درمان‌های گیاهی برای کاهش علائم مسمومیت غذایی از دیدگاه طب ایرانی

طبق گفته متخصص داروسازی سنتی دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، در هنگام مواجهه با مسمومیت غذایی بهتر است از مصرف غذاهای جامد و دیرهضم مانند انواع لازانیا، کله پاچه، تخم مرغ، فست فودها و غذاهای حاوی قارچ حداقل به مدت ۲۴ ساعت خودداری کنید.

دکتر زرین سرحدی نژاد امروز ۱۵ آبان ماه در این رابطه افزود: این کار سبب می‌شود تا با کاهش فشار بر سیستم گوارشی، به بهبودی زودتر کمک ‌کند.

به اعتقاد وی، اگر خاکشیر را در آب به مدت پنج دقیقه جوشانده و به آن کمی گلاب اضافه کنید و میل نمایید، می‌تواند در درمان مسمومیت غذایی موثر باشد.

این متخصص داروساز سنتی برای جبران مایعات از دست رفته بدن هم توصیه کرد: مصرف غذاهای نرم و ساده مانند سوپ و برنج، مصرف آب و نوشیدنی‌های سبک بدون شکر، میوه‌های مناسب نظیر سیب هم به صورت آب سیب یا رب سیب و موز به دلیل دارا بودن املاح مناسب مانند پتاسیم منجر به جبران مایعات از دست رفته بدن می‌شود و نقش کلیدی در بازیابی بدن دارند.

بنا به گفته وی، استفاده از دمنوش‌های گیاهی نیز می‌تواند به کاهش التهاب و تسکین علائم کمک شایانی کند.

 سرحدی‌نژاد برای کنترل حالت تهوع و استفراغ هم توصیه کرد: دمنوش «زنجبیل» ضد تهوع است و برای کنترل حالت تهوع و استفراغ مفید است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان درباره گیاه شیرین بیان هم گفت: استفاده از جوشانده شیرین‌بیان به دلیل دارا بودن خاصیت ضدالتهابی و ضد اسپاسم خود، به کاهش حالت تهوع و سوءهاضمه کمک می‌کند.

این متخصص داروساز سنتی برای پاکسازی عفونت‌های گوارشی هم عنوان کرد: گیاه گَون نیز با خواص ضد میکروبی خود، در پاکسازی عفونت‌های گوارشی نقش مهمی ایفا می‌کند.

وی از دیگر راهکارهای طب ایرانی برای درمان تهوع و استفراغ را اینگونه بیان کرد و گفت: استفاده از جوشانده هل خصوصاً با پوست، همراه با کمی گلاب نیز از داروهایی است که برای درمان تهوع و استفراغ مفید است.

طبق نظر سرحدی‌نژاد، مصرف گشنیز بو داده آسیاب شده که در آب گرم به مدت ۳۰ دقیقه خیسانده شده باشد، برای درمان تهوع و استفراغ و همچنین رفع اسهال کمک زیادی می‌کند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۵ آبان ۱۴۰۳ / ۱۰:۳۵
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1403081510986
  • خبرنگار : 50189