نمایش بالگرد ارتقا یافته Z-۲۰ چین

همزمان با نمایش بالگرد پیشرفته Z-۲۰ ارتش چین تحلیلگران ارزیابی می‌کنند که این بالگردها در پر کردن شکاف‌ها در نیروی دریایی این کشور تاثیر قابل توجهی خواهند داشت.

به گزارش ایسنا، ارتش چین در بزرگ‌ترین نمایشگاه هوایی کشور در شهر ژوهای که روز سه‌شنبه برگزار شد، بالگردهای ارتقا یافته Z-۲۰ خود را به نمایش گذاشت که ظاهری براق و شیک دارند و شبیه نوعی از هلیکوپترهای ایالات متحده، موسوم به UH-۶۰ Black Hawk هستند.

پتانسیل Z-۲۰ در دریا برای پر کردن شکاف‌ها در توانایی نیروی دریایی چین برای محافظت از خود در برابر زیردریایی‌ها مورد توجه وابستگان دفاعی منطقه و محققان امنیتی است که تکامل آن را پس از یک دهه توسعه دنبال می‌کنند.

رسانه‌های دولتی چین اخیراً اولین نسخه تهاجمی مسلحانه این بالگرد را برجسته کردند و ارتش روز سه‌شنبه نوع دریایی مسلح Z-۲۰J را به نمایش گذاشت که گامی کلیدی به سمت یک پلتفرم ضد زیردریایی تمام عیار به شمار می‌آید.

بنابر گزارش رویترز، اگرچه چین به‌عنوان بخشی از نوسازی بلندمدت تجهیزات نظامی خود، کشتی‌های جنگی پیشرفته‌تری را به میدان می‌آورد، تلاش می‌کند تا از آنها، از جمله ناوگان هواپیمابر نوظهور خود در برابر حملات زیردریایی محافظت کند، قابلیتی که در حال حاضر توسط بسیاری از رقبای آن به خوبی تقویت شده است.

گزارش‌های پنتاگون و تحلیل‌گران غربی مدت‌هاست به این اشاره می‌کنند که ضعف در قابلیت‌های ضد زیردریایی نیروی دریایی ارتش آزادی‌بخش خلق (PLAN) می‌تواند به استقرار نیروی دریایی در نقطه‌ای دورتر در یک درگیری آسیب برساند.

آخرین گزارش علنی پنتاگون در مورد نوسازی تجهیزات نظامی چین که در اکتبر ۲۰۲۳ منتشر شد، نشان می‌داد که نسخه دریایی Z-۲۰ در دست توسعه است.

کالین کاه، محقق امنیتی مستقر در سنگاپور گفت که هلیکوپترهای Z-۸ و Z-۹ نیروی دریایی چین به ترتیب بسیار سنگین و بسیار سبک هستند و نوع کشتی‌هایی که می‌توانند از روی آن‌ها پرواز کنند، برد و محموله حسگرها و سلاح‌ها را محدود می‌کند.

آنها همچنین مبتنی بر طرح‌های اروپایی دهه ۱۹۸۰ هستند که قبل از اعمال تحریم‌های فناوری دفاعی علیه پکن به دست آمده بودند.

این تحلیلگر در ادامه گفت که انتظار دارد Z-۲۰ با توجه به توانایی آن برای فرود بر روی کشتی‌های مختلف از ناوها و ناوشکن‌ها گرفته تا ناوهای هواپیمابر به زودی به بالگرد دریایی و ضد زیردریایی استاندارد تبدیل شود.

همچنین نشریه آکادمیک نیروی دریایی تایوان (Navy Professional Journal) در دسامبر ۲۰۲۲ یک مقاله طولانی در مورد توسعه هلیکوپترهای ضد زیردریایی چین منتشر و در آن اشاره کرد که برخی از قابلیت‌های Z-۲۰F از MH-۶۰R ایالات متحده فراتر رفته است.

در این مقاله آمده بود ورود Z-۲۰F به خدمت ارتش، عملاً مسافت عملیاتی نبرد ضد زیردریایی را برای ناوشکن‌ها و ناوها افزایش می‌دهد و برد ناوگان موجود دو برابر خواهد بود.

موسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک مستقر در لندن در آخرین ارزیابی سالانه خود از استقرار تجهیزات نظامی در سطح بین‌المللی اشاره می‌کند که چین تاکنون ۱۵ هلیکوپتر Z-۲۰ را برای کار جستجو و نجات مستقر کرده است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۳ آبان ۱۴۰۳ / ۱۲:۱۰
  • دسته‌بندی: آسیا و اقیانوسیه
  • کد خبر: 1403082317155
  • خبرنگار : 71443