تقویت ایمنی بدن در زمستان با تغذیه سالم

پزشک متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، با اشاره به اهمیت تغذیه سالم در فصل سرما برای تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از بیماری‌های شایع این فصل، بر لزوم مصرف مواد غذایی سرشار از ویتامین‌ها و مواد مغذی تأکید کرد.

دکتر سنگ سفیدی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: رعایت یک رژیم غذایی متنوع و غنی از مواد مغذی می‌تواند نقش بسزایی در حفظ سلامت جسمی و روانی در روزهای سرد سال داشته باشد.

وی ویتامین C را از مواد مغذی کلیدی برای تقویت ایمنی در زمستان ذکر و بیان کرد: مصرف مواد غذایی سرشار از ویتامین C به دلیل خاصیت آنتی‌اکسیدانی و تقویت سیستم ایمنی توصیه می‌شود. منابع غنی از این ویتامین شامل مرکبات (پرتقال، نارنگی، لیمو، گریپ‌فروت)، کیوی، انواع توت‌ها، کلم‌ها (کلم بروکلی، کلم قرمز و سفید)، فلفل دلمه‌ای می‌شود.

سنگ سفیدی با بیان اینکه ویتامین A نیز نقش مهمی در حفظ سلامت سلول‌های ایمنی و مقابله با عفونت‌ها دارد، ادامه داد: مواد غذایی مانند جگر، تخم مرغ، هویج، کدو حلوایی، انبه، سبزیجات برگ سبز تیره منابع خوبی از این ویتامین هستند.

وی اضافه کرد: مصرف ماهی‌های چرب مانند سالمون، علاوه بر تأمین پروتئین باکیفیت، به دلیل غنی بودن از اسیدهای چرب امگا-۳، می‌تواند به بهبود سلامت روان و کاهش التهاب در بدن کمک کند.

سنگ سفیدی به اهمیت مصرف ویتامین گروه B هم اشاره و بیان کرد: این ویتامین‌ها که به‌ویژه در پیشگیری از عفونت‌های تنفسی مؤثر هستند، به میزان زیادی در غلات سبوس‌دار و حبوبات یافت می‌شوند.

به گفته این پزشک متخصص، سبزیجات غنی از ترکیبات گوگردی، نظیر شلغم، تربچه و انواع ترب به دلیل دارا بودن ترکیبات گوگردی، خاصیت ضدعفونی‌کننده دارند و به مقابله با سرماخوردگی کمک می‌کنند.

دکتر سنگ سفیدی تأکید کرد: بهتر است از مصرف غذاهای فرآوری‌شده و کنسروی خودداری کرده و به غذاهای خانگی و تازه روی آورید. این رویکرد نه‌تنها سیستم ایمنی را تقویت می‌کند، بلکه موجب بهبود خلق‌وخو و افزایش سطح انرژی در روزهای سرد سال می‌شود.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۳ آذر ۱۴۰۳ / ۰۸:۱۲
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1403090300998
  • خبرنگار : 50046