غلامحسین مظفری امروز، ۱۲ آبانماه، در مراسم افتتاحیه سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳ که در محل روستای صیدآباد مشهد برگزار شد، اظهار کرد: اتفاق و رخداد بزرگی رخ داده است. استانداردهای جهانی سازمان جهانی غذا، هر ۱۰ سال یکبار کشورها را برای سرشماری جهت برنامهریزی بهتر، ملزم کرده است. خوشبختانه در کشور ما این ششمین سرشماری و پنجمین آن بعد از انقلاب اسلامی است که نشاندهنده اهمیت موضوع است. در هر حوزه و جامعه اگر قرار است خوب برنامهریزی کنیم، نیازمند اطلاعات دقیق هستیم.
وی افزود: امنیت غذایی کشور جزو اصلیترین موضوعات و ایران یکی از محورهای اصلی فعالیت کشاورزی است. در استان این موضوع اهمیت بیشتری دارد. سهم کشاورزی از حوزه تولید ناخالص داخلی کشور ۸.۲ درصد و در خراسان رضوی ۱۱.۱ درصد است.
استاندار خراسان رضوی گفت: خراسان رضوی از متوسط کشور ۳ درصد بیشتر سهم کشاورزی در حوزه تولید ناخالص داخلی دارد، بنابراین باید در هدفگذاری انجام شده دقت و مراقبت خاص انجام شود و نظارت بر اجرای برنامه داشته باشیم. در جمعیت روستایی، خراسان رضوی رتبه اول را دارد و در حوزه کشاورزی تولیدات زیادی داریم. محور اصلی فعالیت مردم در شهرستانهای غرب و جنوب غرب استان اغلب کشاورزی است.
مظفری تصریح کرد: از حوزه جهاد کشاورزی تقاضا داریم که زنجیره ارزش و ایجاد ارزش افزوده را مورد توجه جدی قرار دهند. ما بحث اقلیم خشک و نیمهخشک را داریم؛ آب به عنوان سرمایهای بسیار ارزشمند در اختیار ما است و میزان تولید باید به بالاترین ارزش برسد. در همه شهرستانها آمار نشاندهنده این است که تولیدات خوبی داریم اما محصولات صادراتی باید بیشتر شود و در حوزه صادرات باید صحبت بیشتری داشته باشیم.
وی بیان کرد: اسم ما جزو کشورهای صادرکننده زعفران نیست، در تولید پسته یک شهرستان به ظاهر کوچک به نام خوشاب ۱۲ هزار هکتار پسته دارد. در این شهرستان اتفاقات خوبی افتاده و نزدیک به ۵۰ میلیون دلار صادرات پسته دارد که برای شهرستان ۴۰ هزارنفری رقم خوبی است.
استاندار خراسان رضوی عنوان کرد: در یک روستا در شهرستان غربی داورزن ۱۱۸۰ تن تولید فلفل خشک داریم. تمام فلفل به پاکستان و هند صادر میشود، اما خروجی آن در داورزن دیده نمیشود.
مظفری خاطرنشان کرد: در حاشیه جاده باید مرکز بزرگ ادویهجات وغرفه وجود داشته باشد تا تاجر پاکستانی و هندی از اینجا خرید کند. اینجا پایگاه قوی و قدرتمند برای تولید ادویهجات باشد. روستایی پایه تولید چرم و سراجی دارد و تامینکننده محصولات برخی پاساژهای بزرگ تهران است.
وی تصریح کرد: در جلسه ستاد حاشیهنشینی شهر مشهد به این نتیجه رسیدیم که اگر قرار است مسائل این شهر حل و حاشیه شهر مدیریت شود، باید به روستاهای دوردست برسیم تا مهاجرت معکوس شود. ظرفیت ما در کشور و استان در حوزه کشاورزی بسیار بالا بوده و سرشماری فرصت خوبی است تا تصمیمات بر مبنای آمار و داده دقیق باشد. امروز حکمرانی داده و آمار وجود داشته و اگر اطلاعات و داده دقیق داشته باشیم؛ حتما امکان توسعه وجود دارد.
فعالیت ۳۱ آمارگیر جهت سرشماری عمومی کشاورزی در مشهد
همچنین محسن داوری، فرماندار مشهد در بخشی از این مراسم اظهار کرد: شهرستان مشهد در تمام دنیا شناخته شده است، اما از برخی ظرفیتها غافل هستیم. به دلیل حضور امام رضا (ع) مشهد را شهر معنوی و برخوردار میدانیم اما در کنار این مضجع شریف رویداد بزرگی نیز در شهر است.
وی افزود: شهرستان مشهد در بسیاری حوزهها رتبه اول را دارد، در خرید گندم در استان رتبه اول متعلق به مشهد بوده و ۴۰ درصد بهرهبرداری در شهر مشهد انجام میشود. ۲۰ درصد کلزای تولیدی در استان در مشهد وجود داشته و در چغندر قند رتبه سوم و در اغلب محصولات رتبه اول را داریم. منابع ما محدود بوده اما کم نیست، ایراد از این است که آمار و اطلاعات خوبی نداریم. اگر اطلاعات دقیقی داشته باشیم، میتوان گامهای بزرگی برداشت.
فرماندار مشهد گفت: در این سرشماری برنامه بر این است که دقیقتر از سالهای گذشته سرشماری انجام دهیم، ۱۰ تیم و ۳۱ نفر آمارگیر در شهرستان مشهد حضور دارند و امیدواریم با هماهنگی انجام شده در رضویه، مرکزی و احمدآباد، بتوانیم بهترین سرشماری را داشته باشیم.
انتهای پیام