در این یادداشت عنوان شده است؛
نشانههای آنفلوانزا ممکن است شامل تب، سرفه، آبریزش بینی، دردهای عضلانی، گلو درد، سردرد، خستگی، اسهال، تهوع و استفراغ باشد.
تغذیه مناسب برای حفظ یک سیستم ایمنی قوی ضروری است. یک رژیم غذایی متعادل که حاوی ویتامینها، مواد معدنی و سایر مواد مغذی باشد، میتواند تأثیر قابل توجهی بر توانایی بدن ما در مقابله با عفونتها، از جمله آنفلوآنزا، داشته باشد.
توصیههای تغذیه ای در پیشگیری و در زمان ابتلا به بیماری آنفلوانزا
مصرف انواع میوهها مانند انواع مرکبات مانند پرتقال، نارنگی، لیموشیرین، کیوی، موز و خرمالو
مصرف انواع سبزیها مانند اسفناج، کاهو، جعفری، لوبیا سبز، انواع فلفل، سبزی خوردن، انواع کلم، گوجه فرنگی، هویج، کدو حلوایی، سیر، پیاز خام، اضافه کردن شلغم به سوپ و آش
مصرف جوانههای گندم و ماش
مصرف منابع غنی از پروتئین، آهن و روی در برنامه غذایی روزانه مانند:
انواع گوشت قرمز کم چرب، مرغ و ماکیان، ماهیهای چرب (مانند قزلآلا، سالمون و ساردین) و تخممرغ
انواع حبوبات مانند نخود، انواع لوبیا، عدس، لپه و ماش
مغزهای بدون نمک مانند پسته، گردو، بادام و فندق
شیر و لبنیات پاستوریزه کمچرب و کمنمک
محدود کردن مصرف قندهای ساده و مصرف متعادل کربوهیدراتهای پیچیده مانند پلو مخلوط با حبوبات، سبزیها و انواع نان کامل
مصرف روزانه ۶ تا ۸ لیوان آب یا سایر مایعات
مصرف ۴ تا ۶ وعده غذایی کمحجم و کوچک به جای ۲ یا ۳ وعده پرحجم و بزرگ
پرهیز از خوردن غذاهای چرب، شور و شیرین مانند انواع تنقلات شور (چیپس، پفک و موارد مشابه)، کنسروها و شورها، انواع فستفودها، انواع نوشابه، آبمیوههای صنعتی و انواع سسها به دلیل تحریک و تضعیف سیستم ایمنی بدن
تامین سطوح مناسب ویتامین D به تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش خطر بیماری آنفلوانزا کمک میکند. طبق دستورعمل کشوری برنامه مکمل یاری توصیه میشود تمامی افراد بالای ۱۲ سال ماهانه یک عدد مکمل ویتامین D ۵ هزار واحدی مصرف کنند.
لازم به ذکر است در صورت داشتن بیماری زمینهای، قبل از مصرف مکمل با پزشک خانواده خود مشورت کنید.
انتهای پیام