معاریو: ترامپ در حال اعمال فشار بر نتانیاهو برای نزدیک‌تر کردن قرارداد تبادل اسرا است

یک رسانه عبری نوشت که رئیس جمهور منتخب آمریکا فشارهایی را بر نخست وزیر رژیم صهیونیستی اعمال می‌کند تا امضای قرارداد تبادل اسرا با جنبش حماس را نزدیک‌تر کند.

به گزارش ایسنا، روزنامه عبری «معاریو» نوشت: دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا فشارهایی را بر «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی اعمال می‌کند تا امضای قرارداد تبادل اسرا با جنبش حماس را نزدیک‌تر کند.  

«کارین ژان پی‌یر» سخنگوی کاخ سفید نیز روز جمعه اظهار کرد: فکر می‌کنم تیم دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب از اقدامات جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در زمینه دستیابی به توافق آتش‌بس و تبادل بازداشت‌شده در نوار غزه حمایت می‌کند.

سخنگوی کاخ سفید در ادامه گفت: دولت بایدن به تلاش‌های شبانه‌روزی خود برای تحقق توافق ادامه خواهد داد، ما با تیم رئیس جمهور منتخب در تماس بودیم تا اطمینان حاصل کنیم آنها از تلاش‌های ما اطلاع دارند و فکر می‌کنم در تیم‌شان از این تلاش‌ها حمایت می‌کنند و این گفت‌وگوها سازنده بود.

معاریو نوشت: مذاکرات تنها در یک یا ۲ کانال پیش نمی‌رود بلکه این روزها مذاکرات درباره غزه در سه کانال انجام می‌شود، کانالی نظامی که هدفش پایان دادن به جنگ است، کانالی سیاسی که هدف از آن رسیدن به یک قرارداد تبادل است و کانال انسانی مربوط به احیای نوار غزه و بازگرداندن زندگی در آنجا به روال عادی است. این سه کانال با یکدیگر ادغام شدند و در کنترل مصری‌ها هستند.

این روزنامه عبری در ادامه نوشت: نکات اصلی توافق چنین است: ارتش اسرائیل باید جنگ را طی چند مرحله متوقف کرده و به صورت تدریجی از نوار غزه عقب‌نشینی کند. گذرگاه رفح به روی صدها دستگاه کامیون حامل کمک‌ها باز خواهد شد و اسرائیل صدها تن از اسرای امنیتی را آزاد خواهد کرد و همانند لبنان، آمریکا و چند کشور دیگر بر اجرای مرحله‌ای توافق نظارت خواهند داشت.

معاریو در هفته‌های اخیر نوشت: مصری‌ها دور از کانون توجه‌ها جهت نزدیک‌ کردن دیدگاه‌ها حماس و تشکیلات خودگردان فلسطین تلاش کردند و طرحی را برای ایجاد ساختار دولتی جدیدی در نوار غزه به محض اعلام آتش‌بس تدوین کردند. طبق پیشنهاد هیئتی مدیریت امور مدنی نوار غزه را بر عهده خواهد گرفت و با عضویت ۱۰ تا ۱۵ متخصص که ارتباطی با هیچ جنبشی ندارند، نماینده ساکنان این بخش خواهد بود. نام رسمی این هیئت کمیته اجتماعی حمایت از ساکنان غزه است و البته تصادفی نیست که مصری‌ها با وجود اینکه با دستورالعمل‌ها و کنترل تشکیلات خودگردان فلسطین در رام‌الله کار می‌کنند، این عنوان را انتخاب کردند نه دولت یکپارچه، آنها این عنوان را انتخاب کردند تا مورد قبول کابینه اسرائیل قرار بگیرد.

این روزنامه عبری تاکید کرد: سند توافقی که مصری‌ها از حماس و تشکیلات خودگردان گرفتند، در نوع خود یک دستاورد است و کابینه اسرائیل باید به زودی تصمیم بگیرد که آیا تحویل نوار غزه به این کمیته را می‌پذیرد یا خیر. همانگونه که می‌دانیم در ائتلاف حاکم برخی تمایل به بازگشت به روزهای قبل از خروج از نوار غزه در سال ۲۰۰۵ و بازگشت غزه به حاکمیت اسرائیل را دارند، حتی قبل از آن نیز از کابینه نتانیاهو انتظار می‌رود همانگونه که حماس از یک سال قبل می‌خواهد، جنگ را متوقف کند، با وجود خوش‌بینی محتاطانه اما اسرائیل هنوز شتابی برای پذیرش این مساله ندارد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۷ آذر ۱۴۰۳ / ۱۱:۳۰
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403091711798
  • خبرنگار : 71496