سرعت جویدن غذا مدیریت وزن را تضمین می‌کند

در مبارزه با چاقی و مسائل مربوط به سلامتی، توجه اغلب بر محتوای وعده‌های غذایی یا کل کالری دریافتی متمرکز می‌شود، با این حال، نتایج تحقیقات جدید محققان در ژاپن نشان می‌دهد که نحوه غذا خوردن به ویژه سرعت جویدن و بلعیدن، می‌تواند نقش مهمی در تنظیم مصرف غذا و به‌طور بالقوه مبارزه با چاقی داشته باشد.

محققان روش‌های ساده برای کاهش مدت زمان صرف وعده‌های غذایی که ممکن است به افراد در کاهش مصرف غذای کمتر کمک کنند را معرفی کردند. اگرچه تحقیقات متعددی بر ارتباط بین آهسته‌تر غذا خوردن و کاهش مصرف غذا تاکید کردند، شواهد ارائه شده محققان ژاپنی نیز در مورد بهترین روش غذا خوردن، کاهش سرعت خوردن غذا است.

محققان قصد داشتند تا عوامل موثر بر طول مدت وعده غذایی و رفتار غذا خوردن، از تفاوت‌های جنسی گرفته تا الگوهای جویدن و تاثیر بالقوه محرک‌های ریتمیک خارجی که ممکن است افراد را به آهسته‌تر جویدن تحریک کند، بررسی کنند. آنان هنگام تجزیه و تحلیل داده‌ها دریافتند که تفاوت‌های قابل‌توجهی بین مردان و زنان در سرعت پایان دادن به غذا خوردن وجود دارد.

جالب‌ترین یافته تحقیق این بود که محققان کشف کردند، گوش کردن شرکت‌کنندگان به آهنگ آهسته به‌طور قابل‌توجهی باعث افزایش زمان غذا خوردن آنها می‌شود. افزایش تعداد جویدن هر لقمه می‌تواند دوره صرف غذا خوردن را طولانی‌تر کند اما، لقمه‌های کوچک‌تر می‌تواند تعداد کلی لقمه‌ها را افزایش و در نتیجه مصرف را کاهش دهد.

این یافته‌ها که در سایت ارث منتشرشده ممکن است با توجه به افزایش نگران‌کننده چاقی در سراسر جهان، برای سیاست‌گذاران و پزشکان ارزشمند باشد.

نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که مداخلات عملی و بدون هزینه با تمرکز بر نحوه تغذیه ما ممکن است مکمل رویکردهای مرسوم‌تر مانند رژیم غذایی و ورزش باشد. علاوه بر این، یافته‌ها نشان می‌دهد که هم‌افزایی خاصی بین فعالیت بدنی بالاتر و آهسته غذا خوردن نیز وجود دارد. اگرچه این تحقیق به خودی خود فعالیت بدنی را اندازه گیری نکرد، اما نتایج تحقیقات قبلی نشان می‌دهد که ترکیب عادات غذایی آگاهانه با ورزش منظم می‌تواند مؤثرتر از مقابله با این مسائل به‌طور جداگانه باشد.

ترغیب افراد به جویدن کامل، لقمه‌های کوچک‌تر یا شام خوردن با ریتم‌های آرام و آهسته در پس‌زمینه، ممکن است به آرامی عادت‌های بهتری را بدون تکیه بر رژیم‌های غذایی چشمگیر یا ابزارهای گران‌قیمت ایجاد کنیم. با کمک به آنان برای افزایش آگاهی از سرعت صرف وعده‌های غذایی خود و ارائه ترفندهای ساده زیست‌محیطی، می‌توانیم امیدوار باشیم که کالری دریافتی غیرضروری را کاهش دهیم و راه را برای جمعیت سالم‌تری هموار کنیم.

نتایج این تحقیق در مجله Nutrients منتشر شده است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۲:۰۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404011808442
  • خبرنگار : 50105