اطلس خوراک کرمانشاه تدوین می‌شود

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری و مدیر شهر خلاق خوراک کرمانشاه از در دستور کار قرار گرفتن تدوین اطلس خوراک کرمانشاه خبر داد.

ایمان درخشی در دیدار با صنعتگران کرمانشاهی با موضوع شهر خلاق خوراک، اظهار کرد: شهرهای خلاق در دنیا با تولیت شهرداری‌ها و در زمینه هفت رشته همچون خوراک، موسیقی، صنایع دستی و... فعالیت می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه اولین جرقه شهر خلاق کرمانشاه سال ۱۳۹۷ با موضوع موسیقی زده شد، افزود: با توجه به اینکه شهر سنندج در این موضوع زودتر شروع بکار کرده بود، امکان تهیه پروپزال نبود، لذا به دلیل وجود تنوع خوراک‌ها در کرمانشاه، به سمت شهر خلاق خوراک رفتیم.

رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه با بیان اینکه در همان سال استارت پژوهش و سپس برگزاری پیش رویدادها با موضوع خوراک زده شد، گفت: در نهایت سال ۱۴۰۰ کرمانشاه بعنوان شهر خلاق خوراک به زنجیره شهرهای خلاق یونسکو پیوست.

وی با بیان اینکه در ایران پنج شهر خلاق ثبت شده، تصریح کرد: کرمانشاه و رشت بعنوان شهر خلاق خوراک، اصفهان شهر خلاق صنایع دستی، بندرعباس شهر خلاق بومی محلی و سنندج شهر خلاق موسیقی است.

مدیر شهر خلاق خوراک کرمانشاه با بیان اینکه در تمام دنیا فقط ۵۷ شهر بعنوان شهر خلاق خوراک شناخته می‌شوند، خاطرنشان کرد: ثبت کرمانشاه بعنوان شهر خلاق خوراک تنها ۱۰ درصد ماجراست و ۹۰ درصد باقی‌مانده حفظ آن است که الزامات این حفظ برگزاری رویدادها با در نظر گرفتن خلاقیت است. همچون برگزاری رویداد کودک و صبحانه سالم و یا جشنواره آش‌های فراموش شده و یا نان‌های محلی که برگزاری آن با واکنش خوب و مثبت یونسکو همراه بود.

درخشی در ادامه با بیان اینکه پژوهش مرحله بعدی حفظ برند شهر خلاق است، گفت: اکنون در حال تهیه اطلس خوراک کرمانشاه هستیم و این پژوهش‌ها باید بصورت مداوم ادامه یابد.

وی با تاکید بر اینکه برند شهر خلاق به معرفی بیشتر کرمانشاه و رسیدن به زنجیره اقتصادی کمک می‌کند، گفت: اکنون باید به سمت رسیدن به زنجیره اقتصادی شهر خلاق خوراک حرکت کنیم که برگزاری رویدادهایی همچون جشنواره انار، نخود، انگور، گیلاس و... که بعد از پیوستن کرمانشاه به زنجیره شهرهای خلاق صورت گرفته ضمن پویایی و نشاط در جامعه، به اقتصاد نیز کمک می‌کند، اما این کافی نیست و باید اقدامات بیشتری صورت گیرد.

درخشی با دعوت از واحدهای صنفی، تولیدی و خدماتی جهت حضوری فعال‌تر در این عرصه، خاطرنشان کرد: اکنون در بافت سنتی شهر کرمانشاه چندین اقامتگاه با منوی غذای خوراک کرمانشاهی فعال شده که نشان از توجه و موج اولیه است، اما باید قبول کرد که در بسته بندی سوغات کرمانشاه ضعیف عمل شده که در اینجا حضور واحدهای صنعتی جهت فعالیت احساس می‌شود.

وی با بیان اینکه واحدهای صنفی و صنعتی باید اقدامات موثرتری در این زمینه با توجه به وجود ظرفیت و توانایی‌ها داشته باشند، تاکید کرد: ما نیز بعنوان دبیرخانه شهر خلاق خوراک آماده همکاری و ایجاد این حلقه اتصال هستیم، کما اینکه تاکنون نیز برخی از افراد به دبیرخانه مراجعه و با استفاده از این ظرفیت شهر خلاق به کسب و کار خود رونق داده‌اند.

انتهای پیام 

  • چهارشنبه/ ۷ آذر ۱۴۰۳ / ۰۹:۴۲
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1403090704558
  • خبرنگار : 50184