به گزارش ایسنا، هفتمین روز از جلسات علنی مجلس برای بررسی لایحه بودجه سال آینده کل کشور امروز (دوشنبه) نوزدهم آذر ۱۴۰۳ به ریاست محمد باقر قالیباف رئیس مجلس تشکیل شد.
تا پایان ششمین روز از بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴، بررسی بخشهای هزینهای تبصرههای هفتم و هشتم لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ با عناوین با عناوین «آب، کشاورزی و محیط زیست» و «آموزش، پژوهش و فرهنگی» به پایان رسید.
با موافقت نمایندگان، از یکشنبه-یازدهم آذر ۱۴۰۳ جلسات مجلس شورای اسلامی در سه نوبت صبح، عصر و شب برای بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ تشکیل میشود.
در جریان بررسی بودجه سال ۱۴۰۴ در هفتمین روز، نمایندگان مجلس موارد زیر را به تصویب رساندند.
مصوبات
* با تصویب بند پ تبصره ۹ ت لایحه بودجه ۱۴۰۴، نحوه تسویه دیون ارزی داخلی و خارجی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح مشخص شد.
* با تصویب بند الحاقی تبصره ۹ لایحه بودجه ۱۴۰۴ در بخش هزینهای، مجلس به فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران اجازه داد تا متناسب با ماموریتهای عملیاتی پلیس و به منظور نوسازی، به روزرسانی ناوگان خودرویی و ارتقای توان عملیات خودرویی خود، نسبت به واردات و ترخیص ۴ هزار دستگاه خودرو اقدام کند.
* با تصویب بند الحاقی ۱ تبصره ۱۰ لایحه بودجه ۱۴۰۴ در بخش هزینهای، ساز و کار اجرای طرحهای مساکن حمایتی و احیای بافتهای فرسوده مشخص شد.
* با تصویب بند ث تبصره ۱۰ لایحه بودجه ۱۴۰۴ در بخش هزینهای، تسهیلات بانکی به برخی دستگاهها برای احداث و نوسازی خوابگاههای دانشجویی پرداخت میشود.
* با تصویب بند الف تبصره ۱۱ لایحه بودجه ۱۴۰۴ در بخش هزینهای، منابعی به سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح برای رفع تنش آبی و اطفای حریق جنگلها اختصاص داده شد.
* با تصویب بند ب تبصره ۱۱ لایحه بودجه ۱۴۰۴ در بخش هزینهای، نمایندگان به دولت اجازه دادند تا از محل منابع تعیین شده مبلغ ۱۲ هزار میلیارد تومان (همت) سهم خود به صندوق بیمه محصولات کشاورزی را پرداخت کند.
* با تصویب بند ث تبصره ۱۱ لایحه بودجه ۱۴۰۴ در بخش هزینهای، صندوق تأمین خسارتهای بدنی موظف شد حداکثر تا مبلغ۱۵۰۰میلیارد تومان را بابت دیه محکومان معسر جرائم غیرعمد ناشی از تصادف پرداخت کند.
* با تصویب بند پ تبصره ۱۱ لایحه بودجه ۱۴۰۴ در بخش هزینهای، دولت ملکف به پرداخت بیمه پایه مالکان واحدهای مسکونی که تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) یا سازمان بهزیستی کشور شد.
* با تصویب بندهای (ج) و (الحاقی) تبصره ۱۱ لایحه بودجه ۱۴۰۴ با عنوان «حوادث و بحران»، نمایندگان وزارت دادگستری را به پرداخت دیه مقتولان و مجروحان ناشی از عبور غیرمجاز از مرز مکلف کردند.
* با تصویب بندهای الف و ب تبصره ۱۳ لایحه بودجه ۱۴۰۴ در بخش هزینهای، مقرر شد که پرداخت وجوه ناشی از خرید تضمینی تمامی گندم تولیدی داخل کشور به ذینفع نهایی بر اساس شماره ملی و موقعیت مکانی انجام شود.
* با تصویب بند ت تبصره ۱۳ لایحه بودجه ۱۴۰۴ در بخش هزینهای، نمایندگان دولت را مکلف کردند تا در سال ۱۴۰۴ یارانه نقدی خانوارهای پردرآمد را حذف کند.
* با تصویب بند ث تبصره ۱۳ لایحه بودجه ۱۴۰۴ با عنوان «حمایت اجتماعی» دولت مکلف شد تا از محل منابع حاصل از حذف یارانه نقدی دهکهای هشتم، نهم و دهم، افزایش اعتبار کالابرگ خانوارهای تحت پوشش نهادهای حمایتی و یا عضو سه دهک پایین درآمدی را از خرداد ماه سال ۱۴۰۴ اجرایی کند.
* با تصویب بند الف تبصره ۱۴ لایحه بودجه ۱۴۰۴ با عنوان «برق و انرژی هستهای»، نمایندگان به شرکت تولید و توسعه انرژی اتمی ایران مجوز دادند تا در سال آینده هزینههای بهرهبرداری شرکت نیروگاه اتمی بوشهر را پرداخت کند.
* با تصویب بند ب تبصره ۱۴ لایحه بودجه ۱۴۰۴ با عنوان «برق و انرژی هستهای»، نمایندگان منابعی را جهت توسعه صنعت هستهای، چرخه سوخت، خرید کیک زرد با منشأ داخلی یا خارجی و خرید مواد معدنی دارای مواد پرتوزا با منشأ داخلی یا خارجی تعیین کردند.
* با تصویب بند ث تبصره ۱۴ لایحه بودجه ۱۴۰۴ با عنوان «برق و انرژی هستهای»، مقرر شد تا در سال آینده سی و پنج درصد (۳۵%) از منابع حاصل از عوارض مصرف برق توسط مشترکان برق، بهحساب شرکت توانیر نزد خزانهداری کل کشور و شصت و پنج درصد (۶۵%) مابقی به حساب سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا) نزد خزانهداری کل کشور واریز شود تا به ترتیب صرف اجرای طرحهای توسعه و نگهداری شبکههای روستایی و عشایری و تولید برق تجدید پذیر و پاک شود.
* با تصویب بند ج تبصره ۱۴ لایحه بودجه ۱۴۰۴ با عنوان «برق و انرژی هستهای»، شرکتهای بیمهگر مکلف شدند تا با هماهنگی وزارتخانههای مزبور با صدور بیمه نامه و اطلاعرسانی به مشترکان گاز و برق، آنان را از حقوق خود مطلع و متناسب با مبلغ دریافتی شرکت بیمه مربوط، خسارات واردشده را جبران نمایند.
* با تصویب بندهای ح، الحاقی ۱ و ۲ تبصره ۱۴ لایحه بودجه ۱۴۰۴ با عنوان «برق و انرژی هستهای»، منابعی برای اجرای سامانههای تولید برق خورشیدی در تمام استانهای کشور تعیین شد.
* با تصویب بند الحاقی ۳ تبصره ۱۴ لایحه بودجه ۱۴۰۴ با عنوان «برق و انرژی هستهای»، ساز و کاری جهت صدور گواهی صرفهجویی انرژی برای مردم، بخش خصوصی و همچنین طرح(پروژه)های بهینهسازی انرژی تعیین کردند.
* با تصویب بند ب تبصره ۱۵ لایحه بودجه ۱۴۰۴ با عنوان «تسهیلات تکمیلی و اشتغال»، نمایندگان محل مصارف تسهیلات تکلیفی و اشتغال بودجه سال ۱۴۰۴ را مشخص کردند.
* با تصویب بند پ تبصره ۱۵ لایحه بودجه ۱۴۰۴ با عنوان «تسهیلات تکمیلی و اشتغال»، سازوکار اجرایی تسهیلات تکمیلی و اشتغال بودجه ۱۴۰۴ مشخص شد.
* با تصویب بند ت تبصره ۱۵ لایحه بودجه ۱۴۰۴ با عنوان «تسهیلات تکمیلی و اشتغال»، نمایندگان ساز و کار نظارت بر اجرای احکام مربوط به تسهیلات تکلیفی و اشتغال بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور را به تصویب رساندند.
* با تصویب بندهای (ث) و (ج) تبصره ۱۵ لایحه بودجه ۱۴۰۴ با عنوان «تسهیلات تکمیلی و اشتغال» مقررشد حداقل سه هزار و پانصد هزار میلیارد ریال (۳.۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال به قرض الحسنه ازدواج، فرزندآوری و ودیعه یا خرید یا ساخت مسکن و دیگر موارد ذکرشده در قوانین فوق اختصاص یابد. اولویت با تسهیلات قرض الحسنه ازدواج، فرزندآوری و ودیعه یا خرید یا ساخت مسکن است.
ارجاعیات
در ادامه این جلسه با نظر رئیس مجلس، بند الحاقی ۲ تبصره ۱۰ لایحه بودجه ۱۴۰۴ درباره اختصاص زمین رایگان به خانوادههای دارای ۴ فرزند و بیشتر زیر ۲۰ سال برای بررسی بیشتر به کمیسیون تلفیق ارجاع شد.
نمایندگان امروز همچنین وارد بررسی تبصره ۱۲ مربوط به حقوق و دستمزد شدند، اما با توجه به تعدد پیشنهادات و وجود اشکالاتی در این تبصره، رئیس مجلس گفت که کل تبصره مربوط به حقوق و دستمزد برای بررسی بیشتر به کمیسیون تلفیق ارجاع میشود.
تذکرات
در جریان رسیدگی به بخش هزینهای لایحه بودجه ۱۴۰۴، فتح الله توسلی در تذکری بیان اینکه درحال حاضر شهرکهای صنعتی روزانه ساعات طولانی قطعی برق دارند و یک فاجعه در حال رخ دادن است، گفت: تبعات اقتصادی این قطعیها سال آینده مشخص خواهد شد. در بحث اقتصاد ملی کشور از رئیس مجلس شورای اسلامی و از دلسوزان میخواهم یک فکری برای این موضوع کنند.
همچنین در جریان بررسی موضوع افزایش حقوق کارمندان دولت در سال آینده، نماینده تهران پیشنهاد افزایش حقوق به صورت پلکانی معکوس را داد که بر اساس آن حقوق نمایندگان مجلس نیز به صورت میانگین زیاد میشود؛ در واکنش به آن، رئیس کمیسیون تلفیق گفت که حقوق نمایندگان ۲۷ میلیون تومان است و این مدل افزایش حقوق باعث ضایع شدن حق بسیاری از مردم میشود.
انتهای پیام