/به بهانه نشست هم‌اندیشی پیرامون اولویت‌های استان/

زنجانی‌ها امیدوار به تحقق خواسته‌های خود از صادقی

جلسه هم‌اندیشی، دیدار، گفت‌وگو و تبادل‌نظر با استاندار جدید زنجان پیرامون مسائل و اولویت‌های استان، یکشنبه ۱۸ آذرماه در سالن همایش‌های بین‌المللی روزبه دانشگاه علوم‌پزشکی زنجان برگزار خواهد شد.

چهارم آذرماه بود که «سیدمحسن صادقی» رسماً استاندار زنجان شد، استانداری که به صراحت اعلام کرد امنیت را در تامین معیشت عمومی و مهم‌تر از آن ایجاد امید به آینده معنی خواهد کرد. وی تحول استان را امری قابل تحقق و امکان‌پذیر دانسته و خواستار مشارکت بیش از پیش نخبگان در مدیریت استان شد، هر چند باید منتظر بود و به عینه دید که مخاطبان «صادقی» در آیین معارفه خویش چه کسانی هستند و تا چه میزان این امر محقق می‌شود.

طبق برنامه‌ریزی‌های به عمل آمده از سوی دبیرخانه ستاد مرکزی دکتر پزشکیان در استان زنجان، فردا (یکشنبه ۱۸ آذرماه) قرار است نشست هم‌اندیشی و تبادل‌نظر پیرامون مسائل و اولویت‌های استان زنجان با حضور نماینده عالی دولت در استان برگزار شود تا علی‌رغم اینکه هنوز ترکیب مدیران استان دست‌نخورده باقی مانده و استان زنجان با استاندار دولت چهاردهم و مدیران دولت سیزدهم اداره می‌شود، این نشست سرآغازی برای برداشتن گامی بلند در راستای شفاف‌سازی مسائل استان باشد.

آب؛ الف الفبای انتظار زنجانی‌ها از صادقی

بی‌شک اگر بخواهیم مسائل و اولویت‌های استان زنجان را در قالب یک جدول تنظیم کنیم، موضوع آب، الفبا و صدرنشین این جدول خواهد بود، موضوعی که مردم استان بیش از همه از نماینده جدید دولت در این منطقه انتظار دارند تا اهتمام جدی برای حل این بحران، به خرج دهد. هر چند به زعم مدیران شرکت آب و فاضلاب استان زنجان، تا به امروز تلاش‌های زیادی برای اجرای طرح‌های توسعه‌ای در حوزه آب انجام شده است اما برای برون‌رفت از بحران آب باید این تلاش‌ها تداوم داشته باشد.

استاندار جدید زنجان قرار است فردا نشستی در خصوص مسائل و اولویت‌های استان داشته باشد و بی‌تردید هیچ اولویتی نمی‌تواند در مقام و جایگاه آب عرض‌اندام کند. طبق اظهارات مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان در اردیبهشت‌ماه امسال، از ۲۰ شهر استان زنجان، هشت شهر با مشکل آب مواجه هستند و بدون شک اگر قرار است در نشست فردا مسائل استان اولویت‌بندی شود، باید الفبای مسائل استان را «آب» لحاظ کنیم.

به گفته «علی‌محمد نادرخانی» بعد از زنجان، ابهر و خرم‌دره، شهر قیدار چهارمین شهر دارای تنش‌ آبی استان است که هم در بخش سرانه ذخیره مخزن و هم در بحث ظرفیت انتقال آب و تجهیزات جایگاه پایینی دارد. حال که فردا قرار است نشست هم‌اندیشی در خصوص مسائل و اولویت‌های استان برگزار شود.

مسکن؛ آمالی که کج‌دار و مریز محقق می‌شود

برای اولین‌بار در دولت نهم موضوع مسکن به عنوان یک رویکرد مطالبه‌گرانه مطرح و نام «مسکن مهر» بر آن نهاده شد، این در حالی است که با روی کار آمدن دولت سیزدهم، عزم دولت‌مردان با طرح جدید به نام «نهضت ملی مسکن» برای خانه‌دار کردن متقاضیان مسکن، جزم شد تا اینکه امروز با روی کار آمدن دولت چهاردهم، موضوع مسکن به یکی از مطالبات جدی مردم زنجان تبدیل شده و دیگر حاضر نیستند این آمال دیرینه‌شان به صورت کج‌دار و مریز محقق شود.

هرگاه سخن از مقوله مسکن به میان می‌آید، اظهارات متولیان امر حاکی از آن است که موضوع مسکن از گستردگی و پیچیدگی زیادی برخوردار بوده و از این رو نمی‌توان رضایت همه مخاطبان این بخش را جلب کرد، هر چند مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان معتقد است، برنامه‌ریزی‌های مشخصی با حضور نمایندگان متقاضیان مسکن ملی انجام گرفته و هر هفته پاسخ‌گوی سئوالات و مشکلات نمایندگان متقاضیان در این اداره‌کل هستند تا پروژه‌ها به سرانجام برسد.

بی‌تردید تا به امروز استاندار جدید زنجان در جریان امر وضعیت مساکن ملی قرار گرفته است که به زودی ۲۶۰۰ واحد از پروژه‌های نهضت ملی مسکن در استان به متقاضیان واگذار شود، اما دانستن این نکته به نقل از «جعفر قزوینیان» نیز خالی از لطف برای جلسه فردا نخواهد بود که اداره‌کل راه و شهرسازی استان زنجان برای اجرای این طرح و به سرانجام رساندن آن، نیازمند همکاری همه دستگاه‌های اداری است و همه باید دست به دست هم دهند تا این طرح بسیار عظیم و مهم به نتیجه برسد.

واحدهای صنعتی نیمه‌تمام؛ بلای جان اشتغال زنجانی‌ها

موضوع اشتغال همواره به رونق واحدهای صنعتی و معدنی گره خورده‌ است، به همین خاطر در دولت قبل، آماری که در این زمینه برای استان زنجان ارائه شد، حاکی از احیای ۶۰ واحد صنعتی با اشتغال‌زایی ۲۳۹۲ نفر و سرمایه‌گذاری ۷۴۳۹ میلیارد تومان، همراه با احیای ۳۶ واحد معدنی با اشتغال‌زایی ۱۹۲ نفر و سرمایه‌گذاری ۲۹۰ میلیارد تومان داشت، به همین خاطر متولیان این حوزه در استان، آمار قابل توجهی را از راه‌اندازی پروژه‌های بزرگ به مردم زنجان ارائه دادند.

برای جلسه فردا خالی از لطف نخواهد بود که نماینده عالی دولت در استان زنجان در جریان امر قرار گیرد که مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان در سال گذشته اظهار کرده بود که «نساجی مه‌ریس»، «نیک ریس»، «ذوب‌آهن فرآیندکاران نورین»، طرح توسعه «مجتمع البرز غرب»، ‌طرح توسعه «صنایع کاغذسازی»، فاز دوم «سرجین بافت»، «شیشه زنگان پارس»، ‌شرکت بسته‌بندی «کیلوس»، «آنا شیشه زنگان»، «پویا تحریر» و «فولاد آرنیکا» قرار است تا پایان امسال به بهره‌برداری برسد.

«مجید گلشنی» در آخرین اظهارات خود در جمع خبرنگاران (۱۴ آذرماه امسال)، از تکمیل و راه‌اندازی ۴۶ طرح صنعتی نیمه‌تمام در راستای تکمیل زنجیره‌های راهبردی استان طی دو سال اخیر خبر داده بود. او برای تکمیل اظهاراتش، این نکته را نیز اضافه کرد که در این مدت، گزارش مطالعه زنجیره‌های راهبردی استان در زمینه نساجی و پوشاک، سیم و کابل، کاغذسازی و تولید شوینده‌ها تدوین و برنامه عملیاتی آن در راستای تعمیق زنجیره و رفع حلقه‌های مفقوده ارائه شده است.

راه؛ انتظاری پر از دست‌انداز و مرگ‌های تکراری

در تعریف زیرساخت‌های جدید سرمایه‌گذاری، به مقوله راه به عنوان مهم‌ترین زیرساخت اشاره و بارها تاکید شده است که لازمه حضور سرمایه‌گذاران در منطقه، ایجاد زیرساخت‌های لازم به ویژه راه است. سهم پروژه‌های راه‌سازی و نیز توسعه حمل و نقل از طرح‌های دور دوم سفر هیئت دولت سیزدهم به استان بیش از ۴۴ درصد کل اعتبارات بوده و این یعنی با یک حساب سرانگشتی می‌توان گفت که این بخش یعنی «راه» سهم ۴۰ هزار میلیارد ریالی را به خود اختصاص داده است.

احداث، بهسازی و توسعه راه همواره جزو دغدغه‌های مسوولان استان بوده است، به طوری که در دولت قبلی بارها به موضوعاتی چون محورهای «زنجان به بیجار»، «سلطانیه به قیدار»، «قیدار به ابهر»، «زنجان به طارم» و نیز توسعه راه‌های روستایی و اصلاح نقاط حادثه‌خیز اشاره و تاکید شده است اما با این وجود نماینده عالی دولت در استان زنجان که به تازگی سکان این مسوولیت را در دست گرفته باید بداند که هنوز برخی از جاده‌های زنجان، بارها جان می‌گیرد.

کمبود اعتبار درد مشترک همه پروژه‌های راهسازی به شمار می‌رود، به طوری که «سیداحمد خلیلی»، سرپرست معاونت فنی و ساخت اداره‌کل راه و شهرسازی استان زنجان اذعان کرده بود که بیش از ۶۰۰ کیلومتر از راه‌های استان زنجان نیاز به ارتقا به راه اصلی و بزرگراهی دارد.

وی تصریح می‌کند: دلیل روند کند پیشرفیت فیزیکی همه این پروژه‌ها نیز مربوط به منابع مالی است و این موضوع می‌تواند به یکی از تبادل‌نظرها در خصوص اولویت‌های استان در نشست هم‌اندیشی ۱۸ آذرماه تبدیل شود.

زنجانی‌ها امیدوار به تحقق خواسته‌های خود از «صادقی»

بی‌تردید بیان همه مسائل و مشکلات استان که همگی در زمره انتظارات مردم این منطقه از نماینده عالی دولت به شمار می‌رود، از مجال این گزارش خارج است اما برگزاری نشست هم‌اندیشی و تبادل‌نظر در خصوص مسائل و اولویت‌های استان، بهانه‌ای بود تا ما نیز به برخی از این اولویت‌ها اشاره کنیم تا شاید وجه مشترکی بین اولویت‌های مردم استان و خروجی جلسه فردا پیدا کرده و مردم این منطقه امیدوار به حل مشکلاتی باشند که از گذشته تا به امروز به آن‌ها به ارث رسیده است.

حال که دو هفته از حضور استاندار جدید در زنجان سپری شده است، مردم استان انتظار دارند بعد از دید و بازدیدهای مسوولان با نماینده جدید دولت در استان و نصب بنرها و ارسال تبریکات متعدد، نوبت برآورده کردن انتظارات آن‌ها باشد. طبیعی است که فصل تودیع و معارفه مدیران‌کل فرا رسیده، اما این موضوع نباید منجر به معطلی تحقق خواسته‌های مردم شود؛ چرا که زنجانی‌ها منتظرند تا ببینند حالا که قصه انتخاب استاندار زنجان به سر رسید، تکلیف انتظارات خود از استاندار جدید به کجا خواهد انجامید.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۷ آذر ۱۴۰۳ / ۰۹:۲۵
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1403091711586
  • خبرنگار : 50159