روزه‌داران، اصول تغذیه سالم را رعایت کنند

یک متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی گفت: تغذیه صحیح در ماه رمضان  نقش بسزایی در حفظ سلامت روزه‌داران دارد، بنابراین مواد غذایی مصرفی در هنگام سحر و افطار  باید از گروه‌های مختلف شامل سبزیجات، میوه‌ها، نان و غلات و فرآورده‌های پروتئینی تشکیل شود.

تغذیه سالم در ماه رمضان، یکی از موارد مهمی است که باید مورد توجه روزه‌داران قرار گیرد تا از مشکلات جسمی و روانی آنها جلوگیری شود. در غیر این صورت ممکن است عوارضی حاصل شود که مانع از روزه گرفتن شود.  

محسن تقی‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا اظهارکرد: مصرف میوه‌ها و سبزیجات باید در سبد غذایی ماه رمضان اضافه شود و برخی گروه‌های غذایی مانند نان، غلات و چربی‌ها کاهش پیدا کند.

وی با اشاره به تغییرات فصلی و کوتاه شدن روزها، افزود: این تغییرات می‌تواند به روزه‌داران کمک کند تا راحت‌تر روزه بگیرند و از مزایای معنوی این فریضه الهی بهره‌مند شوند.  

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان بیان کرد: به روزه‌داران سفارش می‌کنیم که با یک لیوان آب گرم یا چای کم‌رنگ و چند دانه خرما افطار کنند و از مصرف شیرینی‌های پرچرب مانند زولبیا و بامیه به علت قندهای ساده و اثر منفی آن بر قند خون، به شدت خودداری کنند.  

وی تأکید کرد: روزه‌داران، وعده سحری را نباید حذف کنند، زیرا این کار می‌تواند منجر به افت قند خون و بروز مشکلات گوارشی شود. همچنین با کاهش غذاهای کم‌چرب و استفاده از غلات کامل، انرژی لازم برای روزه‌داری تأمین کنند.

تقی‌زاده گفت: مصرف آب در فاصله بین افطار تا سحری و انتخاب مواد غذایی سالم و مناسب می‌تواند به سلامت روزه‌داران کمک کرده و از بروز مشکلات گوارشی برای آنها جلوگیری کند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۳ اسفند ۱۴۰۳ / ۰۸:۵۶
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1403121308718
  • خبرنگار : 50260