روزهای گذشته اخباری در شبکههای اجتماعی پخش شده است که نسبت به خطر مسمومیت غذایی ناشی از مصرف ماکارونی به شهروندان هشدار میدهد و باعث نگرانی عمومی شده است، اما همه واقعیت این نیست.
رضا شرافتی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: خطر مسمومیت غذایی ناشی از باکتری «باسیلوس سرئوس» در ماکارونی است که معمولاً به علت نگهداری نامناسب یا آلودگیهای تقاطعی پس از پخت به وجود میآید.
وی با اشاره به اهمیت نگهداری غذا در یخچال، افزود: رعایت شرایط نگهداری مناسب یا شرایط یخچالی و گرم کردن صحیح غذا میتواند به جلوگیری از مشکلات مسمومیت غذایی کمک کند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، تصریح کرد: باقی مانده ماکارونی پخته شده جهت مصرف دوباره باید در شرایط یخچالی نگهداری شود و پس از خارج کردن از یخچال، حتماً باید حرارت داده شود در غیر این صورت، باکتریها و سموم تولید شده توسط آنها ممکن است منجر به مسمومیت غذایی شود.
شرافتی گفت: ماکارونی بعد از گذشت یک ساعت از پخت، حتماً باید در یخچال نگهداری شود و غذای پخت شده را نباید بیش از یک روز در یخچال نگهداری کرد.
وی تأکید کرد: مصرفکنندگان باید به دونشانه «سیب سلامت» و «استاندارد ملی ایران» در هنگام خرید ماکارونی توجه کنند که ماکارونیهای فلهای فاقد این نشانها بوده و ممکن است خطری برای مصرفکنندگان به همراه داشته باشند، بنابراین از خرید این نوع ماکارونیها خودداری شود.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، گفت: شهروندان باید به نکات بهداشتی و استاندارد در خرید و نگهداری مواد غذایی توجه کرده و با رعایت این نکات، سلامت خود و خانوادههایشان را تضمین کنند.
انتهای پیام