واکنش کرملین به مجوز آمریکا به کی‌یف برای حمله به خاک روسیه

سخنگوی کرملین گفت مسکو گزارش‌های منتشرشده مبنی بر صدور اجازه حمله اوکراین به خاک روسیه با تسلیحات غربی را بررسی می‌کند و این مجوز در صورت صحت داشتن، دور جدیدی از تنش‌ها را آغاز خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین امروز (دوشنبه) اعلام کرد کرملین گزارش‌های منتشرشده مبنی بر اینکه برخی کشورهای غربی به کی‌یف اجازه داده‌اند تا حملات موشکی دوربرد به خاک روسیه انجام دهد را موردتوجه قرار داده است.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، در روز یکشنبه، روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز به نقل از نمایندگان ناشناس دولت ایالات متحده گزارش داد که «جو بایدن» رئیس‌جمهور ایالات متحده برای اولین بار به اوکراین اجازه داده است تا از موشک‌های دوربرد ساخت آمریکا برای حمله به خاک روسیه استفاده کند. به گفته این منابع، اولین حملات عمیق به خاک روسیه احتمالا با موشک‌های «اتکمز» انجام خواهد شد. روزنامه «فیگارو» نیز ادعا کرد که فرانسه و بریتانیا به اوکراین اجازه داده‌اند از تسلیحات دوربرد ارسالی از این کشورها برای حمله به خاک روسیه استفاده کند.

سخنگوی کرملین در این باره به خبرنگاران گفت: «به گزارش‌های مربوطه درباره اطلاعاتی که شما اشاره کردید و هیچ منبع رسمی برای آن وجود ندارد، توجه کرده‌ایم.»

پسکوف گفت اگر چنین اجازه‌ای صادر شده باشد، به معنای دور جدیدی از تنش‌ها است و «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه موضع مسکو را در مورد چنین تصمیماتی به‌وضوح بیان کرده است.

دیمیتری پسکوف گفت که دولت در حال کناره‌گیری آمریکا به اقدامات خود برای تحریک تنش‌های فزاینده در اوکراین ادامه می‌دهد.

سخنگوی کرملین گفت: «بدیهی است که دولت مستقر در واشنگتن قصد دارد اقداماتی را انجام دهد، در واقع آنها در این مورد صحبت کردند تا همچنان به افزودن نفت به آتش ادامه دهند و به تشدید بیشتر تنش در اطراف این درگیری ادامه دهند. رئیس‌جمهور ولادیمیر پوتین، موضع روسیه را در مورد تصمیمات مربوط به حملات تسلیحاتی دوربرد به خاک این کشور به وضوح بیان کرده است.»

ابتکار اردوغان در جی۲۰

سخنگوی کرملین همچنین گفت که مسکو هیچ اطلاعاتی در مورد ابتکار عمل «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه برای توقف درگیری در اوکراین ندارد.

پیش از این، شبکه خبری بلومبرگ به نقل از منابع گزارش داد که اردوغان قرار است پیشنهادی را برای توقف درگیری اوکراین در امتداد خط مقدم در نشست سران گروه ۲۰ در برزیل در روز دوشنبه ارائه کند.

پسکوف در پاسخ به این سوال که آیا کرملین با ابتکار اردوغان آشنا است یا خیر، گفت: «خیر، در مورد آن صحبتی نشده است و تاکنون ما هم به این گزارش‌ها توجه کرده‌ایم، اما هنوز هیچ اطلاعاتی در این مورد نداریم. ما نمی‌دانیم آنها در مورد چه چیزی صحبت می‌کنند.»

پسکوف تاکید کرد که گزینه توقف درگیری اوکراین در امتداد خط رویارویی نظامی برای روسیه «غیر قابل قبول» است.

رایزنی پوتین-ماکرون

سخنگوی کرملین در بخش دیگری از سخنانش گفت فرانسه هنوز هیچ ابتکاری برای سازماندهی گفت‌وگو بین «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه و «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه انجام نداده است.

ماکرون روز یکشنبه گفت که امکان مذاکره با پوتین را رد نمی‌کند.

پسکوف به خبرنگاران گفت: «نه، هنوز هیچ ابتکاری در این زمینه صورت نگرفته است. زمانی که نیاز به گفت‌وگو و تمایل آن وجود داشته باشد، باید شرایط ایجاد شود.»

محدودیت‌ صادرات اورانیوم به آمریکا

سخنگوی کرملین همچنین گفت، محدودیت صادرات اورانیوم غنی‌شده به آمریکا یک اقدام متقابل است و هیچ بحثی در مورد آسیب رساندن به منافع روسیه وجود ندارد.

روز جمعه، کابینه روسیه اعلام کرد محدودیت‌های موقتی را بر صادرات اورانیوم غنی‌شده به ایالات متحده اعمال کرده است، به استثنای عرضه‌هایی که تحت مجوزهای یکباره از سرویس فدرال کنترل فنی و صادرات هستند.

پسکوف گفت: «دولت روی این موضوع کار کرده و امکان اتخاذ اقدامات تلافی‌جویانه را تحلیل کرده است. در واقع، این باید کاملا با منافع ما مطابقت داشته باشد و باعث آسیب نشود. ما در مورد یک پاسخ متقارن صحبت می‌کنیم. در واقع، ممنوعیتی معرفی شده است، اما در مواردی که به نفع ما باشد، سرویس فدرال برای کنترل فنی صادرات روسیه ممکن است تصمیم بگیرد که آن را از این لیست ممنوعیت حذف کند.»

سخنگوی کرملین گفت: «در اینجا هیچ‌گونه آسیبی به منافع ما وجود ندارد.»

روابط روسیه - آبخازیا

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین امروز دوشنبه همچنین گفت روابط روسیه و آبخازیا اولویت سیاست خارجی روسیه است.

پسکوف در پاسخ به این سوال که آیا اعتراضات جاری در آبخازیا می‌تواند بر روابط دوجانبه تأثیر بگذارد، گفت: «روابط دوجانبه بین روسیه و آبخازیا اولویت بسیار مهم سیاست خارجی ماست.»

این مقام افزود: «روسیه طرفدار عادی‌سازی اوضاع در آبخازیا و باقی ماندن اوضاع در چارچوب قانون اساسی است.»

تقابل بین مقامات و مخالفان در آبخازیا به دلیل توافق بین این منطقه و روسیه در مورد سرمایه‌گذاری آغاز شد که ساخت آپارتمان‌هایی را در آنجا پیش‌بینی می‌کند. حامیان اپوزیسیون معتقدند که اجرای آن منجر به افزایش قیمت مسکن و همچنین خطراتی برای مشاغل کوچک و متوسط ​​در آبخازیا خواهد شد. قرار بود مجلس آبخازیا در ۱۵ نوامبر این سند را تصویب کند، اما به دلیل شروع اعتراضات، بررسی این موضوع به تعویق افتاد. حامیان اپوزیسیون مجموعه‌ای از ساختمان‌های دولتی در سوخومی از جمله اداره ریاست جمهوری را تصرف کردند و خواستار استعفای رئیس منطقه شدند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۸ آبان ۱۴۰۳ / ۱۳:۳۳
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403082820735
  • خبرنگار : 71661