تغذیه در آنفلوآنزا، از سیر و پیاز تا امگا ۳

با شیوع آنفلوآنزا در فصل سرما آنچه در کنار درمان‌ها دارویی به بهبود بیمار کمک می‌کند تغذیه مناسب برای افزایش ایمنی بدن و مقاومت در برابر ویروس‌ها است و در این میان متخصصان تغذیه طیفی از ویتامین‌ها و آنتی‌بیوتیک‌های طبیعی از میوه‌ها و سبزی‌ها تا سیر و پیاز را توصیه می‌کنند.

طیبه ناوک مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت غرب اهواز در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به شیوع بالای آنفلوآنزا در کشور و چگونگی تغذیه بیماران مبتلا به آن اظهار کرد: مصرف‌ مایعات‌ زیاد برای‌ رقیق کردن‌ ترشحات‌ مخاطی‌ موجب بهبودی‌ در بیماری آنفلوآنزا می‌شود زیرا این‌ نوع‌ ویروس‌ها در محیط‌های‌ خشک‌ به راحتی‌ زندگی‌ می‌کنند و موجب بروز علائم بیماری‌ می‌شوند. همچنین مصرف‌ مایعات‌ گرم‌، حمام‌ گرم‌ و استراحت‌ برای‌ بهبودی‌ بیماری‌ بسیار موثر است‌.

وی با تاکید بر دریافت پروتئین کافی در بیماران مبتلا به آنفلوآنزا افزود: ماهی، مرغ، گوشت قرمز بدون چربی، لبنیات و مخلوطی از حبوبات، مغزها، دانه‌ها و غلات سبوس‌دار، تامین‌کننده پروتئین هستند. با توجه به اینکه کمبود دریافت پروتئین، خطر ابتلا به عفونت را افزایش می‌دهد، در بیماری‌های ویروسی باید به این موضوع توجه شود.

افزایش مقاومت بدن با ویتامین C

مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت غرب اهواز گفت: مصرف ویتامین C موجب کاهش‌ علائم‌ بیماری‌ می‌شود و این ویتامین، خواص‌ ضد ویروسی‌ و ضد باکتریایی‌ دارد. این‌ ویتامین‌ همچنین‌ موجب تحریک‌ سیستم‌ ایمنی‌ و مقاومت بدن در برابر عفونت می‌شود و جذب کلسیم، منگنز و آهن در بدن را افزایش می‌دهد.

ناوک عنوان کرد: ویتامین C در میوه‌هایی مانند انواع مرکبات شامل پرتقال، لیمو شیرین، لیمو ترش و گریپ فروت و سبزی‌هایی مانند جعفری، کلم بروکلی، فلفل سبز، توت فرنگی، پرتقال، طالبی، کیوی، آب لیمو، گل کلم و کلم پیچ وجود دارد. با توجه به مقدار بسیار زیاد ویتامین C در این میوه‌ها و سبزی‌ها، مصرف آن‌ها موجب افزایش مقاومت سیستم ایمنی بدن می‌شود.

وی ادامه داد: برای فرد مبتلا به آنفلوانزا و سرماخوردگی مصرف مخلوطی از آب‌لیموی تازه با عسل در یک لیوان آب گرم بسیار مفید است. مصرف آب‌لیمو همچنین موجب کاهش تب در افراد بیمار می‌شود.

تاثیر «روی» و «امگا ۳» در بهبود بیماری‌های ویروسی

مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت غرب اهواز گفت: مصرف مواد غذایی غنی از روی مانند گوشت قرمز، لوبیای سویا، غذاهای دریایی، حبوبات و نخود فرنگی و یا خوردن یک عدد کپسول روی در روز، در تقویت سیستم ایمنی موثر است.

وی افزود: همچنین اسیدهای چرب امگا ۳ در مبارزه با سرماخوردگی به سلول‌های دستگاه تنفسی کمک می‌کنند. انواع ماهی‌ها و غذاهای دریایی منابع غنی اسیدچرب امگا ۳ هستند.

سیر، منبعی از آنتی‌بیوتیک

ناوک بیان کرد: سیر یک گیاه دارویی است که علاوه بر بالا بردن عطر و طعم مواد غذایی، در درمان بیماری‌ها استفاده می‌شود. یک ترکیب گوگرددار به نام آلیسین، جزو فعال سیر است؛ آلیسین یک ماده شیمیایی است که در سیر له‌شده، خرد شده و یا جویده شده وجود دارد. آلیسین، یک آنتی‌بیوتیک است که به مهار توانایی رشد و تکثیر میکروب کمک می‌کند و خاصیت ضد ویروسی، قارچی و باکتریایی و آنتی‌اکسیدانی دارد.

پیاز، یک میکروب‌کش قوی

مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت غرب اهواز گفت: پیازهای قرمز و زرد از غنی‌ترین منابع ترکیبات شیمیایی کوئرستین (Quercetin) هستند. کوئرستین از مواد ضداکسیدکننده و ضدالتهاب و ماده‌ای آرام‌بخش و مسکن است.

وی بیان کرد: همچنین ماده‌ای به نام پروپیل‌سولفات در پیاز وجود دارد که عضلات صاف ریه را تحریک می‌کند و موجب باز شدن شریان‌های کوچک و نایژه می‌شود. به همین دلیل مصرف پیاز به صورت خام یا در کنار غذا برای برای افرادی که دچار سرماخوردگی می‌شوند، توصیه می‌شود. این گیاه حاوی آنتی‌بیوتیک است و دارای خاصیت میکروب‌کشی قوی است و در درمان سرماخوردگی و دیگر عفونت‌های میکروبی، کارآمد است. 

انتهای پیام 

  • شنبه/ ۱۵ دی ۱۴۰۳ / ۱۳:۱۶
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1403101510917
  • خبرنگار : 50225