سلامت مواد غذایی اهمیت بسیار زیادی دارد و نانو فناوری در همه زندگی بشر ورود پیدا کرده است و امروزه نقش بسیار مهمی در صنایع غذایی دارد. این فناوری از تولید و انبارداری تا بستهبندی مواد غذایی و مشخص کردن تاریخ استفاده از مواد غذایی را تغییر داده است.
بر اساس مقاله «اهمیت نانو فناوری در سلامت مواد غذایی»، استفاده از نانوذرات مختلف و مواد آغشته به نانو ذرات باعث بهبود کیفیت و ماندگاری مواد غذایی میشود. این فناوری بهعنوان فناوری نوظهور در تمام موارد زندگی بشر وارد شده و توانسته است در صنایع غذایی نیز کاربردی باشد.
یکی از موارد مهم نانو فناوری در سلامت مواد غذایی رفع آلودگی میکروبی در مراحل مختلف و به ویژه بستهبندی تا مصرف است.
نانو ذرات ضدمیکروبی که در بستهبندی مواد غذایی استفاده میشود شامل نانو ذرات نقره هستند که خواصی نظیر پایداری بالا در برابر حرارت زیاد و فراریت کمی نیز دارند.
عملکرد مهم سیستم بستهبندی، نگهداری و حفاظت از مواد غذایی در مقابل موارد محیطی مانند میکروارگانیستمها و آلودهکنندههای شیمیایی است که میتواند باعث پیشبرد سلامت غذا و همچنین پایداری و ثبات و ماندگاری بیشتر مواد غذایی شود.
به نقل از مقاله «نانو ذرات آلی: روشهای تولید و اهمیت آن در موادغذایی»، امروزه کاربرد فناوری نانو، زندگی انسان را تحت تاثیر قرار داده است. نانو ذرات در موارد بسیاری ازجمله کشاورزی، مهندسی، نساجی و موارد دیگر نقش دارد و صنایع غذایی نیز از صنایعی محسوب میشود که فناوری نانو در آن تاثیر داشته است.
از نانو ذرات آلی مانند کیتوسان بهعنوان افزودنی به مواد غذایی استفاده میشود؛ کیتوسان بهطور طبیعی بهعنوان عامل کاهشدهنده برای نانو ذرات فلزی عمل میکند که میتواند سمیت سلولی را نیز کاهش دهد. کیتوسان در ترکیب با نانو ذرات فلزی، فعالیت ضد باکتری، استحکام مکانیکی عالی و خواص ضدالتهابی نشان میدهد و قابلیت بالقوه زیادی برای شتابدهی به فرایند التیام زخم دارد.
انتهای پیام