باورهای اشتباهی که بدن بیماران دیابتی را مقاوم به انسولین می‌کند

کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان مه‌ولات گفت: متأسفانه برخی از بیماران دیابتی به دلیل باورهای اشتباهی که دارند بدنشان را مقاوم به انسولین می‌کنند.

مونا نعمتی‌زاده در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: افرادی که مراجعه می‌کنند به خصوص افراد دیابتی معمولاً یک عادت و باور اشتباه دارند و فکر می‌کنند چون مبتلا به دیابت شده‌اند اصلاً نباید چیزی بخورند یا مدت‌زمان زیادی خودشان را گرسنه نگه دارند تا ناهار و در ادامه تا شب این روند را ادامه می‌دهند.

وی با بیان اینکه این باور کاملاً اشتباهی است که افراد را بیشتر مقاوم به انسولین می‌کند و به جای اینکه دیابت و قند خون بهبود پیدا کند وضعیت بدتر می‌شود، افزود: بیماران دیابتی حتماً باید تعداد میان وعده‌هایی را در طول روز داشته باشند یعنی صبحانه که خورده می‌شود تا ناهار دو میان وعده کم داشته باشند. همچنین بعد از ناهار تا شام دو میان وعده دیگر باید داشته باشند.

کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان مه‌ولات خاطرنشان کرد: هدف اصلی برای بیماران دیابت این است که مقدار قند خون را روی نمودار ثابت نگه داریم هدف این نیست که مدت‌زمانی فرد گرسنه بماند تا نمودار قند خود کاهش یابد و سپس با یک میان وعده بیشتر مانند ناهار میزان قند خون به صورت تصاعدی افزایش یابد.

وی با اشاره به اینکه نخوردن میان وعده شرایط را برای بیماران دیابتی پیچیده‌تر و بدتر می‌کند، تصریح کرد: حتماً در طی روز باید دو تا ۴ میان وعده داشته باشید.

نعمتی‌زاده در پاسخ به این سؤال که در میان وعده‌ها باید غذاهای خاصی مصرف شود، گفت: میان وعده‌ها می‌تواند شامل میوه‌های کوچک، آجیل خشکبار و ... باشد. بدون شک رعایت این موارد برای بیماران دیابتی بسیار مهم است.

وی با اظهار تأسف از اینکه بیش از نیمی از بیماران دیابت از بیماری خود اطلاعی ندارند، بیماری فشارخون و دیابت را با تغییر سبک زندگی قابل پیشگیری و کنترل دانست و اظهار کرد: شهروندان می‌توانند با مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت و پایگاه‌های سلامت در شهر و روستاها تحت غربالگری قرار بگیرند.

کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان مه‌ولات با بیان اینکه دیابت یک بیماری مزمن است که در اثر نارسایی پانکراس در تولید انسولین، یا مقاومت ارگان‌های هدف به انسولین ایجاد می‌شود، پیشگیری را مقدم بر درمان دانست و گفت: مراقبت از سلامتی بر مراقبت از بیماری ارجحیت دارد. برخی مداخلات ساده در شیوه زندگی در پیشگیری یا به تأخیر انداختن دیابت نوع دو تأثیر دارند.

نعمتی‌زاده حفظ کردن وزن در حد مناسب، داشتن تحرک و فعالیت بدنی، لزوم انجام حداقل ۳۰ دقیقه فعالیت منظم با شدت متوسط در اکثر روزهای هفته، داشتن رژیم غذایی مناسب و مصرف ۳ تا ۴ وعده میوه و سبزی‌ها در روز و کاهش مصرف قند و چربی‌های اشباع و پرهیز از استعمال دخانیات را بسیار حائز اهمیت دانست.

تاکنون در این شهرستان بیش از ۲۷۰۰ بیمار دیابتی شناسایی شده‌اند که بیشتر جمعیت دیابتی با بیش از ۱۶۰۰ نفر در روستاها ساکن هستند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۵ آذر ۱۴۰۳ / ۱۰:۵۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403090502909
  • خبرنگار : 30147