تقویت موضع تندروهای صهیونیست حامی الحاق کرانه باختری به سرزمین‌های اشغالی

بازگشت ترامپ به قدرت به عنوان رئیس جمهور آمریکا، موضع قانونگذاران جناح راستی و تندرو در رژیم صهیونیستی و آمریکا را که از الحاق کرانه باختری به سرزمین‌های اشغالی حمایت می‌کنند، تقویت کرده است.

به گزارش ایسنا، روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی می‌نویسد، روز جمعه قانونگذاران جمهوری خواه در کنگره آمریکا طرحی را ارائه کردند که بر اساس آن، استفاده از واژه «کرانه باختری» در تمامی اسناد و مدارک دولتی ممنوع می‌شود و جای آن، باید از عبارت «یهودا و سامره» استفاده شود؛ نام‌های عبری برای دو منطقه که به صورت گسترده در رژیم صهیونیستی استفاده می‌شود.

هدف از استفاده از این واژه‌ها و عبارت‌ها، تقویت و حمایت از ادعای صهیونیست‌ها بر سرزمینی است که در جنگ ۱۹۶۷ از اردن تصرف و از آن زمان تاکنون به صورت نظامی آن را اشغال کرده‌اند و این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که ارتش رژیم صهیونیستی حملات شدیدی را در این منطقه انجام داده است.

سناتور تام کاتن، جمهوری خواه اهل آرکانزاس در بیانیه‌ای درباره این طرح مدعی شد: حقوق تاریخی و قانونی مردم یهود بر یهودا و سامره مربوط به هزاران سال گذشته است.

دیدار ترامپ و نتانیاهو در کاخ سفید

وی از آمریکا خواست تا از استفاده از واژه کرانه باختری اجتناب کند.

مخالفان الحاق این منطقه اشغالی اما نظر دیگری دارند و می‌گویند، عبارت «یهودا و سامره» بازتاب دستورالعملی سیاسی است.

«کلودیا تنی»، جمهوری خواه از نیویورک و از امضا کنندگان این طرح نیز مدعی شد، تشکیل گروهی از اعضای کنگره به نام «دوستان یهودا و سامره» با هدف پیشبرد سیاستگذاری‌هایی است که از ادعای سرزمینی رژیم صهیونیستی حمایت می‌کند.

این لایحه که سال گذشته میلادی توسط سناتور کلودیا تنی برای اولین بار مطرح شد، در میانه یکسری چالش‌ها در واشنگتن و در حالی پیشنهاد شد که ترامپ حمایت جدی و قاطع خود را از اسرائیل اعلام کرده است.

از زمانی که رژیم صهیونیستی کنترل کرانه باختری را به دست گرفت، صدها هزار شهرک‌نشین صهیونیست با موافقت ضمنی و صریح رژیم صهیونیستی در آنجا مستقر شده‌اند و تحت قانون مدنی زندگی می‌کنند در حالی که همسایگان فلسطینی‌شان که بدون تابعیت هستند، مشمول قوانین نظامی هستند و حقوق کمتری دارند.

افزایش تعداد و اندازه شهرک‌ها باعث شده تا فلسطینی‌ها دسترسی کمتری به کرانه باختری اشغالی داشته باشند. گسترش کنترل رژیم صهیونیستی بر کرانه باختری اشغالی یک هدف بیان شده از سوی بسیاری از قانونگذاران در ائتلاف راست افراطی نتانیاهوست و بسیاری از شهرک نشینان صهیونیست نیز امیدوارند که ترامپ از پروژه آنها حمایت کند.

اما در این میان، جامعه بین‌الملل شهرک‌های صهیونیستی را غیرقانونی می‌داند و فلسطینی‌ها مدت‌هاست که استدلال می‌کنند این وضعیت از سوی رژیم صهیونیستی به منزله الحاقی خزنده است.

نمایی از شهرک‌های صهیونیستی در کرانه باختری اشغالی

ترامپ در دور نخست ریاست جمهوری خود در سال ۲۰۱۹ گفته بود که ایالات متحده، شهرک‌های اسرائیلی در کرانه باختری را غیرقانونی نمی‌داند.

اما در دولت بایدن، وی با امضای فرمان اجرایی به آمریکا اجازه داد تا آن دسته از افرادی را که در برقراری صلح در کرانه باختری اختلال ایجاد می‌کنند، تحریم کند. اما ترامپ این دستور را در همان روز اول بازگشتش به کاخ سفید لغو کرد.

«برد بروکس- روبین»، مشاور ارشد سابق در دفتر هماهنگی تحریم‌ها در وزارت امور خارجه آمریکا در پست اخیر خود در Just Security، یک انجمن حقوقی آنلاین، استدلال کرد که لغو این فرمان دولت بایدن توسط دولت کنونی آمریکا یک پیروزی روانی و لفاظی برای اقدامات شهرک نشین‌ها و متحدانش، به ویژه در ایالات متحده فراهم می‌کند.

این اقدام همچنین موجب دلگرمی قانونگذاران راست افراطی اسرائیل شده است.

«بتسلئیل اسموتریچ»، وزیر دارایی راست افراطی که خود شهرک‌نشین و از مخالفان سرسخت یک کشور فلسطینی است، از تغییر موضع ترامپ به عنوان بیانی از «ارتباط عمیق رئیس جمهور با مردم یهود و حق تاریخی آنها» نسبت به اراضی اشغالی استقبال کرد.

روز یکشنبه در حالی که نتانیاهو به واشنگتن می‌رفت، اسموتریچ در شبکه‌های اجتماعی، ترامپ را «عاشق اسرائیل» خواند و گفت: «ما باید تسلط و حاکمیت خود را بر سرزمین یهودا و سامره تقویت کنیم.»

البته حمایت جمهوری خواهان از جنبش شهرک نشینی صهیونیست و تغییرات در استفاده از واژگان مربوط به کرانه باختری اشغالی، یک نگرانی را در محافل حامی اسرائیل در واشنگتن درباره دورنمای بلندمدت رژیم صهیونیستی برای صلح و بهبود روابط با همسایگان منطقه‌ای آن به وجود آورده است.

«جرمی بن-آمی»، رئیس گروه یهودی «J Street» که حامی صلح است، در این باره گفت: «چیزی که در مورد این پیشنهاد خطرناک است مساله استفاده از نام‌های جایگزین نیست بلکه تایید حاکمیت اسرائیل بر آن است. این رویه هرگونه امید برای عادی سازی روابط اسرائیل با عربستان و جهان عرب را از بین می‌برد.»

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۲:۴۰
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 1403111712743
  • خبرنگار : 71129