نسرین علیزاده در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه نوع تغذیه قبل و حین رانندگی میتواند تأثیر مستقیم بر واکنشهای عصبی، سطح تمرکز و حتی خلقوخو داشته باشد، اظهار کرد: مصرف غذاهای سنگین، پرچرب یا قندی پیش از رانندگی، به ویژه در مسافتهای طولانی ممکن است موجب خوابآلودگی، کاهش تمرکز یا افت هوشیاری شود و خطر بروز حوادث رانندگی را افزایش دهد.
وی توصیه کرد: رانندگان، بهویژه در سفرهای طولانی، از مصرف وعدههای سبک و مغذی مانند نان سبوسدار، لبنیات کمچرب، میوهها و مغزها (مثل بادام یا گردو) بهره ببرند و از مصرف زیاد نوشیدنیهای انرژیزا یا کافئیندار خودداری کنند، زیرا این نوشیدنیها ممکن است در کوتاهمدت احساس هوشیاری ایجاد کنند اما پس از مدتی با افت شدید انرژی همراه میشود.
علیزاده همچنین با بیان اینکه دیده میشود برخی رانندگان جهت رفع خواب آلودگی سعی میکنند چیزی بخورند اما این موضوع موقتا خواب آلودگی فرد را رفع میکنند و بعد از مدت کوتاهی مجدد خواب به سراغ فرد میآید، اضافه کرد: رعایت فاصله زمانی بین رانندگی ووعده غذایی خصوصا ناهار وشام حداقل یک ساعت و اجتناب از غذا خوردن حین رانندگی از دیگر توصیه برای افزایش تمرکز در رانندگی است.
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: رعایت اصول تغذیهای مناسب در کنار استراحت کافی، معاینه فنی خودرو و رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی از ارکان اصلی یک سفر ایمن است.
انتهای پیام