به گزارش ایسنا، روزنامه آمریکایی مینویسد ایالات متحده میلیاردها دلار مهمات را در اختیار متحدان کلیدی خود شامل اوکراین و رژیم صهیونیستی قرار داده است، در حالی که هر ۲ دخیل در جنگهایی فرسایشی هستند که نشانی از فروکش کردن در آنها دیده نمیشود. هر ۲ این جنگها به همراه عملیاتهایی که نیروی دریایی آمریکا در دریای سرخ علیه نیروهای مسلح یمن به راه انداخته، ارتش آمریکا را به صرف حجم عظیمی از قدرت آتشی که معمولا برای جنگهای تمامعیار لازم میشوند، وادار کرده است.
«بردلی مارتین» یک افسر ارشد بازنشسته نیروی دریایی آمریکا به «بیزنس اینسایدر» تصریح کرد: «ما موشکها و سامانههای دیگری که برای مدیریت یک جنگ سطح بالا لازم میشوند، در حجمی بسیار بیشتر از آنچه که برنامهریزی کرده بودیم، عرضه کردیم. ما هماکنون توان گسترش سریع پایگاه صنعتی خود را از دست دادهایم. بنابراین این بسیار مهم است که ما سریعا شروع به رسیدگی به این مسائل کنیم.»
به نوشته این روزنامه آمریکایی، دولت «جو بایدن» رئیسجمهور در حال کنارهگیری آمریکا از ابتدای جنگ اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ تاکنون بالغ بر ۶۰ میلیارد دلار کمک امنیتی را به اوکراین ارائه داده است.
اطلاعات علنی که پنتاگون در دسترس گذاشته، نشان میدهند که کمکهای کشنده واشنگتن به کییف شامل دهها هزار راکت و موشک، صدها هزار مهمات خمپاره و میلیونها مهمات توپ و گلوله میشوند و یکی از بیشترین تقاضاهای ارتش اوکراین مربوط به مهمات ۱۵۵ میلیمتری توپ است و ذخایر این مهمات در ارتش آمریکا در نتیجه حجم عظیم کمکها به اوکراین شدیدا تحلیل رفته است.
کمکهای نظامی آمریکا به اوکراین علاوه بر مهمات شامل حجم چشمگیری از خودروهای زرهی، سامانههای پدافند هوایی، پهپادها، تسلیحات ضدتانک، سلاحهای کوچک و اقلام دیگر میشوند.
به نوشته بیزنس اینسایدر، دولت جو بایدن شفافیت خیلی کمتری را از بابت کمکهای امنیتی که برای رژیم صهیونیستی فرستاده است، به خرج داده اما یک نهاد تحقیقاتی واقع در «دانشگاه براون» ایالات متحده موسوم به «پروژه هزینههای جنگ» ماه گذشته میلادی دریافت که حجم کمکهای نظامی و امنیتی ایالات متحده به این رژیم از زمان شروع جنگ غزه بعد از عملیات فلسطینی «طوفان الاقصی» در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون، به دستکم ۱۸ میلیارد دلار میرسد.
این نشریه آمریکایی نوشته است، تسلیحات تحویل داده شده از آن زمان تاکنون شامل حجم فزایندهای از مهمات، شامل هزاران موشک ضد تانک، دهها هزار مهمات توپ و دهها هزار بمب میشوند. این در حالی است که ارتش آمریکا در سال گذشته فعالانه دست به عملیاتهایی علیه نیروهای مسلح یمن زده است که در دریای سرخ و خلیج عدن در همبستگی با طوفان الاقصی و ملت فلسطین، کشتیهای مرتبط با رژیم صهیونیستی را با موشک و پهپاد هدف میگیرند.
یمن در حمایت از غزه با آغاز حملات خود در ۳۱ اکتبر ۲۰۲۳ و انجام دهها عملیات پس از آن، تلاشهای آمریکا و انگلیس را برای شکستن محاصره تحمیل شده بر رژیم صهیونیستی در سراسر دریای سرخ ناکام گذاشته است. صنعا در ادامه حملاتش و در پی حماقت ائتلاف آمریکایی با انجام حملات به مناطق مختلف یمن، اهداف خود را گسترش داد که حالا کشتیهای آمریکایی و انگلیسی را نیز شامل شود. کارشناسان در این باره معتقدند که عملیات بیسابقه ارتش یمن علاوه بر اینکه مانع از تلاشهای آمریکا و انگلیس برای شکستن محاصره دریایی رژیم صهیونیستی شد، توان نظامی را نشان داد که واشنگتن از آن بیاطلاع بود و در واقع معادلات آن را به هم ریخت.
روزنامه بیزنس اینسایدر در ادامه گزارش خود از صرف حجم بالایی از مهمات از سوی هواپیماها و کشتیهای آمریکایی مستقر در حوزه مدیترانه و دریای سرخ برای حملات تجاوزکارانه علیه ارتش یمن شامل موشکهای مخصوص حمله به اهداف زمینی، موشکهای سطح به هوا، هوا به هوا و هوا به زمین خبر داد.
همچنین نیروی دریایی آمریکا حجم عظیمی از تسلیحات را نیز در راستای کمک به رژیم صهیونیستی برای مقابله با عملیاتهای وعده صادق ۱ و وعده صادق ۲ ایران در ماههای آوریل و اکتبر علیه این رژیم صرف کرده که طبق گزارش قبلی همین رسانه، هزینهای حدودا ۲ میلیارد دلاری را به لحاظ صرف مهمات روی دست آمریکا گذاشته است.
مجموع برآوردهای بیزنس اینسایدر نشان میدهد، ارزش مجموع کمکهای نظامی و تسلیحات صرف شده از سوی آمریکا برای پشتیبانی از متحدانش در جنگها در اوکراین و غربآسیا به حدود ۸۰ میلیارد دلار رسیده است، در حالی که هماکنون نشانی از آهستهتر شدن این جنگها در آینده نزدیک دیده نمیشود.
مقامهای ارشد سابق ارتش آمریکا که به نمایندگی از چند انستیتوی تحقیقاتی در برنامهریزی رزمایشهای نظامی مشارکت کردهاند، میگویند کمکهایی که ایالات متحده در اختیار اوکراین و رژیم صهیونیستی قرار داده باعث شده که واشنگتن در صورت وقوع جنگی بزرگ با ابرقدرتهایی نظیر چین، با چشمانداز صرف هزینههایی نجومی از جمله برای مهمات مواجه شود.
«مارک کانسیان» یک کارشناس نظامی و سرهنگ بازنشسته یگان تفنگداران دریای ارتش آمریکا به بیزنس اینسایدر گفت: «ما هماکنون برای شرکت در یک جنگ احتمالی بزرگ، نیاز به تولید سریع مهمات داریم و این جای تعجب ندارد.»
کانسیان که مشاور ارشد مرکز مطالعات بینالمللی و راهبردی ایالات متحده است، بیان کرد: «ما هرگز واقعا تصور نمیکردیم که در چنین موقعیتی قرار بگیریم. این رویدادها هماکنون باعث تقاضاهای عظیم نظامی شدهاند، در حالی که ما به یک استراتژی مدون برای این احتمال که وارد یک جنگ ابرقدرتی برای مدت زمانی طولانی شویم، نیاز داریم.»
در همین حال بردلی مارتین، افسر ارشد سابق نیروی دریایی آمریکا میگوید واشنگتن هم نیاز مبرم به جبران انبارهای خالیشده از مهماتی دارد که در اختیار متحدانش گذاشته یا در راستای کمک به آنها شلیک کرده، و هم نیاز مبرم به بالا بردن ظرفیت تولید مهمات جدید از سوی صنایع نظامی خود دارد.
این روزنامه آمریکایی تصریح کرد که مقامها و تحلیلگران نظامی آمریکا نگرانی ویژهای نسبت به افت ذخایر موشکهای رهگیر سامانههای پدافند هوایی به دلیل استفاده زیاد از آنها در عملیاتها در غربآسیا داشته و تاکید میکنند ارتش آمریکا در صورت درگیر شدن در جنگهای دیگری در آینده نیاز محوری به موشکهای رهگیر که تولیدشان هزینه بالایی داشته و به همین دلیل افت پیدا کرده، خواهد داشت.
انتهای پیام