توصیه وزارت بهداشت درباره استفاده از روغن‌های سالم در مصرف روزانه

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جامعه وزارت بهداشت ضمن تاکید بر کاهش کالری دریافتی از روغن بویژه روغن‌های اشباع، و استفاده از روغن‌های با اسید چرب ترانس پایین، در عین حال گفت: البته حذف روغن نیز به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.

به گزارش ایسنا، دکتر احمد اسماعیل‌زاده در نشست خبری «پویش ملی اطلاع‌رسانی تغذیه سالم» که امروز، چهارشنبه، ۱۴ آذر ماه برگزار شد، اظهار کرد: پویش ملی اطلاع‌رسانی تغذیه سالم با شعار «روغن مناسب، غذای سالم، خانواده» از ۱۷ تا ۳۰ آذر ماه برگزار می‌شود. 

وی با بیان اینکه روغن و اسیدهای چرب از مشکلات حوزه سلامت است، گفت: اگرچه مصرف اسیدهای چرب ترانس کاهش یافته اما با میزان ایده‌آل فاصله دارد. «کانولا»، بهترین روغن برای مصرف است؛ چرا که نسبت برخورداری امگا۳ و امگا۶ مناسبی دارد. اما نباید حرارت زیادی به این روغن داده شود. همچنین بررسی‌ها بیانگر این است که قیمت روغن کانولا با روغن سویا، روغن ذرت و روغن آفتابگردان تفاوت چندانی ندارد. 

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ضمن تاکید بر کاهش کالری دریافتی از روغن و استفاده از روغن‌های با اسید چرب ترانس پایین، درعین حال گفت: البته حذف روغن به هیچ وجه توصیه نمی‌شود؛ چراکه حذف روغن می‌تواند بر سلامت پوست، کبد و مو اثرگذار باشد.

 اسماعیل‌زاده گفت: مصرف کم چربی مناسب است و استفاده زیاد از کربوهیدرات‌های تصفیه شده مانند نان سفید و برنج سفید برای سلامت توصیه نمی‌شود. برخی افراد، کربوهیدرات‌های تصفیه شده را جایگزین چربی می‌کنند. 

وی درباره استفاده از روغن سرخ‌کردنی هم گفت: بهتر است برای سرخ کردن از روغن‌های مخصوص سرخ‌کردنی استفاده کرد؛ چرا که ترکیبات اسیدهای چرب این روغن‌ها با حرارت دیدن، برای بدن مضر نیست. همچنین بهتر است که ماهی در برنامه غذایی روزانه گنجانده شود؛ چرا که ماهی منبع اصلی امگا۳ است.‌

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۴ آذر ۱۴۰۳ / ۱۴:۵۰
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1403091410368
  • خبرنگار : 71664