به گزارش ایسنا، دادههای سازمان مللمتحد در روز جمعه (۸ نوامبر) نشان داد که قیمت جهانی موادغذایی در ماه اکتبر به بالاترین حد در ۱۸ ماه گذشته رسید، زیرا روغنهای گیاهی منجر به افزایش بیشتر موادغذایی شد.
شاخص قیمتی سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در ماه گذشته به ۱۲۷.۴ واحد افزایش یافت که ۲ درصد از ۱۲۴.۹ واحد در سپتامبر افزایش یافت. دادهها نشان میدهد که این شاخص نسبت به سال گذشته ۵.۵ درصد افزایش یافته و بالاترین میزان خود را از آوریل ۲۰۲۳ نشان میدهد، اگرچه ۲۰.۵ درصد کمتر از رکورد مارس ۲۰۲۲ است که پس از حمله روسیه به اوکراین به آن رسیده است.
فائو اعلام کرد که قیمتهای همه گروهها به غیر از گوشت افزایش یافت و روغنهای گیاهی بیش از ۷ درصد نسبت به ماه قبل جهش کردند که ناشی از نگرانیها در مورد تولید روغن پالم بود. شاخص کل رشد را از سپتامبر افزایش داد، زمانی که به دلیل افزایش قیمت شکر به بالاترین حد خود از جولای ۲۰۲۳ رسیده بود.
فائو عنوان کرد که نگرانیهای مداوم در مورد چشمانداز تولید ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۵ در برزیل از افزایش محدود قیمت شکر در اکتبر حمایت میکند، زمانی که قیمت شکر ۲.۶ درصد افزایش یافت. قیمت غلات نسبت به سپتامبر ۰.۸ درصد افزایش یافت.
فائو افزود، گندم با توجه به نگرانیها در مورد شرایط کاشت در نیمکره شمالی و با توجه به کف قیمت غیررسمی صادرات روسیه افزایش یافت، در حالی که ذرت نیز بالاتر بود. این آژانس گفت که قیمت لبنیات با توجه به قیمت پنیر و کره که هر دو با تقاضای قوی و عرضه محدود مواجه بودند، تقریباً ۲ درصد افزایش یافت. قیمت کل گوشت ۰.۳ درصد کاهش یافت.
رویترز گزارش کرد که فائو در گزارش جداگانهای از غلات، پیشبینی خود را برای تولید جهانی غلات در سال ۲۰۲۴ به ۲.۸۴۸ میلیارد تن کاهش داد که از ۲.۸۵۳ میلیارد تن پیشبینی شده بود. این تجدید نظر باعث کاهش ۰.۴ درصدی تولید نسبت به سال قبل شد.
انتهای پیام