مریم دهقانیان در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: برای رسیدن به هر هدف، باید همواره رفتار خود را در مقابل خواستههای خود قرار داده و مانند ترازو به بررسی این مسئله بپردازند که آیا، رفتار من با خواسته واقعی من منطبق هست یا نه که شاهکلید رسیدن به کیفیت زندگی است.
وی افزود: رشد شخصی و یادگیری نیازمند آگاهی است و باید کیفیت زندگی را منطبق با عوامل ۱۶ گانه مایکل فریش قرار داد که به عنوان عوامل بهبود کیفیت زندگی نام میبرد که از جمله آنها عزت نفس، احساس رضایت و اعتماد به نفس است.
این مشاور خانواده تصریح کرد: وقتی ذهنیت مشخصی از هدف خود نداریم دچار تعارض میشویم و با نوسان خلقی متفاوت، رفتاری نامشخص داریم. بسیاری از آدمها تحت کنترل ما نیستند پس نمیتوانیم آنها را کنترل کنیم.
دهقانیان تأکید کرد: عوامل بسیاری بر زندگی مؤثر است، اما بیرون از کنترل ما هستند بنابراین باید آنچه را که قادر به تغییر آن نیستیم، بپذیریم هرچند که راحت نیست و در این شرایط باید یک نفر به ما کمک کند.
وی افزود: احساس رضایت از زندگی، یک عامل درونی است و میزان رضایت را باید در خودمان پیدا کنیم. بسیاری از مشکلاتی که در زندگی آدمها دیده میشود به خاطر درماندگیهای زندگی آنهاست که با خود حمل میکنند.
این مشاور خانواده تصریح کرد: یک کولهپشتی از تجربههای گذشته خود داریم، هنگام موفقیتها به خود افتخار میکنیم و برای تلخیها، ناراحتی و آزارهای قدیمی ناراحتیم. حال ما با مثبتهای زندگی خوب و با اتفاقهای منفی بد میشود.
دهقانیان اظهار کرد: برای حال خوب و بهبود کیفیت زندگی، باید دغدغههای خود را به صورت خواسته و سؤال از خود بپرسیم. وقتی ابعاد زندگی خود را نمیدانیم، کیفیت زندگی ما پایین است. دغدغهها و اولویتهای خود را نمیشناسیم که منجر به اضطراب و ناآرامی میشود.
وی تأکید کرد: کیفیت زندگی بهصورت نوسانی است و زندگی هیچکس همواره صعودی نیست. نباید انتظار داشته باشیم که همیشه حالمان خوب باشد. هنگام مشکلات و غم باید به خود فرصت بدهیم.
این مشاور خانواده گفت: قوی بودن به معنای این نیست که مشکلات خود را پنهان کنیم و حل و فصل نکنیم. کمک گرفتن از آدمها هنگام مشکل یک راهکار برای رسیدن به حال خوب است.
دهقانیان افزود: گوش دادن، بهترین کمک به یک آدم ناآرام است تا آنچه در درون دارد برونریزی کند بدون آنکه قضاوت یا نصیحت شود. خیلی از آدمها بلد نیستند به حرف طرف مقابل خود گوش کنند و در میان صحبتهای یک نفر راهکار میدهند و نصیحت میکنند و باعث آزار گوینده میشوند.
این مشاور خانواده اظهار کرد: سیستم بدن برای پذیرش ناکامیها محدود است و بستگی به عوامل متعددی دارد که اگر ناکامیها بیش از اندازه شد به بیماریهای جسمی منجر میشود.
وی تأکید کرد: مهمترین سؤالی که میتواند حال ما را خوب کند، سؤالهایی مثل «من کدام بخش زندگی را باید بهتر کنم»، «نقش من در این فرآیند چیست»، «رفتار من به کدام خواسته من مربوط است» و«برای بهبود زندگی چه کار باید بکنم» است.
دهقانیان تصریح کرد: با آدمهای امن اطراف خود صحبت کنید. آدمهایی که همواره دردمند هستند، کیفیت زندگی پایینی دارند. خواب، ورزش، تغذیه و سلامت جسم مهمترین عوامل بهبود کیفیت زندگی است و این فاکتورها در اختیار ماست.
انتهای پیام