رشد ۵۲ درصدی ترانزیت خروجی از مرز میلک زابل

مدیر پایانه مرزی میلک هیرمند از رشد ۵۲ درصدی ترانزیت خروجی از مرز میلک زابل خبر داد.

ضیایی در گفت وگو با ایسنا، افزود: با هماهنگی و همکاری همه دستگاهای مستقر در پایانه مرزی میلک در ۹ ماهه سال جاری نسبت به هفت ماهه سال گذشته در ترانزیت ورودی ۶۸ درصد رشد داشته است و در ترانزیت خروجی ۵۲ درصد افزایش را شاهد بودیم و در مجموع حدود ۳۱ درصد رشد داشته است.

مدیر پایانه مرزی میلک هیرمند گفت: در این بازه زمانی ۹ ماهه امسال، ۱۱۱ هزار و ۸۷۶ تن کالا توسط بیش از چهار هزار و ۴۷۲ دستگاه کشنده به افغانستان صادر شده است.

ضیایی بیان کرد: در این مدت مجموع ترانزیت ورودی و خروجی از پایانه مرزی میلک بیش از ۴۰۰ هزار تن بوده که توسط ۱۵ هزار ۵۷۷ دستگاه کشنده حمل شده که نسبت به ۲۶۳ هزار و ۵۴۵ تن مدت مشابه سال گذشته افزایش ۵۳ درصدی را نشان می‌دهد.

وی گفت: صادرات و واردات کالا در ۹ ماهه سال جاری در پایانه مرزی میلک شهرستان هیرمند، ۳۲ درصد افزایش داشته است.

سرپرست گمرک مرزی میلک هیرمند نیز گفت: در ۹ ماهه سال جاری بالغ بر شش میلیون دلار کالای صادراتی شامل مواد خوراکی فرآورده‌های لبنی، صیفی جات و مصالح ساختمانی از طریق مرز میلک به کشور افغانستان صادر شده است.

برخوردار افزود: روزانه حدود دو هزار نفر مسافر از کشور افغانستان از طریق پایانه مرزی میلک هیرمند وارد خاک ایران می‌شوند که این مسافرین توسط ناوگان ایرانی جابجا می‌شوند.

وی ادامه داد: بیش از ۳۵۶ هزار نفر از طریق این پایانه مرزی توسط اتوبوس، سواری، ون، کشنده و به صورت پیاده جابه جا شدند.

برخوردار در همین رابطه گفت: نسبت به ۲۳۳ هزار و ۴۲۸ نفر مدت مشابه سال گذشته رشد ۵۳ درصدی داشته است.

همچنین معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان نیز به ایسنا گفت: روان سازی و ایجاد مشوق‌هایی در حوزه تجارت و سرمایه‌گذاری استان از اولویت های دولت برای توسعه استان است.

داوود شهرکی، با اشاره به طرح توسعه سواحل مکران افزود: توسعه سواحل مکران توصیه مقام معظم رهبری است و ابلاغ سیاست‌های کلی اقتصاد دریا بخش مهمش توسعه سواحل مکران است؛ چراکه تنها منطقه‌ای است که دسترسی به آب‌های آزاد دارد و بندر چابهار مزیت خوبی برای توسعه است.

شهرکی عنوان کرد: اقتصاد دریا می‌تواند بخش‌های دیگری از استان را مانند حمل‌ونقل و ترانزیت کالا از بنادر چابهار به کشورهای آسیای میانه به‌خصوص افغانستان که تمایل زیادی به استفاده از ظرفیت بنادر سیستان و بلوچستان به انتقال کالاهای خود دارد را متأثر کند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان اظهار کرد: افزایش اختیارات بانک‌ها، کاهش سود تسهیلات بانکی و انعقاد تفاهم نامه همکاری با سرمایه‌گذاران در بخش‌های مختلف صنعت، معدن و کشاورزی از برنامه های توسعه اقتصادی در استان است.

وی افزود: در حوزه صنایع شیلاتی در محدوده صادراتی کشت و صنعت مکران و مجتمع‌های پرورش میگو سرمایه‌گذاری به‌خوبی شروع شده و در حال تکمیل‌ شدن است. سرمایه گذاری در پرورش ماهی در قفس، توسعه سرمایه‌گذاری در صنایع آب بر مانند فولاد، توسعه مس، تولید اسیدسولفوریک و پروژه‌های مهم دیگر در حوزه چابهار و منطقه آزاد شروع شده است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۶ آذر ۱۴۰۳ / ۰۸:۰۱
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 1403092618648
  • خبرنگار :