به گزارش ایسنا، این راهپیمایی اعتراضی در مقابل پارلمان گرجستان در مرکز پایتخت توسط اپوزیسیون حامی غرب برگزار شد که شکست در انتخابات را نپذیرفته و حزب حاکم «رویای گرجستانی» را به تقلب در این رای گیری متهم کرده است.
به نوشته روزنامه گاردین، سالومه زورابیشویلی، رئیس جمهور حامی غرب گرجستان روز یکشنبه گفته بود که نتایج رسمی این انتخابات را نمیپذیرد و مدعی شد که کشورش قربانی «عملیات ویژه روسیه» شده که هدفش کشاندن گرجستان به مدار مسکو و منحرف کردن طرحهای تفلیس در پیوستن به اتحادیه اروپاست.
وی در جمع هوادارانش که پرچمهای گرجستان و اتحادیه اروپا را تکان میدادند، گفت: «آنها آرای شما را دزدیدند و تلاش کردند تا آینده شما را هم به سرقت ببرند. اما کسی حق انجام چنین کاری را ندارد و شما نباید از آنها پیروی کنید.»
او به رویترز گفت که معتقد است «روش مورد استفاده و حمایت احتمالی سرویسهای امنیتی فدرال روسیه در این انتخابات وجود دارد.»
روسیه اما ادعای دخالت در انتخابات گرجستان را رد کرده است.
در این راهپیمایی بسیاری از رهبران اپوزیسیون خواستار برگزاری انتخابات جدید با نظارت یک کمیسیون بینالمللی شده و اعلام کردند که احزابشان در کرسیهای پارلمانی قرار نمیگیرند؛ اقدامی که میتواند به یک بحران سیاسی طولانی مدت در این کشور منجر شود.
کمیسیون انتخابات گرجستان روز یکشنبه اعلام کرد که حزب حاکم رویای گرجستانی ۵۴ درصد آرا را کسب کرده و ۸۹ کرسی به دست آورده است.
اپوزیسیون گرجستان اما شکایت دارد که حزب حاکم در این انتخابات تقلب گستردهای داشته است.
یکی از شرکت کنندگان در این راهپیمایی گفت: «اینجا هستم چون حزب حاکم در انتخابات تقلب کرده و آرای ما را دزدیده و حق ما را برای انتخاب آینده به سرقت برده است. ما میخواهیم جهان بداند که انتخاب ما اروپاست نه روسیه. امیدوارم جهان بتواند صدای ما را بشنود.»
در این میان، اتحادیه اروپا و آمریکا بر انجام تحقیقات کامل درباره نتایج انتخابات پارلمانی در گرجستان تاکید کردهاند.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده از «سوء استفاده از منابع عمومی، خرید رای و ارعاب رای دهندگان» انتقاد کرد که به گفته او «به یک بازی نابرابر کمک کرده است.»
متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده نیز گفت، ایالات متحده در حال مذاکره با شرکای اروپایی در مورد این است که چه نهادی مناسب برای بررسی گزارشهای تخلفات است و افزود: «واشنگتن میتواند اقدامی انجام دهد اگر تفلیس به درخواستها توجه نکند که از اقدامات ضد دموکراتیک خود عقب نشینی نکند و به مسیر یورو-آتلانتیک خود بازنگردد، آن اقدامات را اجرایی کند.»
وزارت خارجه آلمان نیز بی نظمیهای چشمگیری در انتخابات گرجستان را محکوم کرده و فرانسه نیز نگرانی خود را بابت بی نظمیهای صورت گرفته پیش از رای گیری و در جریان آن ابراز کرد و خواستار تحقیقات کامل شد.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین گفت که نتیجه این رای گیری «انتخاب مردم گرجستان» بود و غرب را به تلاش برای بی ثبات کردن اوضاع متهم کرد. رسانههای محلی گرجستان نیز گزارش دادند، «ایراکلی کوباخیدزه»، نخست وزیر گرجستان مخالفان را به تلاش برای «تزلزل نظم قانون اساسی» متهم کرد و گفت که دولتش به ادغام اروپا متعهد است.
انتهای پیام