فوق تخصص گوارش و كبد: كاركنان رستورانها بايد از نظر ويروس هپاتيت B آزمايش شوند
يك فوق تخصص گوارش و كبد اعلام كرد: همه كاركنان رستورانها بايد از نظر ابتلا به ويروس هپاتيت B آزمايش شوند زيرا در صورت ابتلاي يكي از كاركنان به اين ويروس و ايجاد زخم در دست وي، امكان انتقال به سايرين نيز وجود دارد. دكتر ناصر ابراهيمي درياني در گفتوگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، استفاده مشترك از ليوان در اتوبوسهاي مسافرتي را يكي از مشكلات موجود در مسافرتهاي بين شهري دانست و اظهار كرد: استفاده همزمان از يك ليوان بر اثر تماس مستقيم لب و دهان موجب انتقال بيماري از فرد بيمار به ساير افراد ميشود. وي توصيه كرد: بهتر است در حين مسافرت هر يك از افراد ليوان مخصوص به خود داشته باشند و از استفاده ليوان ديگران خودداري كنند، زيرا موجب بروز آلودگيهاي شديدي ميشود. دكتر درياني استفاده از غذاهاي سبك را در هنگام مسافرت توصيه و بيان كرد: استفاده از غذاهايي مانند نان، پنير، خيار، سبزي و تخممرغ در طول مسافرت بهتر از مصرف غذاهايي است كه نحوه تهيه و طبخ آن در رستورانها مشخص نيست. اين فوق تخصص گوارش خاطرنشان كرد: اگر آشپزي كه در آشپزخانه كار ميكند آلوده به ميكروب «سالمونلا» باشد ميتواند اين آلودگي را از طريق پخت غذا به ديگران منتقل كند. اين استاد دانشگاه علوم پزشكي تصريح كرد: اين ميكروب ممكن است در بدن فردي كه در گذشته به آن مبتلا شده باشد باقي مانده و حين پخت غذا موجب انتقال آن شود، بنابراين استفاده از دستكش براي اين افراد كه در رستورانها كار ميكنند از اهميت ويژهاي برخوردارست. دكتر درياني با اشاره به تهيه ميوه در طول مسافرت گفت: ميوههايي كه در طول مسير تهيه ميشوند حتما بايد تميز شسته شوند زيرا اسهال ناشي از مصرف اين ميوهها بويژه خيار، سيب و انگور بسيار مشاهده شده است. اين استاد دانشگاه علوم پزشكي در پايان نظارت دقيق بر نظارت اين رستورانها را بر عهده مراكز بهداشتي دانست. انتهاي پيام