علیرضا عباسی در گفتوگو با ایسنا، در خصوص اهمیت ورزش اظهار کرد: ورزش جریان خون را برای رساندن تمام مواد مغذی مورد نیاز برای انجام کار مغز هدایت می کند و بر حافظه نیز تاثیر میگذارد.
وی افزود: ورزش باعث افزایش جریان خون به مغز میشود؛ مغز به دلیل نیاز متابولیک بالا، نیاز به گردش خون خوب دارد و ورزش به آن کمک میکند.
این پیشکسوت فوتسال ایران تصریح کرد: ما تنها بخشی از زندگی خود را به یاد میآوریم. دسترسی به خاطرات، نوشتن آنها و به اشتراک گذاشتنشان با دیگران به تقویت حافظه کمک میکند. ورزش ظرفیت و قدرت حافظه را بهبود میبخشد و بر این موضوع تاثیرگذار است.
عباسی با اشاره به تاثیر ورزش بر بهبود عملکرد حافظه گفت: ورزش با افزایش اهداف ملکولی مانند فاکتور نوروتروفیک مشتق شده از مغز (BDNF) حافظه را بهبود میبخشد. این عامل، سیناپتوژنز را افزایش میدهد و سیناپسهای جدیدی را تشکیل میدهد که واسطه یادگیری و حافظه هستند و جذب اطلاعات و تشکیل خاطرات طولانیمدت را آسانتر میکنند. هرچه BDNF بیشتر باشد، عملکرد و ظرفیت حافظه بیشتر میشود. اگر انگیزهای برای ورزش کردن ندارید، در نظر بگیرید که خاطراتتان چقدر ارزشمند هستند و برای حفظ آنها حرکت کنید.
وی افزود: ورزش راه حل مستقیمی برای کنترل استرس نیست. توجه به این نکته مهم است که ورزش هورمونهای استرس را کاهش نمیدهد، اما تعداد گیرندههای استرس را در هیپوکامپ کاهش میدهد. کاهش گیرندههای استرس، تأثیر هورمونهای استرس بر مغز را به حداقل میرساند و تأثیر تجربیات استرسزا را کاهش میدهد.
عباسی با اشاره به عبارت «بالا بودن دونده» گفت: پدیدهای که معمولاً به عنوان «بالا بودن دونده» شناخته میشود، یکی دیگر از مزایای ورزش در ارتباط با استرس است. ورزش کردن، ترشح اندورفین را تحریک که بر گیرندههای مواد افیونی در مغز تاثیر گذاشته و احساس شادی را در یک تمرین بالا ایجاد میکند. این احساس سرخوشی را میتوان در حین یا بعد از هر تمرین احساس کرد و با کاهش احساس اضطراب و افسردگی همراه است. ورزش یک درمان غیر مستقیم اما موثر برای استرس است.
انتهای پیام