پژوهشگران دریافتند که قرار گرفتن در معرض آفتاب در دوران کودکی با خطر کمتر عود بیماری اماس در کودکان مرتبط است و هر چه مدت زمان بیشتری طی سه ماهه دوم بارداری زیر نور آفتاب سپری شود کاهش خطر عود بیماری در کودکان کاهش مییابد.
بر اساس نتایج پژوهش جدید منتشرشده در سایت هلث، قرار گرفتن بیشتر در معرض نور خورشید در دوران بارداری و اوایل کودکی با خطر کمتری عود بیماری در کودکان مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس (MS) مرتبط است.
این پژوهش شامل ۳۳۴ کودک مبتلا به اماس بود و پژوهشگران دریافتند که از شروع بیماری تا پایان دوره پیگیری، ۲۰۶ کودک (۶۲ درصد) حداقل یک بار بازگشت بیماری را تجربه کردند.
نتایج نشان داد، در مقایسه بین کمتر از ۳۰ دقیقه و بیشتر از ۳۰ دقیقه قرار گرفتن روزانه در معرض نور خورشید در اولین تابستان زندگی با خطر کمتری برای بازگشت بیماری همراه بود و همچنین ارتباطی بین زمان بیشتری که در سه ماهه اول بارداری در معرض نور خورشید سپری شده و کاهش خطر عود بیماری وجود داشت اما هیچ ارتباط قابل توجهی برای دوز اشعه ماوراء بنفش و زمان سپری شده در برابر نور خورشید در اواخر زندگی با خطر بازگشت مشاهده نشد.
این نتایج نشان میدهد که قرار گرفتن در معرض نور خورشید در اوایل دوران کودکی ممکن است مزایای طولانیمدتی بر پیشرفت اماس در دوران کودکی داشته باشد.
در مقاله «معرفی گیاهان دارویی موثر در درمان بیماری ام اس (MS)» منتشرشده در پایگاه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی آمده است، در سالهای اخیر تحقیقات گسترده بر روی گیاهان دارویی انجام شده و داروهایی با ماده موثره طبیعی، افقهای جدیدی را برای جامعه پزشکان و داروسازان پژوهشگر گشوده است. بیماریهای خاص بیشترین پژوهشهای علمی را به خود اختصاص دادهاند و بیماری اماس به معنای تصلب مضاعف بافتها یکی از شایعترین بیماریهای سیستم عصبی در جهان محسوب میشود که عامل یا عوامل بروز آن هنوز ناشناخته باقی مانده است.
اکنون شواهد علمی بسیاری ارائه شده که اهمیت و نقش تغذیه را در حفظ سلامتی بیماران مبتلا به اماس ثابت کرده است. گیاهان دارویی نیز که در درمان و پیشگیری این بیماری کاربرد دارند گیاهانی هستند که برای تقویت حافظه و تشدید جریان خون مفید و آرامبخش هستند.
نتایج این تحقیق نشان داد، گیاهان دارویی نظیر کندر (Boswellia carterii)، زعفران (Crocus sativus)، شاهدانه (Cannabis sativa)، ژینکو (Ginkgo biloba) و گیاهان حاوی کافئین (Coffea arabica) در درمان بیماری موثر هستند و با توجه به اینکه عوارض التهابی در سلولهای مغز، دلیل اصلی بیماری اماس شناخته شده است و موجب خونریزی و التهاب در مغز بیماران میشود، از گیاه کندر برای مهار پروستوگرانیتها لونکوترین التهابات مغز استفاده و به درمان بیماری کمک میشود.
برای پیشرفت بیماری اماس، گلبولهای سفید باید از سد رگهای مغزی عبور کنند و بنابر نتایج تحقیقات منتشرشده، کافئین مسیر گیرندههای آدنوزین را مسدود و از پیشروی گلبولهای سفید جلوگیری میکند. درمان لرزشهای بیماری اماس خـیلـی مـشکـل اسـت و شاهدانه یکی از مواردی است که میتوانـد در کاهش آنها موثر باشد.
در این تحقیق از زعفران بهعنوان داروی گیاهی آرامبخش و تسکیندهنده مورد بررسی قرار گرفته است.
انتهای پیام