انجام حرکات ورزشی، از موثرترین راه‌های بهبود پارکینسون

در سالمندی، بیماری‌های زیادی ممکن است گریبان‌گیر افراد مسن و سالخورده شود؛ یکی از این بیماری‌ها، پارکینسون است و علاوه بر چالش‌هایی که برای خود سالمند ایجاد می‌کند، برای خانواده‌ او نیز مشکل‌ساز می‌شود.

علی شعبانی‌فرد مسئول حرکات اصلاحی هیات پزشکی و ورزشی خوزستان در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به یکسری حرکات اصلاحی برای بهبود علائم بیماری پارکینسون، اظهارکرد: ورزش و یک‌سری حرکات اصلاحی می‌تواند به بهبود علائم و کیفیت زندگی افراد مبتلا به پارکینسون کمک کند. علائم این بیماری به تدریج خود را نشان می‌دهند و در صورتی که درمان نشوند، بیماری پیشرفت کرده و علائم آن افزایش پیدا می کند. به‌گونه‌ای که در حالت‌های پیشرفته بیماری، فرد مشکلات خواب، مشکلات حافظه، خستگی، افسردگی و تغییرات ذهنی و رفتاری را تجربه خواهد کرد. این بیماری در بین افراد سالخورده و سالمند شایع است و از هر ۱۰۰ نفر با سن بالای ۶۰ سال یک نفر دچار پارکینسون می‌شود.

او با بیان این که یکی از موثرترین راه‌ حل‌های بهبود پارکینسون انجام حرکات ورزشی است، افزود: این حرکات تمرینات اصلاحی هستند که افراد بیمار با انجام آن‌ها به صورت مرتب و در خانه می‌توانند به بهبود بیماری پارکینسون کمک کنند. محققان اثبات کرده‌اند که ورزش از چند جنبه به کنترل علائم این بیماری کمک می‌کند؛ هنگام ورزش کردن دو تغییر عصبی خاص در بدن اتفاق می‌افتد که گمان می‌رود تاثیرگذاری بر کاهش علائم پارکینسون ناشی از این دو تغییر عصبی است. با ورزش کردن میزان دوپامین در بدن افزایش پیدا کرده و دوپامین در کاهش احساس درد و خلق و خوی بیمار تاثیر می‌گذارد. دومین عامل تاثیرگذار بر بیماری پارکینسون پس از ورزش کردن، تغییر در مخاط قشری است که حرکات ارادی را کنترل می‌کند. این دو تغییر باعث بهبود یافتن تعادل، کاهش خطر سقوط، افزایش کیفیت راه رفتن، افزایش عملکرد شناختی، کاهش اختلالات خواب و افزایش کیفیت زندگی می‌شود.

مسئول حرکات اصلاحی هیات پزشکی و ورزشی خوزستان با اشاره به برخی از ورزش های مناسب برای بیماران پارکینسون، گفت: پیاده روی، ورزش های قدرتی و ورزش های تعادلی برای این بیماران مناسب هستند.

او ادامه داد: پیاده روی یک ورزش برای هماهنگی موثر عضلات است که می تواند با سرعتی مناسب برای سالمندان مبتلا به پارکینسون انجام شود. ورزش های قدرتی (اسکوات، پل و حرکت چرخشی تن) نیز به افراد مسن مبتلا به پارکینسون کمک می کند تا توده عضلانی مورد نیاز برای هماهنگی و تعادل را حفظ کنند. همچنین سالمندان مبتلا به پارکینسون اغلب در تعادل دچار مشکل می شوند که می تواند بر هماهنگی و ثبات عمومی بدن آنها تأثیر بگذارد. حالت های ورزش تعادلی مانند تک پا، ورزش های نشسته و بالا آوردن پشت پا تنها برخی از ورزش های مناسب پارکینسون هستند که سالمندان مبتلا به پارکینسون می توانند با هدف تقویت ماهیچه ها و مفاصل که آنها را ثابت نگه می دارد، هماهنگی خود را افزایش دهند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۹ آذر ۱۴۰۳ / ۰۸:۱۲
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1403091913348
  • خبرنگار : 50228