یک روانشناس و مشاور امور تربیتی در گفت وگو با ایسنا با طرح این سؤال که چگونه میتوان نوزاد تیزهوش را تشخیص داد به چند ویژگی نوزاد تیزهوش اشاره و اظهار کرد: نوزادانی که از هوش بالایی برخوردار باشند در سه ماهگی از محرکهای طبیعی و تکراری خسته میشود و از محرکهای محیطی برای بدست آوردن چیزهای جدیدی تلاش میکند.
عباس مظفری با بیان اینکه مهمترین علائم شناختی نوزادان تیزهوش در توجه، کنجکاوی و حافظه نمود بیشتری پیدا میکند، افزود: نوزادان با هوش بالا در همان لحظه آغازین تولد گریه خود را متوقف میکنند و توجه به محرکهای محیطی مثل صوت و صدا نزدیکان واکنش نشان داده و توجه میکنند و این توجه آنها تداوم دارد.
این روانشناس گلستانی ادامه داد: این کودکان در ماههای اولیه زندگی رفتاری کلامی دارند و در واقع نسبت به فعالیتهای که آنها را محدود میکند سریع واکنش منفی نشان میدهند.
مظفری در ادامه به علائم کودکان تیزهوش اشاره کرد و گفت: کودکان تیزهوش بدون گریه و بدخلقی از خواب بیدار میشوند و نسبت به مسائل دیداری و شنیداری نسبت به همسالان خود در سطح بالاتری قرار دارند.
وی رشد زبان را یکی از علائم پیشبینی کننده هوش بر بالا در کودکان عنوان کرد و گفت: کودکان تیزهوش صداها را زودتر تولید کرده و دامنه پردازش صداها در آنها گسترده بوده آنها حتی بدون آموزش رسمی خواندن را زودتر یاد میگیرند و پرسشهای زیادی را مطرح میکنند و حتی در خواندن و نوشتن نسبت به همسالان خود پیشرفتهتر هستند.
این روانشناس با تجربه تصریح کرد: کودکان تیزهوش و زیر ۶ سال نسبت به مفهوم آینده و انتزاعی واژگانی مثل صلح و دوستی و آزادی و عشق تمایل بیشتری نشان میدهند و خودمحوری و یا خودمیانبینی در آنها کمتر است.
وی افزود: کودکان تیزهوش از وسایل بازی به خوبی استفاده کرده و در بازی خود را رهبر نشان میدهند و در یادگیری و در انجام تکالیف تمرکز بالایی از خود نشان میدهند.
مظفری خاطرنشان کرد: کودکان تیزهوش به راحتی خواندن و نوشتن را یاد میگیرند و در ۵ سالگی چون رشد فیزیکی و مهارت ظرفیت آنها کند است در نوشتن عقب هستند آنها حتی قبل از رفتن به مدرسه به علوم ریاضی و اعداد علاقمند نشان میدهند.
انتهای پیام