لیلا شورورزی در گفت و گو با ایسنا نقش تغذیه در جلوگیری از پوکی استخوان را بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: عوامل مؤثری در پوکی استخوان نقش دارند که وراثت، نژاد، جنس، فعالیت بدنی ناکافی، استعمال دخانیات و به خصوص تغذیه نامناسب از مهمترین آنها هستند.
وی با اشاره به اینکه هر فرد بالای ۵۰ سال باید روزانه ۱۳۰۰ میلیگرم کلسیم و کمتر از این سن باید ۱۰۰۰ میلیگرم کلسیم در برنامه غذایی خود داشته باشد، افزود: مصرف دو تا سه واحد از گروه شیر و لبنیات که شامل شیر، پنیر، کشک و دوغ است میتواند نیاز بدن را تأمین کند.
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با بیان اینکه یک لیوان شیر که حدود ۲۵۰ سیسی است یک چهارم نیاز روزانه بدن به کلسیم را تأمین میکند، افزود: ۱۰۰ گرم پنیر معادل سه قوطی کبریت حدود ۵۰۰ میلیگرم و هر سیسی ماست هم حدود ۱۵۰ میلیگرم کلسیم دارد.
وی خاطرنشان کرد: اگر روزانه یک لیوان شیر، ۴۵ تا ۵۰ گرم پنیر و یک لیوان ماست مصرف کنیم نیاز روزانه استخوانها به کلسیم تأمین میشود.
وی افزود: با توجه به اینکه پس از سن ۳۰ سالگی با کاهش توده استخوانی و کاهش تراکم استخوانی در بدن روبرو هستیم باید در دریافت کلسیم روزانه افزایش داشته باشیم.
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور اظهار کرد: علاوه بر مواد غذایی که گفته شد یکسری مغزها هم کلسیم دارند اما چون کلسیمشان جذب ناکافی دارد برای همین آنها را به عنوان منبع کلسیم روزانه نباید در نظر بگیریم.
وی در ادامه گفت: فعالیت بدنی هم نقش بسیار مهمی دارد به طوری که اگر کلسیم به اندازه کافی استفاده کنیم اما فعالیت بدنی نداشته باشیم آن کلسیم جذب استخوان نمیشود و در نهایت بازهم تراکم استخوانی مناسبی نخواهیم داشت.
شورورزی همچنین با تأکید بر اینکه نقش ویتامین دی را نباید نادیده گرفت، گفت: ویتامین دی به عنوان شاه کلیدی در بدن است که میتواند درب را برای ورود کلسیم به استخوانها باز کند، پس باید دریافت ویتامین دی را هم مد نظر داشته باشیم.
وی گفت: چون منابع غذایی ویتامین دی محدود است، مکمل در مراکز جامع خدمات سلامت به صورت رایگان عرضه میشود.
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با اشاره به اینکه اگر هر فردی در ماه یک پرل ۵۰ هزار واحدی ویتامین دی مصرف کند نیاز ماهانه به این ویتامین هم تأمین میشود، گفت: استخوانهای سالم برای زندگی فعال بسیار حائز اهمیت است.
وی با بیان اینکه پوکی استخوان، یک بیماری بدون علامت است، شایعترین شکستگی ناشی از پوکی استخوان را مربوط به ستون فقرات دانست و تصریح کرد: پوکی استخوان در زنان به دلیل کم بودن توده استخوانی و پدیده یائسگی شایعتر است.
شورورزی با اشاره به اینکه از هر سه زن یک نفر و از هر ۵ مرد یک نفر به دلیل پوکی استخوان مبتلا به شکستگی میشوند، اظهار کرد: دقیقترین روش تشخیص پوکی استخوان، سنجش تراکم استخوانها است.
انتهای پیام