مسئول واحد تغذیه شبکه بهداشت اردستان:

۵۲ درصد افراد میانسال در اردستان چاقی شکمی دارند

مسئول واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان اردستان، گفت: با بررسی‌های صورت گرفته اکنون حدود ۵۲ درصد از جمعیت میانسال شهرستان اردستان به چاقی شکمی دچار هستند.

مریم سلطانیان در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: پانزدهمین پویش ملی اطلاع‌رسانی تغذیه سالم با هدف افزایش آگاهی عمومی و اصلاح باورهای نادرست درباره روغن‌ها و چربی‌ها، از روز ۱۷ آذر آغاز شده و تا ۳۰ آذر در سراسر کشور ادامه دارد.

وی با بیان اینکه چاقی و بیماری‌های قلبی دو چالش بزرگ سلامت در عصر حاضر هستند که ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند، افزود: در سال ۱۴۰۲ از بین ۲۱۱۸۵ نفر از شهروندان اردستانی که برای آنها مراقبت تغذیه‌ای در سامانه سیب ثبت شده، برای گروه‌های نوجوان، جوان، میانسال و سالمند، مجموعاً ۹۶۳۵ نفر(بیشتر از ۴۵ درصد) دچار اضافه وزن و چاقی بودند.

مسئول واحد تغذیه شبکه بهداشت اردستان نرخ چاقی و اضافه‌وزن در تمام گروه‌های سنی شهرستان اردستان حتی کودکان زیر ۵ سال را افزایشی عنوان کرد و گفت: با بررسی‌های صورت گرفته اکنون حدود ۵۲ درصد از جمعیت میانسال شهرستان اردستان به چاقی شکمی دچار هستند.

سلطانیان با اشاره به اینکه پویش ملی اطلاع‌رسانی تغذیه سالم با شعار «روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم» به مدت دو هفته در سراسر کشور اجرا می‌شود، گفت: روغن «کانولا» یک روغن گیاهی و حاصل فشردن دانه کلزا است که خانواده‌ها می‌توانند از آن استفاده کنند، زیرا در مقایسه با انواع دیگر یکی از روغن‌های گیاهی است که دارای مقادیر پایین اسیدهای چرب اشباع و مقادیر بالای اسیدهای چرب غیراشباع است.

روغن‌گیری سنتی برای طبخ غذا خوب نیست

وی در مورد سلامت روغن‌کشی‌های سنتی در عطاری‌ها و برخی فروشگاه‌ها، گفت: نمی‌توان گفت که این روغن‌ها از سلامت برخوردار نیست، ولی معمولاً نظارت کیفی دقیقی از نظر آلوده نبودن ماده اولیه به انواع سموم و آفت‌کش‌ها وجود ندارد.

مسئول واحد تغذیه شبکه بهداشت اردستان با بیان اینکه به دلایل مختلف زمان ماندگاری این روغن‌ها از روغن‌های تصفیه شده بسیار کمتر است، ادامه داد: این‌گونه روغن‌ها از فیلترهای لازم عبور نمی‌کنند و ذرات معلق در آن باعث می‌شود علی‌رغم خلوص بالا این روغن نقطه دود پایینی داشته و مناسب مصارف حرارتی نباشد.

سلطانیان خاطرنشان کرد: لازم است این نوع روغن‌ها با برچسب غیرقابل طبخ به فروش برسد، زیرا این باور غلط بین مردم رایج است که چون خالص و جلوی چشم خودشان تهیه می‌شود، پس تصفیه شده و روغن خوبی است و استفاده می‌کنند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۹ آذر ۱۴۰۳ / ۱۵:۱۵
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1403091913912
  • خبرنگار : 50121