دکتر سارا شاهآبادی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، از تب مالت یا بروسلوز به عنوان یکی از مهمترین بیماریهای واگیر و مشترک بین انسان و دام در سطح کشور و به خصوص استانهای غربی که قطب دامپروری هستند یاد کرد و افزود: بیماری تب مالت به واسطه طیف وسیعی از علائم پراکنده که ایجاد میکند، به بیماری هزار چهره نیز معروف است.
وی با بیان اینکه دوره نهفته این بیماری بین یک تا سه هفته است و میتواند شروع حاد یا تدریجی داشته باشد، ادامه داد: تب، درد مفاصل، کمر درد، عرق شبانه و درگیری مغز، کلیه و قلب از مهمترین پیامدهای این بیماری است که گاهی درمان را پیچیده و طولانی میکند.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: راههای انتقال این بیماری شامل خوردن شیر و فرآوردههای لبنی غیر پاستوریزه و تماس غیراصولی با دام (خصوصا برای کسانی که به کار ذبح دام اشتغال داشته و یا افرادی که دام را در کنار منازل خود نگهداری میکنند) است.
شاهآبادی با اشاره به اینکه بیماری تب مالت از انسان به انسان منتقل نمیشود و در این خصوص نگرانی وجود ندارد، اظهارکرد: معمولا طول دوره درمان تب مالت بین شش تا هشت هفته است، البته عوارض قلبی و عصبی این بیماری ممکن است به چهار تا شش ماه درمان هم نیاز داشته باشد.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت استان کرمانشاه با بیان اینکه ابتلای به تب مالت ایمنی دائمی ایجاد نمیکند، افزود: چنانچه پس از بهبودی، فرد مجدد با عامل بیماری تماس پیدا کند، آلوده خواهد شد.
شاهآبادی توصیه کرد، برای پیشگیری از بیماری تب مالت از هرگونه تماس غیربهداشتی با دام خودداری شده و در صورت تماس حتما از وسایل حفاظتی و بهداشتی (عینک، دستکش، گان و چکمه) استفاده شود.
وی مهمترین راهکار برای پیشگیری از ابتلا به تب مالت را مصرف شیر و لبنیات پاستورریزه دانست و تاکید کرد: مدت زمان استاندارد جوشاندن شیرهای غیرپاستوریزه، از زمانی که شیر به دمای جوش یا قل زدن برسد، پنج دقیقه است.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت استان کرمانشاه با بیان اینکه باید گوشت را نیز از مراکز مجاز مورد تایید دامپزشکی و مراکز بهداشت تهیه و از خرید گوشتهایی که در کنار جاده و خیابان ذبح میشود پرهیز شود، عنوان کرد: از آنجایی که یکی دیگر از راههای انتقال بیماری تب مالت در هنگام شیردوشی است، اگر دست فردی که شیر را میدوشد دارای زخم و خراش باشد، امکان انتقال بیماری تب مالت از طریق پوست در هنگام شیردوشی وجود دارد، به همین دلیل توصیه میشود حتماً از دستکش و گان استفاده شود.
شاه آبادی به نقش مهم سازمان دامپزشکی در کنترل بیماری تب مالت اشاره کرد و گفت: تزریق واکسن به دامها بسیار اهمیت دارد و تا زمانی که کنترل جدی بیماری در بخش دامی صورت نگیرد، موارد بیماری در انسان افزایش خواهد یافت.
انتهای پیام