کردستان، با مردمانی خونگرم و باصفا و با آب و هوایی سرد و کوهستانی بیش از ۲۰ نوع آش محلی دارد کە طعم خاص آنها را در جای دیگری نمیتوان چشید و طعم و مزە آنها بە گونەای با روح و روان شما بازی میکند کە در فصلهای سرد سال دلتان بە هیچ غذای فستفود و آمادەای رضا نمیدهد.
در ادامە این گزارش با ایسنا همراە شوید تا سری بە خطە سرسبز و کوهستانی کردستان بزنیم و سفری بە دل سفرەها و غذاهای سنتی این دیار داشتە باشیم.
کافیست یکبار هم کە شدە کولە سفرتان را بردارید و با خانوادە راهی کردستان شوید تا علاوە بر دیدن مناظر زیبای پاییز با انواع غذاها و آشهای محلی ویژە این شهر و دیار آشنا شوید.
کردستان علاوە بر مناظر گردشگری طبیعی بە سبب غذاهای سنتی و درمانی و منحصر بە فردش در کشور از محبوبیت خاصی برخوردار است کە در ادامە بە معرفی چندین آش محلی ویژە استان کردستان میپردازیم.
آش شهلهمین
یکی از قدیمیترین و اصیلترین غذاهای کردستان همین آش "شهلهمین" است که کمتر کسی پیدا میشود این غذای محلی را نشناسد، به شما اطمینان خاطر میدهیم کە تا به حال یک همچین طعم متفاوت و بینظیری را در طول عمر خود تجربه نخواهید کرد.
این آش غلیظ و پرخاصیت در فصلهای سرد سال به ویژه در فصل پاییز و زمستان طرفداران بیشماری دارد و به عنوان یک غذای محلی و سنتی از محبوبیت خاصی در بین مردم کردستان برخوردار است.
در این آش از شلم استفاده شده که طعم ترش و ملسی دارد و در کنار حبوبات، گوشت، قیصی و انواع میوهای خشک طبخ و یکی از مقویترین آشهای کردی این دیار به حساب میآید.
آش سەنگەسیر
یکی از غذاهای ویژە استان کردستان، آش مخصوصی به نام "سهنگهسیر" است کە متاسفانە با گذشت زمان بە باد فراموشی سپردە شدە است و جای آن در سفرە کردستانیها خالی است کە در ترکیب آن از گوشت مرغ و عدس را به همراه پیاز و زردچوبه و فلفل پخته و از طرفی برنج استفادە میشود.
پرپوله
یکی دیگر از آشهای معروف شهر سنندج که از قضا دشمن سرسخت سرماخوردگی و بیماریهای زمستانه است و ریشه در فرهنگ و تاریخ غنی این منطقه دارد، همین پرپوله است.
پرپوله همان عدسی است که در همه شهرها طبخ میشود با این تفاوت که به آن رشته آش و سبزیهای محلی اضافه شده و ترکیبات این غذای سنتی کردی شامل عدس، پیاز، رشته آشی و ادویههای معطر است.
دانهکولانه
نمیشود اهل کردستان بود و این غذا را نشناخت، این یک آش داغ و گرم مختص روزهای سرد پاییز است که با گندم، نخود، عدس، لوبیا قرمز، پیاز، قلم گوسفندی تهیه میشود و بسیار هم خوشمزه است و به آن آش دندانی هم گفته میشود.
انتهای پیام