رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خبر داد

تولید ۲۸۹ هزار تنی گوشت سفید در گیلان طی امسال

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از رشد چشمگیر محصولات تولیدات دامی و طیور در استان طی سال جاری خبر داد و گفت: مجموع تولید گوشت سفید استان به ۲۸۹ هزار تن رسید.

صالح محمدی در گفت وگو با ایسنا، از افزایش قابل توجه تولید گوشت قرمز، شیر خام، گوشت مرغ و تخم مرغ در سال ۱۴۰۳ خبر داد و عنوان کرد: این رشد در راستای بهره برداری از ظرفیت های گسترده دامپروری و طیور استان محقق شده است.

وی با اشاره به آمار موجود در بخش دامپروری استان، تصریح کرد: گیلان با دارا بودن ۱۲ هزار راس دام اصیل، ۹۷ هزار راس دام دورگ، ۳۱۸ هزار راس دام بومی، ۱۸ هزار راس گاومیش و بیش از ۸۳۰ هزار راس دام سبک، موفق به تولید ۳۱ هزار و ۳۸ تن گوشت قرمز و ۳۳۹ هزار و ۴۲۰ تن شیر خام در سال جاری شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با تاکید بر جایگاه ممتاز صنعت طیور گیلان در کشور، افزود: هرم تولید طیور صنعتی استان شامل ۹ فارم مرغ اجداد گوشتی با ظرفیت ۱۶۲ هزار قطعه خط دی، ۱۰۵ واحد مزرعه مرغ مادر گوشتی با ظرفیت چهار میلیون و ۷۹ هزار و ۷۱۴ قطعه مولد، ۸۸۰ واحد مزرعه نیمچه گوشتی با ظرفیت ۲۸ میلیون و ۲۲۶ هزار و ۴۶ قطعه و ۲۳ واحد کارخانه جوجه کشی با ظرفیت ۴۱ میلیون و ۲۳۶ هزار و ۹۶۰ عدد تخم مرغ در هر دوره است.

وی ادامه داد: این زیرساخت ها منجر به تولید بیش از ۲۷۶ هزار تن گوشت مرغ شد که با احتساب ۱۳ هزار و ۳۱۳ تن گوشت سفید سایر ماکیان، مجموع تولید گوشت سفید استان به ۲۸۹ هزار تن رسید. این رقم رشد قابل توجه ۱۴.۲ درصدی را نسبت به سال گذشته نشان می دهد.

محمدی همچنین تولید تخم مرغ و سایر ماکیان در استان گیلان را با ۲.۷ درصد رشد نسبت به سال گذشته، ۲۳ هزار و ۶۲۱ تن دانست و بیان کرد: در سال جاری تولید تخم مرغ بومی و سایر ماکیان ۱۹ هزار و ۹۷۸ تن بوده است؛ مابقی نیز از یک واحد تخمگذار و بخشی دیگر از واحدهای مادر گوشتی استان که برای مصارف خانگی به بازار عرضه شده اند، حاصل شده است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۳:۵۹
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1403122819796
  • خبرنگار : 50040