌سرفه) در بدو ورود به مقطع ابتدايي الزاميست.

اين كارشناس مسؤول بهداشت مدارس به دانش‌آموزان توصيه كرد: براي جلوگيري از شيوع بيماريها در مدرسه از وسايل شخصي خود نظير ليوان و دستمال استفاده و از مصرف خوراكي‌هاي ديگران كه گاه براي ابراز صميمت است قويا خودداري كنند زيرا اين امر گاهي سبب بروز بيماريهاي حاد در بين دانش‌آموزان مي‌شود.

كمالي‌فرد در پايان به والدين نيز توصيه كرد كه آنها توجه داشته باشند در صورت ابتلاي كودكانشان به بيماريهاي ويروسي تا مدت مناسب، فرزندانشان را در منزل نگه دارند.

انتهاي پيام

  • سه‌شنبه/ ۲۴ شهریور ۱۳۸۳ / ۱۲:۳۵
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 8306-08546
  • خبرنگار : 71216