رييس انجمن تغذيه اعلام كرد: دانشآموزان درحال رشد براي رشد طولي و گسترش انديشه، نيازمند مصرف بيشتر پروتئين نسبت به افراد ديگر هستند.
دكتر سيدضياءالدين مظهري در گفتوگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران اظهار داشت: با توجه به اين كه دانشآموزان در مرحله رشد قرار دارند نيازمند دريافت تمامي گروههاي غذايي براي تامين نيازهاي خود هستند.
وي ادامه داد: دانشآموزان بايد از نان و غلات، مواد معدني، آهن و روي، شير و لبنيات، پروتئين حيواني و ويتامين B2 استفاده كنند.
دكتر مظهري با تاكيد بر مصرف سبزيجات و ميوه در برنامه غذايي دانشآموزان گفت: دانشآموزان بايد در روز به ميزان 200 تا 300 گرم ميوه استفاده كنند تا ضمن تامين ويتامينهاي بدن، مواد معدني و فيبر لازم از اين طريق براي آنها تامين شود.
وي افزود: تمامي گروههاي غذايي، مواد مغذي دارند كه ميتوانند درجهت تامين بافت بدن و امكان رسيدن به حداكثر ظرفيت ژنتيكي به كودكان كمك كند.
رييس انجمن تغذيه كشور تاكيد كرد: اگر در تغذيه دانشآموزان فقط به سيري شكم آنها توجه شود و از اين طريق نيازهاي سلولي آنها فراهم شود، در آينده با جواناني روبرو خواهيم شد كه نه تنها از نظر رشد و نمو دچار اشكال هستند بلكه توان يادگيري آنها نسبت به افرادي كه از غذاهاي مناسب استفاده كردهاند كمتر خواهد بود.
وي اضافه كرد: اگر در تغذيه دانشآموزان، گوشت و مواد حاوي آهن وجود نداشته باشد آنها دچار كم خوني ناشي از فقر آهن ميشوند؛ كم خوني، خود عامل ايجاد بيماريهاي عفوني بوده و زمينهساز كم اشتهايي، افسردگي، ريزش مو و بيحوصلگي است.
رييس انجمن تغذيه با بيان اين كه كم خوني در دختران بيشتر نمايان ميشود، تصريح كرد: با توجه به اين كه دختران زودتر از پسران به مرحله بلوغ ميرسند تامين نيازهاي آنها بايد مورد توجه خانوادهها قرار گيرد؛ همچنين دختران در اين دوران توجه خاصي به اندام خود دارند كه به رژيمهاي يك بعدي يا تك خوري روي ميآورند كه اين امر سبب اختلال در رشد آنها ميشود.
وي اضافه كرد: با توجه به اين كه 95 درصد رشد دختران، قبل از سيكل ماهانه صورت ميگيرد، نيازمند تغذيه اساسيتر هستند كه بتوانند زمينه مناسبي را براي پرورش نسل آينده فراهم كنند.
دكتر مظهري به ايسنا گفت: به دليل محدود بودن ذخيره گليگوژن كبدي در كودكان انرژي آنها زودتر تخليه ميشود و اگر در ميان وعدهها نسبت به تامين قند خون و انرژي آنها كوتاهي شود دانشآموزان دچار عدم تمركز و كم حوصلگي ميشوند.
رييس انجمن تغذيه به مادران توصيه كرد كه به بچهها عادت دهيد كه از ميان وعدههاي غذايي تهيه شده درمنزل همچون ساندويچ، كتلت، تخم مرغ و سيبزميني استفاده كنند زيرا براي تامين سلامت و رشد و قند خون آنها بسيار مؤثرست.
دكتر مظهري با تاكيد بر نظارت بر بوفههاي مدارس توسط مدير يا مسؤول بهداشت مدرسه گفت: مدير مدرسه بايد بر نوع مواد غذايي عرضه شده، نحوه تهيه و نگهداري و حتي بهداشت فرد عرضه كننده نظارت كامل داشته باشد زيرا بسياري از آلودگيها از طريق غذا منتقل ميشود.
وي يادآور شد: دانشآموزان در مدرسه به جاي استفاده از پفك، يخمك، چيپس و نوشابههاي گازدار بايد از دوغ، شير، ساندويچهاي خانگي، نان و پنير استفاده كنند.
دكتر مظهري خاطرنشان كرد: از آنجايي كه كودكان امروز آيندهسازان فردا هستند لذا مساله تغذيه كودكان درجهت رسيدن به توسعه ملي بسيار حايز اهميت است بنابراين سرمايهگذاري بروي تغذيه آنها بازده اقتصادي و اجتماعي دارد؛ زيرا تن سالم و مغز پويا با ابتكار ميتواند جهشي در درآمد ملي به وجود آورد.
رييس انجمن تغذيه كشور در پايان گفت: تغذيه سالم دركنار تامين آسايش روحي و فكري درساختار نسل پويا و برتر ميتواند حرف اول را بزند.
انتهاي پيام