پارلمان رژیم صهیونیستی (کنست) اخیرا با اجماع نظر لایحه ممنوعیت فعالیت آژانس کار و امدادرسانی آوارگان فلسطینی (آنروا) در اراضی تحت اشغال این رژیم را تصویب کرد. در همین ارتباط بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم اظهار کرد که باید کارمندان آنروا که در فعالیتهای « تروریستی» علیه اسرائیل دست دارند، مجازات شوند.
وزارت خارجه آمریکا نیز نسبت به این اقدام رژیم صهیونیستی ابراز نگرانی کرده و اعلام کرد که ما به اسرائیل گفتیم نسبت به تصویب این قانون نگرانی داریم،کمکهای بشردوستانه به ساکنان جبالیا در شمال نوار غزه نمیرسد و ما این مساله را نمیپذیریم.
همچنین امدادگران در غرب آسیا هشدار دادند که اقدام اسرائیل نقض آشکار قوانین جنگ در جریان تشدید ناآرامیها در منطقه و تداوم جنایات رژیم صهیونیستی بوده و «عواقب خطرناکی» به دنبال خواهد داشت.
«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد نیز با تاکید بر اینکه هیچ جایگزینی برای آنروا وجود ندارد، گفت: «اجرای این قوانین برای حل مناقشه اسرائیل و فلسطین و برای صلح و امنیت در کل منطقه مضر است. همانطور که قبلا گفتم، آنروا ضروری است.»
گوترش گفت: «قانون اسرائیل علیه آنروا میتواند عواقب مخربی برای آوارگان فلسطینی داشته باشد. این قانون غیر قابل قبول است و هیچ جایگزینی برای این آژانس وجود ندارد و ضروری است. قوانین اسرائیل علیه آنروا برای حل مناقشه اسرائیل و فلسطین مضر است. قوانین اسرائیل علیه آنروا برای صلح و امنیت در کل منطقه هم مضر است.»
دیگر سازمان ملل وجود ندارد
«عماد آبشناس» کارشناس مسائل بینالملل در گفتوگو با ایسنا در تحلیل خود از اقدام رژیم صهیونیستی مبنی بر عدم فعالیت سازمان آنروا در سرزمینهای اشغالی گفت: واقعیت این است عبارت دیگری نمیتوانم پیدا کنم که اگر سازمان ملل با این اقدام رژیم صهیونیستی مقابله نکند، باید سرش را بگذارد زمین بمیرد. دیگر سازمان مللی وجود ندارد. اسرائیل سازمانی که وابسته به سازمان ملل است را تروریستی اعلام میکند، به حافظان صلح سازمان ملل در جنوب لبنان حمله کرده و دستور خروج از آن منطقه را میدهد.
وی تصریح کرد: این در حالی است که تصمیمگیری در مورد آنروا به عهده شورای امنیت سازمان ملل است اما کار به جایی رسیده که اسرائیل خود را بالاتر از شورای امنیت میداند و کشورهای غربی هم به نوعی چتر سیاسی را برای اسرائیل تامین میکنند تا بتواند این کارها را انجام دهد.
این عضو کمیسیون سیاسی دفتر جمعیت دفاع از ملت فلسطین همچنین بیان کرد: معتقدم دیگر واکنش فایدهای ندارد اگر این تصمیمات ادامه داشته باشد باید مجازات شود تا به طور کامل این مساله را بفهمد که به قوانین سازمان ملل پایبند باشد، اگر هر کشوری دیگری دست به چنین اقدامی میزد شورای امنیت یا عضویت آن کشور در سازمان ملل را لغو و یا تعلیق میکرد و همچنین آن کشور را مورد تحریم سیاسی یا تسلیحاتی قرار داده و در ذیل ماده ۷ منشور ملل متحد قرار میداد.
آبشناس افزود: اینها بخشی از اقداماتی است که شورای امنیت باید انجام دهد اما فعلا میبینیم که سازمان ملل و شورای امنیت تنها تماشاگر هستند و اگر اقدام اسرائیل بی پاسخ بماند قطعا پس از این سایر کشورها نیز نسبت به تشکلهای دیگر زیر مجموعه سازمان ملل اقدامات مشابهی را انجام میدهند.
وی ادامه داد: فعالیت سازمان آنروا کمک به مردم فلسطین است کاری غیر از این ندارد، این سازمان زیر نظر سازمان ملل است در حالی که کشورها به این مساله واقف هستند و حتی برخی از تشکلها مانند سازمان بینالمللی انرژی هستهای و یا برخی دیگر فعالیت جاسوسی هم دارند اما هنوز هیچ کشوری آنها را تشکیلات تروریستی و جاسوسی معرفی نمیکند.
اسرائیل میخواهد تمام راههای کمک به آوارگان فلسطینی را ببندد
این کارشناس مسائل بینالملل با اشاره به شکستهای اسرائیل بر اثر ضرباتی که از جبهه مقاومت دریافت میکند، گفت: اکنون مساله برای اسرائیل این است که میخواهد تمام راههای کمک به آوارگان فلسطینی را ببندد، اقدامات رژیم صهیونیستی جنایت جنگی به حساب میآید، غزه و فلسطین را محاصره کرده، آب، غذا، دارو و کمکهای انسانی را قطع کرده تنها کمک برای مردم فلسطین سازمان آنروا بود که رژیم صهیونیستی آن را تروریستی اعلام کرده یعنی با این اقدام به سربازان خود مجوز میدهد تا نمایندههای آنروا را مورد هدف قرار داده و ترور کنند.
آبشناس در پایان خاطرنشان کرد: در واقع رژیم صهیونیستی تلاش میکند تا تمام راههای کمکهای مردمی به فلسطین را ببندد و نمیخواهد یک سازمان زیر مجموعه سازمان ملل جنایت صهیونیستها را مستندسازی کند.
انتهای پیام