/یادداشت/

راهکارهای تغذیه‌ای برای کاهش سوءهاضمه

سوءهاضمه نوعی اختلال گوارشی است و عوامل مختلفی دارد، در همین رابطه زهرا مصلی نژاد، کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز یادداشتی در اختیار ایسنا قرار داده که در آن به راه‌های تغذیه برای کاهش سوءهاضمه اشاره کرده است.

دراین یادداشت آمده است؛

سوءهاضمه (دیس پپسی) نوعی اختلال گوارشی است که در آن شخص توانایی گوارش غذای خود را از دست می‌دهد و شامل ناراحتی یا درد مقاوم و نامشخص در بخش بالایی شکم است.

علت‌های مختلفی باعث سوءهاضمه می‌شود، گاهی داشتن یک سبک زندگی نادرست باعث این عارضه شده و گاهی دارو یا بیماری خاصی این عارضه را ایجاد می‌کند.

بیماری‌های متعددی مثل زخم معده، التهاب معده، بیماری کیسه صفرا در ایجاد سوءهاضمه نقش ایفا می‌کند، علاوه بر این داشتن یک سبک زندگی نادرست مثل سریع غذا خوردن، مصرف غذاهای چرب و حجیم، مصرف نوشیدنی‌های گازدار، نوشیدنی‌های حاوی کافئین و الکل، سیگار کشیدن و نداشتن فعالیت بدنی از سایر علت‌های موثر در ایجاد سوهاضمه محسوب می‌شود.

همچنین مصرف برخی داروها مثل آسپرین، ناپروکسن، برخی آنتی بیوتیک‌ها، داروهای تیروئیدی و داروهای ضدبارداری خوراکی، زمینه را برای ایجاد سوءهاضمه مهیا می‌کند.

احساس سیری زودهنگام، احساس پری زیاد بعد از مصرف غذا، احساس ناراحتی و سوزش در قسمت بالای شکم و حالت تهوع از علائم سوءهاضمه است.

این در حالی است که داشتن یک برنامه غذایی سالم می‌تواند در کاهش این علائم بسیار کمک‌کننده باشد:

مصرف غذا در وعده‌های متعدد و با حجم کم

محدودیت در مصرف نوشیدنی‌های اسیدی و حاوی کافئین

استفاده از غلات سبوس‌دار

استفاده از ماست‌های پروبیوتیک

پرهیز از مصرف غذاهای چرب و حجیم

دراز نکشیدن بلافاصله بعد از غذا

محدودیت در مصرف شکلات

پرهیز از مصرف غذاهای پرادویه

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۵ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۴:۰۵
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1403120503327
  • خبرنگار : 50976