توصیه‌های پزشکی برای روزه‌داران دیابتی

یک متخصص بیماری‌های داخلی گفت: بیماران مبتلا به دیابت باید شرایط خاص خود را در نظر داشته باشند.

زهرا علی‌پور در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: افرادی که وزن طبیعی یا اضافه‌وزن دارند و دچار کاهش وزن یا آتروفی عضله نشده‌اند، می‌توانند روزه بگیرند.

وی افزود: کنترل قند خون بیماران مبتلا به دیابت باید با رژیم غذایی و داروهای خوراکی در حد نرمال بوده و در سه ماه اخیر نوسان شدید قند نداشته باشند.

متخصص بیماری‌های داخلی بیان کرد: نداشتن سابقه بستری در بیمارستان به علت دیابت و توانایی رعایت دستورات پزشک از دیگر سفارش‌هایی است که باید بیماران مبتلا به دیابت برای روزه‌داری مورد توجه قرار دهند.

علی‌پور تصریح کرد: اشخاصی که قند خون آنها کنترل نشده و نیاز به انسولین دارند و یا در ماه‌های اخیر دچار افت یا افزایش شدید قند خون و بستری شده‌اند، باید از روزه‌داری خودداری کنند.

وی تأکید کرد: افرادی که دچار عوارض پیشرفته دیابت مانند مشکلات قلبی، کلیوی، چشمی یا زخم پای دیابتی هستند نیز باید از روزه‌داری خودداری کنند.

این متخصص بیماری‌های داخلی با اشاره به اهمیت معاینه پزشکی پیش از ماه رمضان افزود: همه افراد دیابتی باید دو تا سه ماه قبل از ماه رمضان تحت معاینه پزشک قرار گرفته و آزمایش‌های لازم را انجام دهند. آموزش در خصوص علائم افت و افزایش قند خون و مدیریت رساندن آب به بدن در طول روزه‌داری ضروری است.

علیپور اظهار کرد: افرادی که مجاز به روزه‌داری هستند، باید به دقت قند خون خود را در طول روز کنترل کنند و در صورت افت قند به زیر ۶۰ یا بروز علائم افت قند، باید افطار کرده و وعده غذایی کاملی مصرف کنند.

وی تأکید کرد: بیماران دیابتی که برای خوردن سحری بیدار نمی‌شوند یا داروهای خود را در زمان مناسب مصرف نمی‌کنند، بهتر است از روزه‌داری صرف‌نظر کنند.

این متخصص بیماری‌های داخلی افزود: افراد مبتلا به فشار خون نیز باید تحت نظر پزشک قرار داشته باشند و فشار خون خود را به‌طور منظم کنترل کنند تا در صورت نوسان، بتوانند تدابیر لازم را اتخاذ کنند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۸ اسفند ۱۴۰۳ / ۰۹:۱۹
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1403121812140
  • خبرنگار : 50260