نگرانی رژیم صهیونیستی از طرح جایگزین عربی درباره غزه

پس از اعلام تاریخ برگزاری نشست سران عرب برای مقابله با طرح رئیس جمهور آمریکا برای نوار غزه، منابع رسانه‌ای عبری از نگرانی صهیونیست‌ها نسبت به طرح جایگزین عربی برای این باریکه پرده برداشتند.

به گزارش ایسنا، روزنامه صهیونیستی «معاریو» گزارش داد که در سطح سیاسی رژیم صهیونیستی نظرات متفاوتی درباره طرح عربی جایگزین طرح «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا برای نوار غزه وجود دارد.

به گفته برخی منابع صهیونیست، باید توجه ویژه‌ای به تلاش مشترک کشورهای عربی برای تدوین طرحی جایگزین به‌جای طرح ترامپ به منظور کوچاندن فلسطینی‌ها از نوار غزه داشت.

معاریو نوشت: در این راستا، این تصور وجود دارد که نتانیاهو کاملاً به ترامپ متکی است و واقعیت این است که او و دولتش در موضع رژیم صهیونیستی با وی هم‌نظر هستند، به این معنا که نه حماس و نه تشکیلات خودگردان فلسطین نباید اداره غزه را در دست داشته باشند.

طبق این گزارش، صهیونیست‌ها معتقد هستند که نباید ابتکار عمل کشورهای عربی را دست‌کم گرفت، زیرا این واقعیت که ترامپ و کارکنانش در حال حاضر درباره روز بعد از جنگ با موضع رژیم صهیونیستی همسو هستند، تضمین نمی‌کند که این وضعیت در آینده نزدیک نیز ادامه یابد.

منابع صهیونیستی گفتند: آنچه در این میان مهم‌تر از خود ابتکار کشورهای عربی است، توانایی این کشورها در متقاعد کردن ترامپ برای پذیرش این طرح است.

معاریو در ادامه آورده است بر همین اساس، رژیم صهیونیستی نسبت به این مسئله هوشیار است که کشورهای عربی، به‌ویژه قطر و مصر، اخیراً فشارهایی را بر حماس وارد کرده‌اند تا طرح آن‌ها را بپذیرد. این طرح بر اساس مدل لبنان تنظیم شده و حماس هشت ماه پیش با آن موافقت کرده است. کشورهای عربی معتقد هستند که حماس نمی‌تواند در قدرت باقی بماند، ازاین‌رو اخیراً ایده‌هایی درباره تشکیل یک کمیته مدنی برای اداره نوار غزه مطرح شده است.

طبق این گزارش، آنچه که سطح سیاسی رژیم صهیونیستی را  نگران کرده است، نشانه‌هایی از انعطاف‌پذیری حماس در قبال حضور تشکیلات خودگردان فلسطین در غزه، در قالب کمیته مدنی پیشنهادی است.

این رسانه صهیونیستی گزارش داد: حماس دیگر در مورد جایگاه تشکیلات خودگردان فلسطین در غزه سخت‌گیری گذشته را ندارد و کسانی که تحولات جهان عرب را در راستای پیشبرد ایده کمیته مدنی به‌عنوان جایگزینی برای حماس دنبال می‌کنند، بر این باورند که اگر اسرائیل این طرح عربی را جدی نگیرد، ممکن است در مرحله بعد با یک غافلگیری ناخوشایند مواجه شود.

معاریو همچنین نوشت که در چنین حالتی، رژیم صهیونیستی ممکن است خود را در برابر «یک موضع مشترک از سوی تمامی طرف‌ها، در حمایت از راهکار کمیته مدنی» ببیند و در صورت نهایی شدن این طرح و ارائه آن به کاخ سفید، ممکن است رژیم صهیونیستی دیگر قادر به مخالفت با آن نباشد، چه رسد به اینکه دوباره به گزینه جنگ بازگردد.

این گزارش پس از آن منتشر شد که وزارت امور خارجه مصر روز سه‌شنبه اعلام کرد قاهره در تاریخ چهار مارس (۱۴ اسفند) میزبان اجلاس فوق‌العاده سران کشورهای عربی خواهد بود.

این اجلاس که پیش‌تر برای ۲۷ فوریه (۹ اسفند) برنامه‌ریزی شده بود، در پی تحولات مرتبط با مسئله فلسطین و طرح رئیس‌جمهور آمریکا درباره نوار غزه و آوارگی فلسطینی‌ها برگزار می‌شود.

پیشتر «احمد ابوالغیط» دبیرکل اتحادیه عرب درباره نشست فوق‌العاده این اتحادیه پیرامون نوار غزه گفته بود که در این نشست یک طرح عربی در مقابل پیشنهاد «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا بررسی خواهد شد. این طرح بر اساس اجماع فلسطین و حمایت عرب‌ها و بین‌المللی خواهد بود.

رئیس جمهور آمریکا در دیدار با نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی گفته بود: «شرایط در غزه بسیار خطرناک است. باید آن را بازسازی کنیم. چیزی جز خرابی و مرگ در غزه وجود ندارد. امیدوارم فلسطینیان به‌دنبال بازگشت به غزه نباشند».

خواست ترامپ برای جابه‌جایی فلسطینی‌ها که در ابزار نگرانی تصنعی او نسبت به آن‌ها نهفته است، درحالی است که کشورهای منطقه و جامعه جهانی هرگونه جابه‌جایی اجباری آنها را محکوم و با آن مخالفت کرده‌اند.

در شرایطی که فلسطینیان در حال بازگشت میلیونی به سراسر غزه هستند، رئیس جمهور آمریکا مدعی شد: «فلسطینی‌ها در غزه باید به کشورهایی فراتر از اردن و مصر بروند.»

دونالد ترامپ پیشتر نیز خواستار کوچاندن موقت اهالی نوار غزه به کشورهای همسایه از جمله مصر و اردن شده بود. پافشاری رئیس‌جمهور آمریکا برای کوچاندن ساکنان غزه از این باریکه ادامه دارد؛ اقدامی که بسیاری از مقامات عربی آن را «خطرناک» توصیف کرده‌اند. این اظهارات تحریک‌آمیز با محکومیت بین‌المللی مواجه شده است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۰:۲۲
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403120100174
  • خبرنگار : 71610