به گزارش ایسنا، «دیمیتری مدودف» نایب رئیس شورای امنیت روسیه که سابقا رئیسجمهور و نخستوزیر این کشور هم بوده، در گفتوگو با شبکه خبری راشا تودی عنوان کرد: «اگر ایالات متحده خرد و انعطافپذیری کافی از خود برای انعقاد توافقی جامع با روسیه نشان میداد، از درگیری اوکراین تماما جلوگیری میشد.»
او در ادامه با اشاره به انتخابات پارلمانی گرجستان که طبق نتایج آن، احزاب حامی غرب شکست خوردند و حزب حاکم «رویای گرجستانی» پیروز شد، گفت: «نتیجه انتخابات کاملا قابل پیشبینی بود و عملگرایی مردم گرجستان را نشان داد. اگرچه رویای گرجستانی در کشور بسیار محبوب است اما حزب اپوزیسیون نیز بسیار قوی است. گفته میشود که رویای گرجستانی حزب حامی روسیه است اما این اصلا درست نیست زیرا این حزب کاملا حامی گرجستان است.»
کمیسیون مرکزی انتخابات گرجستان هفته گذشته از پیروزی حزب حاکم این کشور در انتخابات پارلمانی خبر داد و حزب مخالف علاوه بر آنکه این پیروزی را نپذیرفت، ادعا کرد که «تقلب» در انتخابات رخ داده است.
هم حزب حاکم و هم حزب اپوزیسیون طی روزهای گذشته نسبت به مداخله احتمالی در انتخابات هشدار دادند. حزب حاکم «رویای گرجستانی» از مداخله ایالات متحده میترسد و اپوزیسیون ادعا کرده که روسیه ممکن است تلاش کند آراء را به نفع «رویای گرجستانی» که «حامی روابط نزدیکتر با مسکو» است، تغییر دهد.
مدودف در ادامه استدلال کرد: «این واقعیت که حزب رویای گرجستانی در قدرت مانده به دلیل عملگرایی مردم گرجستان است. مردم این کشور جنگ نمیخواهند و خواستار تکرار وقایع سال ۲۰۰۸ نیستند، بلکه میخواهند روابط عادی اقتصادی را با فدراسیون روسیه تقویت کنند. به همین دلیل پیروزی آنها به خاطر کرملین نبوده و این انتخاب مردم گرجستان بوده است.»
وی افزود: «تجربیات گذشته گرجستان با انقلابهای رنگی تحت حمایت غرب مرد دیوانهای به اسم میخائیل ساکاشویلی، رئیسجمهور سابق را وارد قدرت کرد. گرجستان به خوبی میداند چه اتفاقاتی رخ داد و معنای ناآرامیها در اوکراین (میدان) را درک میکند و میداند که چگونه به اتمام رسید. به همین خاطر، گرجستان کشوری بسیار عملگرا است و ما خوشحالیم که چنین چیزی را مشاهده میکنیم.»
معاون شورای امنیت روسیه تاکید کرد: «نتایج انتخابات پارلمان گرجستان نشان داد که مردم این کشور موضع خود را نسبت به اتحادیه اروپا و ناتو تغییر داده و مسئله عضویت در این بلوکها نامحبوبتر شده است. در عین حال، درگیری اوکراین بهای واقعی جاهطلبیهای این کشور نسبت به عضویت در ناتو را نشان میدهد.»
«دیمیتری مدودف» با اشاره به موضع روسیه نسبت به عضویت اوکراین در ناتو تصریح کرد: موضع روسیه نسبت به اعضای جدید ناتو و گسترش این ائتلاف کاملا مشخص است. اگر غرب به پیشنهاد مسکو برای انعقاد یک توافق جامع امنیتی که توسط «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه در اواخر سال ۲۰۲۱ پیشنهاد شد، گوش میداد، از درگیری اوکراین تماما جلوگیری میشد.
اوضاع میدان نبرد برای نیروهای اوکراینی دشوار پیش میرود وضعیت آنها همزمان با پیشرویهای ارتش روسیه هر روز وخیمتر میشود و این درحالیست که «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین برنامهای را تحت عنوان «طرح پیروزی» به امید کسب دستاوردی در میدان نبرد ارائه داده اما حمایت کشورهای غربی از تمامی بندهای آن در هالهای از ابهام بهسر میبرد و میگویند که در حال رایزنی پیرامون این برنامه هستند.
«طرح پیروزی» که از سوی رئیسجمهور اوکراین به پارلمان این کشور ارائه شده، پنج بند دارد و شامل «دعوت برای پیوستن به ناتو، دورنمای دفاعی، بازدارندگی در مقابل روسیه، رشد و همکاری اقتصادی و معماری امنیتی پس از جنگ» است.
مدودف با بیان اینکه مشروعیت «ولودیمیر زلنسکی» مدتهاست پایان یافته است، گفت: «دولت بعدی اوکراین احتمالا دستورات صادر شده توسط زلنسکی را لغو و از اجرای دستورات کنونی خودداری خواهد کرد زیرا زلنسکی مدتهاست حق و مشروعیت خود را برای حکومت از دست داده است.»
وی افزود: «هر حکومت جدیدی که در اوکراین بیاید، موارد امضا شده توسط این مرد با تیشرت سبز کثیف را غیرقانونی خواهد خواند. او مشروعیت خود را از دست داده و قوانینش باطل تلقی میشوند. او پول هنگفتی دزدیده و دولت بعدی او را محاکمه و تحت پیگرد قانونی قرار خواهد داد.»
معاون شورای امنیت روسیه ضمن آنکه تحریمهای غرب را ناکارآمد خواند، گفت: «تحریمهای غرب علیه روسیه، به خودشان ضربه زده و غرب در این خصوص تماما شکست خورده است. جنگ اوکراین، یک جنگ نیابتی علیه روسیه است و وظیفه اصلی زلنسکی و تیمش این است که تا زمانی که ممکن باشد در قدرت بمانند تا بقای خود را تضمین کنند.»
مدودف همچنین ضمن تاکید بر این مسئله که دنیای چندقطبی «بسیار پایدارتر» از دنیای تکقطبی است، افزود: «آمریکاییها همیشه سعی میکنند با ایجاد یک بحران در کره زمین حکومت کنند.»
مدودف در پایان گفت: «اگر کشورهای غربی بهخصوص ایالات متحده از خودشان خرد و انعطافپذیری نشان میدادند و توافق امنیتی با روسیه را امضا میکردند، میتوانستیم از عملیات ویژه در اوکراین جلوگیری کنیم. اما غرب عادت دارد با زورگویی همه چیز را پیش ببرد. این اشتباه بزرگی است و شما آن را میدانید.»
انتهای پیام
نظرات