به گزارش ایسنا، مقداد جور غلامی در ششمین همایش ملی جنگل ایران و آیین بزرگداشت یادمان استاد کریم ساعی بنیانگذار جنگلبانی ایران که امروز سهشنبه چهارم دی ماه در دانشکدههای کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در کرج برگزار شد، اظهار کرد: استاد کریم ساعی یکی از نوابغ عصر ماست که با وجود بیش از هفت دهه هنوز میراث او در ساختارسازی و آموزش منابع طبیعی و احیاء عرصههای طبیعی و جنگلکاری سرلوحه برنامهها قرار دارد.
وی افزود: نقش جوامع محلی که ضلع مغفول مانده در بحث مدیریت منابع طبیعی است و به عنوان یکی از ذینفعان حکمرانی منابع طبیعی محسوب شده و مشارکت آنها در امور حکمرانی یک الزام است تا بتوانیم با توانمندسازی این افراد در پاسداشت عرصههای طبیعی کوشا باشیم.
جور غلامی ادامه داد: موضوعی که منابع طبیعی و محیط زیست را دچار چالش کرده، تغییرات اقلیمی است که باعث شده در دنیا موضوع مدیریت هوشمند اقلیم محور به عنوان یک راهکار اساسی مطرح شود. در این راستا اقدامات شایسته سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در طرح کاشت مردمی یک میلیارد نهال در همین راستا قلمداد میشود.
وی بیان کرد: مدیریت منابع طبیعی و سازمان محیط زیست با دو چالش عمده دست و پنجه نرم میکند که یکی کافی نبودن نیروی انسانی و دیگری عدم تامین اعتبارات کافی و به هنگام است. چرا که حفاظت و صیانت از حدود ۳۵ میلیون هکتار با این تعداد نیرو و بودجه امکانپذیر نیست. همچنین بخش منابع طبیعی کشور برای انجام برنامهها و تکالیف محوله در برنامه هفتم توسعه به اعتبارات بیشتری نیاز دارد و با این بودجه در طرحهای خود به موفقیت نخواهد رسید.
این مدرس دانشگاه با تاکید بر نقش نخبگان و ظرفیتهای علمی گفت: دانشگاهها، منابع علمی و سرمایههای ارزشمند انسانی در سراسر کشور به عنوان شریک اجتماعی حل مسائل منابع طبیعی هستند و باور داریم که با وجود آنها و بخش تحقیقات میتوان از طریق واگذاری طرحها و نظارت و ارزیابی پروژههای منابع طبیعی به آنها کارها را به سامان برسانیم.
انتهای پیام