به گزارش ایسنا، «حسام زکی» معاون دبیر کل اتحادیه عرب، از احتمال به تعویق افتادن نشست سران عرب که قرار بود در تاریخ ۲۷ فوریه (۹ اسفند) در قاهره برگزار شود، به دلیل مسائل لجستیکی خبر داد و اعلام کرد که این نشست ممکن است چند روز به تعویق بیفتد.
طبق گزارش شبکه خبری المیادین، وی گفت: هدف کلی این نشست، برگزاری رویدادی در بالاترین سطح عربی برای تدوین موضعی محکم و هماهنگ در قبال مسئله فلسطین بهطور عام و موضوع آوارگی بهطور خاص است.
حسام زکی تصریح کرد: طرح آوارگی، ایدهای اسرائیلی است که آمریکا از آن حمایت میکند و این موضوع نیازمند موضعی متحد و قاطع از سوی کشورهای عربی در برابر این پیشنهاد آمریکایی است.
وی تأکید کرد: بهمحض نهایی شدن و تصویب موضع کشورهای عربی در نشست قاهره، موضع واقعی آمریکا در قبال وضعیت نوار غزه نیز آشکار خواهد شد. آیا هدف، کوچاندن فلسطینیها و تخلیه غزه است؟ یا آنچه در حال رخ دادن بوده، تلاشی برای بازتعریف نظام حکمرانی در این منطقه است؟
معاون دبیر کل اتحادیه عرب همچنین اظهار کرد: منافع فلسطینیها ایجاب میکند که حماس از صحنه خارج شود و ما، به عنوان کشورهای عربی، به سمت ایجاد یک نهاد فلسطینی که قادر به اداره نوار غزه باشد و اختیارات کافی برای بازگرداندن وضعیت این منطقه به حالت عادی را داشته باشد، حرکت میکنیم.
این اظهارات پس از آن بیان شد که رئیس جمهور آمریکا در دیدار با نخستوزیر رژیم صهیونیستی گفت: «شرایط در غزه بسیار خطرناک است. باید آن را بازسازی کنیم. چیزی جز خرابی و مرگ در غزه وجود ندارد. امیدوارم فلسطینیان بهدنبال بازگشت به غزه نباشند.»
خواست ترامپ برای جابهجایی فلسطینیها که در ابزار نگرانی تصنعی او نسبت به آنها نهفته است، درحالی است که کشورهای منطقه و جامعه جهانی هرگونه جابهجایی اجباری آنها را محکوم و با آن مخالفت کردهاند.
در شرایطی که فلسطینیان در حال بازگشت میلیونی به سراسر غزه هستند، رئیس جمهور آمریکا مدعی شد: «فلسطینیها در غزه باید به کشورهایی فراتر از اردن و مصر بروند.»
دونالد ترامپ پیشتر نیز خواستار کوچاندن موقت اهالی نوار غزه به کشورهای همسایه از جمله مصر و اردن شده بود. پافشاری رئیسجمهور آمریکا برای کوچاندن ساکنان غزه از این باریکه ادامه دارد؛ اقدامی که بسیاری از مقامات عربی آن را «خطرناک» توصیف کردهاند. این اظهارات تحریکآمیز با محکومیت بینالمللی مواجه شده است.
انتهای پیام
نظرات