مصرف چه میزان شکلات تلخ در پیشگیری از دیابت توصیه می‌شود؟

مصرف شکلات تلخ ممکن است محفاظت در برابر ابتلا به دیابت نوع ۲ ایجاد کند.

پژوهشگران ارتباط وسوسه‌انگیزی بین مصرف شکلات تلخ (نه شکلات شیری) و کاهش قابل‌توجه خطر ابتلا به این اختلال متابولیک رایج را کشف کرده‌اند. این نتایج حاصل ارزیابی گسترده بیش از ۱۹۲هزار متخصص مراقبت‌های بهداشتی به مدت ۲۵ سال است.

افرادی که فقط پنج وعده شکلات تلخ در هفته مصرف می‌کنند، ۲۱ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ قرار دارند، همچنین شکلات شیری مزایای محافظتی مشابه شکلات تلخ را نشان نمی‌دهد.

بر اساس اطلاعات و آمارهای منتشرشده جهانی، پیش‌بینی می‌شود که نرخ جهانی دیابت تا سال ۲۰۴۵ به ۷۰۰ میلیون نفر افزایش یابد و کشف کنونی به ویژه در این اوضاع به موقع محسوب می‌شود.

راز پیشگیری از دیابت با کمک شکلات تلخ ممکن است در فلاوانول‌ها نهفته باشد، ترکیبات طبیعی موجود در کاکائو که بر اساس نتایج تحقیقات گذشته با سلامت قلب مرتبط هستند. افزایش مصرف شکلات تلخ و نه نوع شیری آن، با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ مرتبط است و مصرف هر وعده اضافی شکلات تلخ در هفته با کاهش سه درصدی خطر دیابت مطابقت دارد و فقط پنج وعده شکلات تلخ در هفته خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را تا ۲۱ درصد کاهش می‌دهد.

شرکت‌کنندگان این پژوهش از طریق پرسشنامه‌های دقیق فراوانی غذا که هر چهار سال یکبار تکمیل می‌شد، مورد بررسی قرار گرفتند این افراد سفیدپوست، هیچ سابقه اولیه دیابت، بیماری قلبی یا سرطان نداشتند و از حدود ۲۰۰هزار فرد مورد مطالعه، ۱۸هزار  و ۸۶۲ نفر در نهایت به دیابت نوع ۲ مبتلا شدند.

چه چیزی مصرف شکلات تلخ را سودمند می‌کند؟

سطوح بالای فلاوانول‌ها با اثرات منفی چربی اشباع شده و قند مقابله می‌کنند. با وجود داشتن کالری و محتوای چربی مشابه با شکلات شیری، به نظر می‌رسد شکلات تلخ مزیت متابولیک منحصر به فردی دارد. با این حال، پژوهشگران هشدار دادند که باید در مورد نتایج منتشر شده با احتیاط علمی رفتار کرد.

این گروه پژوهشی تاکید کرد: برای تکرار این یافته‌ها و بررسی بیشتر مکانیسم‌ها، به آزمایش‌های کنترل‌شده تصادفی‌سازی بیشتری نیاز است. یک هشدار مهم دیگر نیز وجود دارد؛ این پژوهش مشاهده‌ای نمی‌تواند به‌طور قطعی علت و معلول را اثبات کند اما نتایج امیدوارکننده است.

پژوهشگران به دوستداران شکلات اجازه نمی‌دهند تا هر چقدر که می‌خواهند شکلات تلخ مصرف کنند. در این پژوهش یک وعده غذایی استاندارد، یک تخته شکلات تقریبا یک اونسی (۲۸.۳۴گرم) بود.

این نتایج یک مورد را برای کسانی که به دنبال استفاده از این مزیت بالقوه سلامتی شکلات هستند روشن می‌کند که وقتی قصد خرید شکلات دارند شکلات تلخ را در اولویت قرار دهند. زیرا فقط هوس شما را برآورده نمی‌کند، بلکه می‌تواند گامی کوچک و خوشمزه به سمت سلامت متابولیک بهتر شما باشد.

نتایج مقاله «اثرات شکلات / کاکائو بر سلامت بدن و بیماری دیابت» نشان داد، مصرف شکلات به ویژه نوع تلخ آن اگر در حد مناسب باشد به سبب داشتن اجزای مفید همانند فلاوانول می‌تواند دارای اثرات مثبتی بر بسیاری از فرایندهای بدن و به ویژه کنترل قند خون باشد و از بروز بیماری دیابت جلوگیری نماید.

نتایج مقاله «تاثیر هشت هفته تمرین مقاومتی درآب به همراه مکمل‌یاری شکلات تلخ بر تعادل سالمندان»، بیان کرد، به نظر می‌رسد هشت هفته تمرین مقاومتی در آب و مکمل‌یاری شکلات تلخ می‌تواند باعث بهبود تعادل و کیفیت زندگی سالمندان شود.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۸ دی ۱۴۰۳ / ۱۲:۱۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403100805466
  • خبرنگار : 50072